Σχόλια 26/9/13

0
τα σταγονίδια της Χρυσής Αυγής στην ΕΛΑΣ έγιναν τώρα τσουνάμι


 
 
Ιαματικές πηγές
 Συνολικά 6 είναι  οι ιαματικές πηγές στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειάς μας. Από αυτές μόνο μία-δύο είναι άξιες λόγου από άποψη εγκαταστάσεων, τόσο στο επίπεδο το ξενοδοχειακό αλλά κυρίως στο λουτρικό.
Οι Ιαματικές πηγές δυστυχώς για τη χώρα μας, λειτουργούν σ’ ένα ερμαφρόδητο σύστμα αγκαλιά με δήμους, με ιδιότυπους συνεταιρισμούς, γενικώς ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου.
Γι’ αυτό και αυτό το σημερινό χάλι και απαξίωση, αρκεί να σκεφθεί κανείς το τι συμβαίνει στο νομό μας. Ποταμιά και Θέρμες είναι στο άστα να πάνε ή και στο μη χειρότερα.
Πλούτος υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο· μυαλό υπάρχει για να τον αξιοποιήσει;
«Ε»


 
Πάνε κι έρχονται τα κρουαζιερόπλοια
 Κυριολεκτικά, τα κρουαζιερόπλοια πάνε κι έρχονται στο λιμάνι της Καβάλας!
Υπάρχουν ημέρες που το ένα φεύγει κι έρχεται το άλλο. Και μιλάμε για κόσμο που βγαίνει έξω και αφήνει χρήμα στην αγορά.
Τι να κάνουμε. Πάντα το λιμάνι δίνει άλλη προοπτική και διέξοδο σε μια πόλη. Εμείς το’ χουμε μεν αλλά είναι μακριά το Λάγος και ακατάλληλο για μεγάλα πλοία.
Κι έτσι χάνουμε μια μεγάλη τουριστική ευκαιρία για την περιοχή μας.
«Ε»


 
 Με ξένα χρήματα
 Με χρήματα των δημοτών ο δήμος Ξάνθης έκανε κοινωνική πολιτική. Δηλαδή, επιδοτούσε με 40% την αγορά σπιτιού στους υπαλλήλους του!
Έδινε λοιπόν χρήματα από το ταμείο του για ν’ αγοράζουν σπίτια οι υπάλληλοι. Χρήματα βέβαια των δημοτών που αντί για άλλη αξιοποίηση, πήγαιναν για ενίσχυση των υπαλλήλων.
Ευτυχώς που σταμάτησε όλη αυτή η φάμπρικα που στήθηκε από τους ελάχιστους σε βάρος της πλειοψηφίας. Με ξένα κόλλυβα λοιπόν στο δήμο Ξάνθης έκαναν μνημόσυνο…
«Ε»


 
Κι αυτοί συνεχίζουν…
 Σχεδόν κάθε ημέρα (και νύχτα)  συλλαμβάνονται στο νομό Έβρου, Ιρακινοί, Σύριοι, Έλληνες και από άλλες φυλές προερχόμενοι, διακινητές λαθρομεταναστών.
Άλλοι μεταφέρονται με βάρκες (οι περισσότεροι) από την Τουρκία, άλλοι πεζοί. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών συλλαμβάνονται, αλλά δυστυχώς δεν ξαναστέλνονται πίσω στην Τουρκία από όπου έρχονται.
Τέλος πάντων, το κύμα των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί, κυρίως από Συρία, οι διακινητές τα κονομάνε και τη νύφη πληρώνουν οι δυστυχείς οικονομικοί μετανάστες.
«Ε»


 
Σωστός!
Τελικά δεν είναι όλοι παράλογοι στη ΝΔ….Γράφει ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Σ. Χατζηγάκης, σχετικά με τους κήρυκες της θεωρίας των δύο άκρων:
«Όταν εφαρμόζουν στρατηγικές που ταυτίζουν τις ακροδεξιές ανατρεπτικές στάσεις με τον οξύ μεν, άλλα νόμιμο Κοινοβουλευτικό λόγο της Αριστεράς, τότε είναι επόμενο να «νομιμοποιούνται» οι εξτρεμιστικές συμπεριφορές της φασίζουσας Δεξιάς…» Σωστός…
«Ε»


