Σχόλια 3/12/13

0
Ο Πελεγρίνης προτίμησε το θέατρο στο Παρίσι από την τραγωδία των ΑΕΙ στην Ελλάδα…


 
 
Το Μετσόβιο
 Σήμερα και αύριο και ίσως για πολλά χρόνια ακόμα, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δεν θα είναι το παλιό Πανεπιστήμιο, κι αυτό γιατί έχει χάσει το κύρος του, την αξιοπιστία, τη σοβαρότητά του, και όλα όσα το έκαναν να ξεχωρίζει.
Και για τη μείωση αυτή και τον ευτελισμό του, φταίει η διοίκησή του και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, διοικητικοί υπάλληλοι τελευταία.
Χάνει σε θέσεις αξιολόγησης το Μετσόβιο, χάνει σε κύρος. Διότι οι καθηγητές απέκτησαν νοοτροπία δημοσίων υπαλλήλων, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι, σταμάτησαν ή μείωσαν το ερευνητικό τους έργο και θεωρούν κι αυτοί πως το πανεπιστήμιο έγινε γι’αυτούς, λειτουργεί γι’ αυτούς και πως η έννοια της αξιολόγησης δεν ισχύει γι’ αυτούς αλλά για κάποιους «άλλους», άγνωστο ποιους, όχι γι’ αυτούς πάντως.
Τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα ξένων ιδρυμάτων κι όχι μόνον δικές μας εκτιμήσεις που είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού σε όλα τα Πανεπιστήμια.
«Ε»


 
Άδικος κόπος
 Άδικα πασχίζουν η Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Ναυτιλίας, να πείσουν τους καταναλωτές του χύμα καπνού να μην αγοράζουν από τους ίδιους τους παραγωγούς ή αυτούς που πωλούν τα παράνομα τσιγάρα. Όσο κι αν επιχειρηματολογούν, μειονεκτούν. Και γι’ αυτό φταίει η υψηλή φορολόγηση του καπνού από την ελληνική πολιτεία. Η οποία εισπράττει τεράστια ποσά από τον καπνό.
Μόνο που τα τελευταία χρόνια μειώνονται τα έσοδα σε υψηλά επίπεδα. Το κράτος χάνει 600 εκ. ευρώ από τα παράνομα τσιγάρα και καπνό. Και αντί να προχωρήσει στη μείωση της πολύ υψηλής φορολόγησης, νομίζει πως με αστυνομικά μέτρα θα καταφέρει να πατάξει τα παράνομα τσιγάρα και καπνό.
-Προφανώς πλανάται πλάνην οικτράν. Διότι ξεχνά πως η υψηλή φορολογία σε ένα προϊόν αμέσως γιγαντώνει την εμφάνιση και εξάπλωση του παράνομου προϊόντος, που κυκλοφορεί εις βάρος του νόμιμου.
-Τόσο απλά και τόσο πραγματικά.
«Ε»


 
Νέα αναβολή
 Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η δίκη για το γνωστό θέμα του αρδευτικού στην πεδινή περιοχή του νομού μας. Βέβαια κι αυτή η αναβολή δεν οφείλεται στην πλευρά της Ξάνθης.
Απεναντίας, εμείς θέλουμε να υπάρξει θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τελειώσει η ταλαιπωρία και να ξεκινήσουν τα έργα.
Τέλος πάντων, μάλλον η αναβολή αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία. Ίδωμεν.
«Ε»


 
«Η εφημερίδα είναι αρρώστια»
 Προφανώς δεν είναι κυριολεκτική η αναφορά, κι ούτε είναι μεταδοτική αρρώστια. Πρόκειται απλώς για την αίσθηση του χεριού, τη μυρωδιά της μελάνης, την αναμονή να έρθει στο γραφείο ή στο σπίτι και το κυριότερο, ότι η εφημερίδα που πρωί-πρωί είναι εκεί και περιμένει να την πάρεις στα χέρια σου και να την ξεφυλλίσεις, είναι εκτός των άλλων σημαντικών και μια συνήθεια. Μια καθημερινή συνήθεια που με τα χρόνια γίνεται «πάθος και εξάρτηση».
Είναι γνωστό πως οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδας πως έχουν μια συναισθηματική σχέση μαζί της. Την περιμένουν κάθε ημέρα και εάν συμβεί και δεν την πάρουν την αναζητούν. Κι αυτό γιατί τους λείπει, διότι την έχουν συνηθίσει. Δεν ισχύει βέβαια αναλογικά το ίδιο και με τους υπολογιστές. Γι’ αυτό και το μέλλον του τυπωμένου χαρτιού δεν είναι ορισμένου χρόνου.
Εφημερίδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν παρά τις όποιες νέες εφαρμογές. Γιατί η εφημερίδα είναι το κάτι άλλο, είναι μια αρρώστια.
«Ε»


