Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απόδραση στην Ευρώπη για τα Λύκεια του Νομού μας

Απόδραση στην Ευρώπη για τα Λύκεια του Νομού μας

0
roma
 

 Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν ένα διάλειμμα από την προετοιμασία των Πανελλαδικών παίρνοντας έναν ευρωπαϊκό αέρα

 

Ρώμη και Βουδαπέστη οι δημοφιλέστεροι προορισμοί και φέτος

 
 
Στα μέσα της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Νομού μας κάνουν ένα μικρό διάλειμμα πραγματοποιώντας την εκδρομή που περίμεναν και σχεδίαζαν από την Α’ Γυμνασίου. Μια εκδρομή που χαράζεται στην μνήμη των μαθητών, καθώς αποτελεί μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες των μαθητικών χρόνων. Το πρώτο μεγάλο ταξίδι με φίλους χωρίς γονείς, νέες εικόνες, νέα μέρη, νέες γεύσεις είναι λίγα από τα συστατικά που κάνουν την συγκεκριμένη εκδρομή να φαντάζει παράδεισος στα μέσα της πιο δύσκολης χρονιάς της σχολικής ζωής.
 
Μια βαθιά ευρωπαϊκή ανάσα
Εξωτερικό ψηφίζουν για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων του νομού μας. Η Ρώμη και η Βουδαπέστη παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών καθώς αποτελούν κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς με μεγάλο αριθμό αξιοθέατων.
Την Ρώμη και την Φλωρεντία γνωρίζουν ήδη οι 119 από τους 159 μαθητές του 3ου Λυκείου Ξάνθης και οι 10 μαθητές του Λυκείου Σταυρούπολης, οι οποίοι αναχώρησαν το περασμένο Σάββατο και θα επιστρέψουν με «γεμάτες μπαταρίες» την Πέμπτη. Φωτογραφίες στο Κολοσσαίο, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι, στη Σκαλινάτα στην Πιάτσα ντι Σπάνια θα εμπλουτίσουν το προσωπικό τους άλμπουμ. Την «αιώνια πόλη», όμως, θα επισκεφτούν και οι 123 από τους 140 μαθητές του 1ου Λυκείου στις 7 Φεβρουαρίου.
Στην Βουδαπέστη βρίσκονται από τη Δευτέρα οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ξάνθης, οι οποίοι για μία ημέρα θα βρεθούν και στη Βιέννη. Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αναμένεται να βρεθούν τον Φεβρουάριο και οι μαθητές του Λυκείου Αβδήρων, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς, πραγματοποιώντας μια σειρά εκδηλώσεων για να συγκεντρώσουν χρήματα, έχοντας ως στόχο να επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους γονείς τους.
Τις εμπειρίες τους από το Βερολίνο θα διηγηθούν στους δικούς τους την Πέμπτη οι 17 μαθητές από τα σχολεία ΑΞΙΟΝ, οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας από το περασμένο Σάββατο.
 
Σε αναζήτηση το 4ο Λύκειο και το Λύκειο της Γλαύκης
Σε αναζήτηση προορισμού βρίσκονται το 4ο Λύκειο και το Λύκειο Γλαύκης, ο Διευθυντής του οποίου υποστήριξε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το εξωτερικό, αλλά δυσκολεύονται οι μαθητές και οι οικογένειές τους, λόγω των οικονομικών συνθηκών. Οικονομικοί όμως ήταν και οι λόγοι που κατέστησαν απαγορευτική μια τέτοιου είδους απόδραση και για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …