Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Και καυγάς για την έκθεση «Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας»

Και καυγάς για την έκθεση «Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας»

0
ekthesi eve
 

 Επιμένει ο περσινός διοργανωτής παρότι φέτος το ΕΒΕ με μειοδοτικό διαγωνισμό έδωσε τη διοργάνωση σε μια εταιρεία από τα Γιάννενα

 

«Αναξιόπιστο», χαρακτηρίζει τον Καβαλιώτη διοργανωτή ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης

 
«Σπαταλούν ενέργεια» στο να «λογομαχούν» ο περσινός διοργανωτής της Έκθεσης Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας Ξάνθη κ. Μιχάλης Μακαρίου με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη. Αφορμή γι αυτή την αντιπαράθεση δόθηκε από την απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ να μην αναθέσει στον κ. Μακαρίου και στην εταιρεία του τη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου στο Αμοιρίδιο αλλά να την αναθέσει κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού σε μια εταιρεία από τα Ιωάννινα καθώς η προσφορά της κρίθηκε συμφερότερη. Και ο μεν κ. Μακαρίου μιλώντας στο «Ε» υποστήριξε ότι η δική του προσφορά είναι χαμηλότερη από πέρσι καθώς παρέχονται περισσότερα τετραγωνικά στις επιχειρήσεις για να εκθέσουν τα προϊόντα τους και καταλογίζει ευθύνη στο ΕΒΕ Ξάνθης ότι δεν αξιολόγησε την ένστασή του μετά την κατακύρωση στην εταιρεία από τα Γιάννενα, ο δε κ. Μωραΐτης χαρακτηρίζει «ψεύτικους και χαλκευμένους» τους τιμοκαταλόγους που περιλαμβάνονται στην επιστολή του κ. Μακαρίου που κοινοποίησε στο ΕΒΕ και στον Τύπο, υποστηρίζοντας ότι άλλος ήταν ο τιμοκατάλογος που κατάθεσε στο ΕΒΕ, τον αποκαλεί «αναξιόπιστο και ψεύτη» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα!
 
Δεν το βάζει κάτω η Καβαλιώτικη εταιρεία
Και παρότι κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην εταιρεία από τα Γιάννενα η εταιρεία του κ. Μακαρίου δεν το βάζει κάτω και απευθύνεται προσωπικά σε επιχειρηματίες που συμμετείχαν πέρσι στην έκθεση κάνοντας προσφορές και ενημερώνοντας για τις τιμές του προκειμένου να ακυρώσουν στην πράξη την έκθεση από την άλλη εταιρεία και να τη διοργανώσουν αυτοί: Δεν μπορεί το ΕΒΕ να αποφασίσει ποιος θα κάνει την έκθεση. Αυτό θα τ’ αποφασίσει η αγορά και οι πελάτες μας…», επιμένει ο κ. Μακαρίου ενώ αναφορικά με τους τιμοκατάλογους επισημαίνει ότι κάπου υπάρχει ένα μπέρδεμα παρότι εξήγησαν στην Επιτροπή τις τιμές και ότι φέτος θα είναι χαμηλότερες οι χρεώσεις επειδή θα δίνονται περισσότερα τετραγωνικά για την ανάπτυξη των περιπτέρων (σ.σ. παρακάτω ο τιμοκατάλογος της εταιρείας).
 
Μωραϊτης: «Άλλο τιμοκατάλογο έφερε σε μας ο Μακαρίου…είναι αναξιόπιστος…»
«Εμάς μας έφερε άλλο τιμοκατάλογο απ’ αυτόν που λέει τώρα. Και θα το δημοσιοποιήσω για να αποδείξω ότι ψεύδεται. Εμείς είχαμε μια προσφορά στα 28 τετραγωνικά από την Γιαννιώτικη εταιρεία και αποφασίσαμε ότι αυτή είναι η συμφερότερη για τα μέλη μας που μας είχαν ζητήσει να διαπραγματευτούμε και να πετύχουμε καλύτερες τιμές. Υπογράψαμε το συμφωνητικό και μετά 15 μέρες ο κ. Μακαρίου προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ας πάει πρώτα να πληρώσει το ρεύμα από την περσινή έκθεση στο δήμο και μετά να μιλάει…», λέει αγανακτισμένος για την έκταση που πήρε το θέμα ο κ. Μωραΐτης. Να σημειώσουμε ότι το θέμα με εκκρεμότητα αυτή απασχόλησε πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο και τελικά κόπηκε από το δήμο το σχετικό ένταλμα για 800 ευρώ. Ο κ. Μακαρίου όμως αρνήθηκε ότι του έχει αποσταλεί και ότι απλά έχει ενημερωθεί για το ποσό από το ΕΒΕ. Πάντως είπε ότι θα το τακτοποιήσετε μόλις του αποσταλεί.
 
Απόσπασμα από την επιστολή της εταιρείας Δίκτυο Εμπορικών Εκθέσεων – Μιχάλης Μακαρίου με τίτλο: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
«Το αποτέλεσμα του Μειοδοτικού Διαγωνισμού ήταν να μην γίνει αντιληπτό από το Επιμελητήριο Ξάνθης ότι ήμασταν και είμαστε οικονομικότεροι και έτσι να κατοχυρωθεί (η δική μας!!!) Έκθεση σε εταιρία από τα Ιωάννινα (!!!) η οποία έως τώρα δεν γνωρίζουμε αν έχει πραγματοποιήσει άλλη φορά Κλαδική Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονομησης Ενέργειας, αλλά εκ των πραγμάτων παρουσιάζεται ως συνεχιστής αυτής με τον τίτλο 2η Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονομησης Ενέργειας!!!
Η άρνηση του ΕΒΕ Ξάνθης να επαναξιολογήσει τις προσφορές, παρά την Ένσταση που του καταθέσαμε οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που κατ΄ αρχήν επεδίωκε.
Έτσι λοιπόν φέτος οι περισσότεροι Εκθέτες θα επιβαρυνθούν περισσότερα χρήματα από πέρυσι λόγω άρνησης του ΕΒΕ να ξανασυνεδριάσει και να μελετήσει τα πρακτικά της Συνεδρίασης που παραβρεθήκαμε.
Το ερώτημα όμως σε μας, στην αγορά και στην κοινωνία της Ξάνθης παραμένει:
Είναι άξιο απορίας γιατί το ΕΒΕ Ξάνθης που έχει σαν ρόλο την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του υποχρεώνει στην ουσία τις περισσότερες επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν στην Έκθεση να έχουν υψηλότερο κόστος συμμετοχής σε σχέση με τα προσφερόμενα μέτρα από πέρυσι;»
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…