 
Ομοφυλόφιλοι – Ετερόφυλοι
 Ποιος έχει αλήθεια το δικαίωμα να στερήσει από ένα ομοφυλόφιλο άτομο να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους;
Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είναι μια υποχρέωση της χώρας μας ως ευρωπαϊκής αλλά και ως μια πραγματικότητας της ζωής σε μια ευνομούμενη Δημοκρατική πατρίδα που θα πρέπει να θεωρεί τα μέλη της με ίσα δικαιώματα.
Εξάλλου η μέχρι πρόσφατα άρνηση της Ελλάδας να δεχτεί και ν’αποφασίσει τη Νομοθετική ρύθμιση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ατόμων, ήταν η αιτία να τιμωρηθεί δια της επιβολής χρηματικών προστίμων.
Με την ευκαιρία της προβολής που έτυχε το όλο θέμα, έγκυροι Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι το όλο θέμα και η ρύθμισή του είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι των θέσεων και απόψεων κάποιων ιεραρχών.
Εξάλλου η επίσημη Εκκλησία δεν αναμειγνύεται στο όλο θέμα προφανώς αποδεχόμενη και αναγνωρίζοντας ότι η επίλυση είναι ευθύνη και υποχρέωση άλλων.
«Ε»


 
«Θα πέσουμε μαχόμενοι»
 Την άποψή του ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να «πέσει μαχόμενη», εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτιζόμενος με τη θέση Βενιζέλου στο θέμα.
Ο κύριος Βενιζέλος φέρεται να είπε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: «Καλύτερα να πέσουμε γιατί πήγαμε κόντρα στην τρόικα παρά να μας ρίξουν οι βουλευτές».
Αναμένεται να δούμε τις επόμενες ημέρες αν όντως η κυβέρνηση θα κρατήσει για πρώτη φορά την κόκκινη γραμμή των πλειστηριασμών και δεν θα υποχωρήσει…


 
Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ;
 Δεν βάζουν μυαλό στο ΠΑΣΟΚ …Απέμειναν βλέπεις τόσοι πολλοί που έχουν την πολυτέλεια να είναι και διχασμένοι…Μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλούν κάτι τέτοιες συμπεριφορές που είδαμε το Σάββατο. Κάλεσαν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωσή τους και …ανακάλεσαν την πρόσκληση επειδή σε κάποιους δεν αρέσει ουδεμία συζήτηση για την κεντροαριστερά και πάτησαν πόδι! Αλήθεια γιατί Δημήτρη Σαλτούρε; Γιατί ο κ. Σαλτούρος αντέδρασε και την πρώτη φορά με τον Αχιλλέα Τσαρτσάρα όταν έγινε ανάλογη προσπάθεια για μια εκδήλωση και τώρα κι ας μην το παραδέχεται επίσημα. Γιατί άραγε αντιδρα ο κ. Σαλτούρος εφόσον είναι και κεντρική γραμμή του κόμματος αυτή; Να υποθέσουμε ότι θέλει προσέγγιση με την …κεντροδεξιά;
Μ.Ξ.


 
Με 37 ψήφους ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης
 Όχι δεν εκτυλίχτηκε κανένα …θρίλερ κατά την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Ιγνατιάδη! Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η εκλογή του ήταν εξασφαλισμένη ελλείψει άλλου υποψηφίου. Μονο που από τους 68 εκλέκτορες προσήλθαν για να ψηφίσουν οι 41 και ο κ. Ιγνατιάδης εκλέχθηκε με 37 ψήφους. Οι άλλοι έριξαν λευκό… Ε τώρα αυτό δεν το λες εκλογή με την μεγαλύτερη αποδοχή…
Any way να ευχηθούμε «σιδεροκέφαλος» στον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ και καλή επιτυχία (ευχές που τις έχει ανάγκη τέτοιες εποχές…).
Μ.Ξ.


 
Περισσότερη απομόνωση με αυξήσεις στα διόδια
 Ότι έπρεπε να υπολογίζουμε και το κόστος των καυσίμων και των διοδίων –διόλου ευκαταφρόνητο- για να μεταβούμε στην πρωτεύουσα το ξέραμε. Ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι σχεδόν απαγορευτικές, κι αυτό δεν είναι νέο.
Με μια ακόμη κίνησή της η ελληνική κυβέρνηση κάνει ακόμη μεγαλύτερο το βάρος της μετακίνησης προς την Αθήνα για τους πολίτες της Περιφέρειας, αλλά και την εν γένει κυκλοφορία με το αυτοκίνητο.
Με αυξήσεις διοδίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 60% για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, αρχίζουν οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους. Έτσι, το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από 24,15 ευρώ σήμερα, θα φθάσει τα 30,40 ευρώ, με την έναρξη των έργων.
Οι νέες τροποποιημένες συμβάσεις κατατέθηκαν χθες στη Βουλή. Ο στόχος είναι οι εργασίες στα εργοτάξια να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τον ερχόμενο Μάρτιο και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2015 ή το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016…
Ε.Δ.


 
Έκκληση για βοήθεια
 
Έκκληση για βοήθεια κάνει η οικογένεια ενός συμπολίτη μας ο οποίος είναι βαριά άρρωστος και χρίζει άμεσης εγχείρησης στην καρδιά. Οι συγχωριανοί του εδώ και μια εβδομάδα κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα νοσήλια γιατί είναι ανασφάλιστος και άπορος. Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Μόνο 1 εβδομάδα. Όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στο λογαριασμός στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα GR9401107770000077760811263 στο όνομα Ιουλία Γρηγοριάδου. Υπεύθυνος: Αλεξόπουλος Φώτης (τηλ. 6936736622).
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…