Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μηνυτήρια αναφορά Σωκράτη Ξυνίδη για την «Πολιτεία»

Μηνυτήρια αναφορά Σωκράτη Ξυνίδη για την «Πολιτεία»

0
xinidis sinedeyxi
 

Επικαλείται μη σύννομες ενέργειες που, όπως ισχυρίζεται, προέκυψαν από το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

 

Αντεπιτίθεται σε εξίσου σκληρό τόνο ο Στέλιος Μωραΐτης και αναφέρεται σε αποκαλύψεις που θα κάνει σε συνέντευξη Τύπου αύριο

 
 
«Κεραυνό εν αιθρία» και μάλιστα ισχυρότατο, αποτέλεσε η επιλογή του πρώην αν. υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη να επιτεθεί ολομέτωπα στον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Τοπείρου Στέλιο Μωραΐτη, καταθέτοντας σε βάρος του μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, επικαλούμενος μη σύννομες ενέργειες όσον αφορά τη λειτουργία του κέντρου διασκέδασης «Πολιτεία», ιδιοκτησίας του τελευταίου, που προέκυψαν, όπως αναφέρει, από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σε ένα κείμενο, ιδιαίτερα σκληρό και με αιχμές που ξεφεύγουν από τα υπονοούμενα, ο Σωκράτης Ξυνίδης αποδίδει ευθύνες σε δημόσιους λειτουργούς, κατηγορώντας τους για ολιγωρία, ενώ μιλά για ένα περιβάλλον που προστατεύει τον Στέλιο Μωραΐτη. Τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες και κοινοποίησε και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, προς ενημέρωση των συμπολιτών του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα που συντάχθηκε την άνοιξη, μετά από καταγγελία για την επιχείρηση του κ. Μωραΐτη.
 
Απαντά με αντεπίθεση ο Σ. Μωραΐτης
Ο Στέλιος Μωραΐτης, κληθείς από το «Ε» να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτει ο Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε ότι διευθέτησε κάθε εκκρεμότητα για την επιχείρησή του, ενώ σύνδεσε αμέσως την ημέρα της κατάθεσης της αναφοράς με τη δίκη του Στέλιου Χατζηευαγγέλου την ίδια ημέρα, στην οποία ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Μάλιστα, πρόκειται να προβεί σε εξίσου οξεία αντεπίθεση, αφού σχεδιάζει συνέντευξη Τύπου αύριο στο «Νατάσα» στις 12 μμ προκειμένου να κάνει όπως μας είπε, μία «βαρυσήμαντη και αληθινή δήλωση, η οποία για κάποιους θα είναι το κύκνειο άσμα τους», χωρίς πάντως να μας διευκρινίσει περισσότερα για το περιεχόμενο των όσων προτίθεται να πει. Εκεί όπως αναμένεται θα απαντήσει και επί προσωπικού, αλλά και επί «παντός επιστητού», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…