Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

0
manos-xatzidakis-1
 

 Εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος προσεγγίσεων πάνω στο πολύπλευρο έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού

 
Το 7ο Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο προσεγγίσεων πάνω στο πολύπλευρο έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Καλεσμένοι σ’ αυτό θα είναι προσωπικότητες που, αρχίζοντας από μία συνολική αποτίμηση, θα εισάγουν στα επιμέρους θέματα – αφιερώματα στα οποία θα επικεντρώνεται διαδοχικά κάθε χρονιά το Φεστιβάλ από το 2014 και μετά: στη σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με το τραγούδι, με την ποίηση, τον κινηματογράφο, το θέατρο, το ραδιόφωνο, τη δισκογραφία, και βέβαια και με το δημόσιο λόγο του ή την στάση του απέναντι στους νέους δημιουργούς.
Με τη βοήθεια των τοπικών φορέων και με τη συμμετοχή ενός ολοένα αυξανόμενου κοινού, το Φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» προσβλέπει σε μία λαμπρή συνέχεια!
 
Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι – 2013
Μετά τον πρώτο κύκλο εργασιών 2012, για το ύφος, τους στόχους και τις προοπτικές του, το φεστιβάλ του 2013 έχει ως βάση την συμμετοχή των νέων – μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας αλλά και ανεξαρτήτων μονάδων. Γι’ αυτό οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα – συμμετοχές φοιτητών από τα τμήματα μουσικών σπουδών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων – μικρές συναυλίες σε σχολικούς χώρους – μουσικά εργαστήρια και συζητήσεις.
Φιλοξενεί συναυλίες από τα μουσικά φεστιβάλ που οργανώνει κατά τη διάρκεια κάθε χρόνου.
Οργανώνει ραδιοφωνικά αφιερώματα και προβάλει ταινίες και ντοκιμαντέρ που συμβάλουν στην γνωριμία με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.
Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου (όπου και θα παρουσιαστεί και ο προγραμματισμός του Φεστιβάλ για την επόμενη πενταετία) και ότι είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ), Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, 21:00 Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης: Συναυλία με το Trio Belleville
Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Οκτωβρίου σε σχολεία της πόλης: Συναυλίες των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Τέταρτη 23 Οκτωβρίου 2013, 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης: Συναυλία με την Καμεράτα των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Συμμετοχή από την Τουρκία – Πανεπιστήμιο Αδριανούπολης)
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, 21:00 Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης: Συναυλία με τους Mytrip (Dark Ambient / Drone – Amek Records – Βουλγαρία)
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, 21:00 Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ: Συναυλία «Νεδα» Σύγχρονες συνθέσεις από τη μουσική παράδοση της ανατολικής μεσογείου
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2013, 21:00 Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ: Συναυλία με τον Σωκράτης Σινόπουλος & Πάνος Δημητρακόπουλος «O Μάνος Χατζιδάκις συναντά τους ήχους της Ανατολής»
Σάββατο 30 Νοεμβρίου : «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» στην Αθήνα (Προσέλευση – προβολή του αφιερώματος από το Σκάι «Μεγάλοι Έλληνες – Μάνος Χατζιδάκις», Συζήτηση «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» Στο πάνελ φίλοι συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι, Συναυλία με τον Σωκράτη Σινόπουλο & Πάνο Δημητρακόπουλου, «O Μάνος Χατζιδάκις συναντά τους ήχους της Ανατολής»)
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…