Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Το «ΔΕΡΑΣ» μοντέλο επιχειρηματικότητας για όλη τη χώρα

Το «ΔΕΡΑΣ» μοντέλο επιχειρηματικότητας για όλη τη χώρα

0
deras 1
 

Ο αν. υπουργός ΥΠΕΚΑ Σ. Καλαφάτης και ο αν. υπουργός ΥΠΑΝ Σ. Καλογιάννης στην εκδήλωση του ΕΒΕ για το ΔΕΡΑΣ

 

Τιμώμενο πρόσωπο ο εμπνευστής του εγχειρήματος Γιάννης Σιούτας. Ο Α. Κοντός προανήγγειλε επίλυση του προβλήματος του Λ. Πύργου

 
 
Το …ξεμπλοκάρισμα της πολύπαθης υπόθεσης «ΔΕΡΑΣ» με την επίμαχη τροπολογία που έχει ψηφιστεί και που απεμπλέκει τα οικόπεδα των 140 στρεμμάτων στην περιοχή της Λεύκης από τις «γαίες υψηλής παραγωγικότητας» που είχαν χαρακτηριστεί με τον νόμο Μπιρμπίλη, παρέχοντας τη δυνατότητα να προχωρήσει το εγχείρημα του Βιοτεχνικού πάρκου της Ξάνθης με την μετεγκατάσταση 100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης, τιμήθηκε με ιδιαίτερη …λαμπρότητα το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
 
Το ΥΠΕΚΑ προωθεί το μοντέλο ΔΕΡΑΣ για όλη τη χώρα
Η παρουσία δύο αναπληρωτών υπουργών, του αν. υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Σταύρου Καλαφάτη και του αν. υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σταύρου Καλογιάννη που – όπως ειπώθηκε – έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάθεση και την ψήφιση της τροπολογίας αλλά και του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού που κατέθεσε την πρόταση και προώθησε ως λύση για την απεμπλοκή την τροπολογία, έφερε έντονη σημειολογία στην κατεύθυνση της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που λειτουργούν ως προσκόμματα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με στοχευμένες πολιτικές δράσεις των δύο υπουργείων. Μάλιστα υπογραμμίστηκε από τους δύο υπουργούς ότι το βιοτεχνικό Πάρκο της Ξάνθης μπορεί να λειτουργήσει σαν πιλότος και σαν μοντέλο επιχειρηματικότητας για όλη τη χώρα: «Η φιλοσοφία μας στο ΥΠΕΚΑ είναι ο συνδυασμός λύσεων. Δεν πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη είναι αλληλοσυγκρουόμενες έννοιες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες. Το ΔΕΡΑΣ είναι το μοντέλο που αποτυπώνει την κουλτούρα του ΥΠΕΚΑ και θα γίνει ο διαφημιστής και το μοντέλο για όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κ,. Καλαφάτης.
 
Τιμώμενο πρόσωπο ο Γιάννης Σιούτας
Παρών στην εκδήλωση επίσης ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργος Παυλίδης όπως επίσης και άνθρωποι που στήριξαν το εγχείρημα στα πρώτα του βήματα, όπως ο π. αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Το δήμο Ξάνθης που είχε καθοριστικό ρόλο με την παραχώρηση του οικοπέδου, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπένης ενώ τον μητροπολίτη Ξάνθης ο πρωτοσύγκελος Σοφρώνιος. Ωστόσο το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του εγχειρήματος που επί 8 χρόνια «παλεύει» να το φέρει εις πέρας μέσα από διάφορες γραφειοκρατικές αντιξοότητες, κ. Γιάννης Σιούτας, ο οποίος και ανέλυσε διεξοδικά όλα τα στάδια και όλες τις δυσκολίες και τις ενέργειες που απαιτήθηκαν για να μπει στο αυλάκι αυτό το εγχείρημα
 
Καταγγελίες Μωραϊτη για διαφθορά
deras 2Οικοδεσπότης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης που διοργάνωσε την εκδήλωση. Αυτή περιελάμβανε σύντομους χειρισμούς των πολιτικών οι οποίοι αναφέρθηκαν στην συμβολή τους στην υπόθεση ΔΕΡΑΣ. Συγκεκριμένα ο κ. Μωραϊτης ανέφερε ότι το Επιμελητήριο πάντα στήριξε την ίδρυση του Βιοτεχνικού Πάρκου ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του για διεφθαρμένους πολιτικούς και υπαλλήλους. Απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς τόνισε: « Πυραμίδες πολιτικών και επίορκων υπαλλήλων να ροκανίζουν τις προσπάθειες του υπουργείου σας Ο στόχος και ο σκοπός του νόμου 4014 /2011 ήταν να σταματήσει η διαφθορά όμως δεν επετεύχθη αλλά αντίθετα ευνόησε αυτά τα κυκλώματα να πλουτίζουν ασύστολα και βρώμικα εκβιάζοντας χιλιάδες ταλαιπωρημένους πολίτες εις βάρος της νομιμότητας Όλα αυτά τα καταγγέλλω δημοσίως και έχω να καταθέσω στοιχεία. Πρέπει να σταματήσει η πολεοδομική διαφθορά, να σταματήσει η παρανόμια και να έρθει η νομιμότητα…».
 
Ο Κοντός προανήγγειλε επίλυση του προβλήματος του Λ. Πύργου
Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τους δύο υπουργούς για τοπικά θέματα όπως με την τροποποίηση της συνθήκης Ραμσάρ προς την κατεύθυνση των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας με τον κ. Καλογιάννη αλλά σε μια σειρά άλλα θέματα με τον κ. Καλαφάτη. Όπως για την έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης του αρδευτικού της Ξάνθης καθώς επίσης και την πρόσφατη έγκριση της Διαχειριστικής Μελέτης των Λεκανών απορροής ΑΜΘ που αποτελεί υπερασπιστικό χαρτί στη δίκη καθώς επίσης και για το νομοθετικό πλαίσιο για την γεωθερμία. Μάλιστα τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη ρύθμιση και την έκπτωση που προβλέπεται για τις αυθαίρετες κατασκευές των μουσουλμάνων και για τα τεμένη ενώ προανήγγειλε ότι θα δώσει λύση και στο πρόβλημα των οικοπεδούχων του Λ. Πύργου. Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΕΡΑΣεξήρε την προσπάθεια, το πείσμα και την επιμονή του κ. Σιούτα ενώ επισήμανε την αναπτυξιακή σημασία που έχει για το νομό μας η δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου όπως επίσης και την αποσυμφόρηση της πόλης. Να σημειώσουμε ότι στο τέλος της εκδήλωση ο κ. Μωραϊτης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους υπουργούς, στον κ. Σιούτα και στον κ. Κοντό.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…