 
Καλώς την!…
 Ποια Μέρκελ; Η Τσεμίλ Γιουσούφ τα κάνει όλα και (τους) συμφέρει…Η Τσεμίλ Γιουσούφ, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κομοτηνή, εξελέγη με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, στη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως συντηρητική βουλευτίνα, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, που έχει ως στόχο, όπως τουλάχιστον δήλωσε προεκλογικά, να εργαστεί άοκνα για την καταπολέμηση της ανεργίας και να συμβάλλει με τη δράση της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων εκπαίδευσης των συμπατριωτών της Δυτικής Θράκης, τους οποίους αποκαλεί «Τούρκους»!
Είναι η μοναδική υποψήφια που έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα και κατάφερε να εκλεγεί στις γερμανικές εκλογές, καθώς και οι τρεις έλληνες της Γερμανίας που εκτέθηκαν την προηγούμενη Κυριακή δεν κατόρθωσαν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επιτυχία της κ. Γιουσούφ αποτελεί, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, ένα ακόμη σημαντικό όπλο στα χέρια της Άγκυρας, προκειμένου να περάσει τις θέσεις της για τη Θράκη, σ’ ένα αν μη τι άλλο εχθρικό για την Τουρκία περιβάλλον, όπως αυτό της Γερμανίας.


 
 Προφητείες
 Τα αποτελέσματα της εισόδου στη βουλή της Χρυσής Αυγής είχε προβλέψει ο  γνωστός υπερεθνικιστής και ιδεολογικός οδηγητής του ακροδεξιού εθνικισμού εν Ελλάδι,  Κων. Πλεύρης. Ένα χρόνο και κάτι μήνες πριν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη Χρυσή Αυγή και τα μέλη της.
«Κοιτάχτε, η αλητεία από εδώ και εμπρός έχει όνομα, η αλητεία από δω και μπρος έχει πρόσωπο. Τα είδατε… Προς Θεού, ψηφίστε ό,τι θέλετε, μην ψηφίσετε τραμπούκους, μην βάλουμε τον τραμπουκισμό στο δημόσιο βίο. Ξέρετε πόσο αντικομμουνιστής είμαι, χίλιες φορές ψηφίστε Παπαρήγα παρά Μιχαλολιάκο…Διότι με την Παπαρήγα μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, αλλά δεν μπερδεύουμε τις πολιτικές αντιθέσεις με τις ανθρώπινες σχέσεις. Και τις ανθρώπινες σχέσεις η Χρυσή Αυγή τις καταπατεί, δεν τις σέβεται, τις ποδοπατεί. Με τις πράξεις της δυσφημεί, διασύρει την ιδεολογία του εθνικισμού».
Τάδε έφη Κωνσταντίνος Πλεύρης. Προφητεία; Ενόραση; Γνώριζε καλά τι θα επακολουθήσει;
«Ε»


 
Πόση υποκρισία, πια
 Ζούμε στη χώρα όπου όλα γίνονται από μόνα τους, εξ ιδίας βουλήσεως, μπορείς να το πεις και θαύμα, να σταυροκοπηθείς και να κοιτάξεις τον ουρανό έμπλεος ιερής πίστεως. Έτσι, λοιπόν, σε αυτή τη χώρα…
…κανείς του δεν ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ.
…κανείς δεν ψήφισε Χρυσή Αυγή.
…κανείς δε λάδωσε σε δημόσια υπηρεσία ή σε κάποια τσέπη ιατρού.
…κανείς δεν έκτισε αυθαίρετο.
…κανείς δεν μπάζωσε κάποιο ρέμα.
…κανείς δεν κοίταξε να βολέψει το σπλάχνο του στο δημόσιο.
…κανείς δεν ακούει σκυλάδικα.
…κανείς δεν απαρνήθηκε τις ιδέες και τις πολιτικές του απόψεις, επειδή ένα άλλο κόμμα του προσέφερε πιο πολλά.
…κανείς δεν έβαλε βύσμα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία δίπλα στο σπίτι του.
…κανείς δεν αγόρασε την Κυριακή που πέρασε το Πρώτο Θέμα.
Όλα σε αυτή τη χώρα έγιναν μόνα τους, δεν εμπλέκεται κανείς μας στα παραπάνω;
Πόση υποκρισία, πια…


 
Για τα Λουτρά της Ποταμιάς
 Στην Αθήνα βρισκόταν χθες ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης προκειμένου να παρακολουθήσει την ημερίδα που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) με θέμα: «Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης». Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Αβδήρων είναι μέλος του Συνδέσμου. Βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αβδήρων αν και τα λειτούργησε τα Λουτρά και πέρυσι και φέτος προσανατολίζεται τνα τα εκμισθώσει μετά διεθνή διαγωνισμό και για το λόγο αυτό έχει αναθέσει σε μια επιτροπή να ετοιμάσει το master plan.
 – Εδώ που τα λέμε σε τούτη τη συγκυρία που οι δήμοι δεν έχουν πόρους και προσωπικό είναι δύσκολο να λειτουργήσει κάποιος δήμος και Λουτρά και οι περισσότεροι θέλουν να τα εκμισθώσουν. Είδαμε και τι προκοπή έχουν οι δημοτικές επιχειρήσεις….Αρκεί να τα πάρει κάποιος και να κάνει μια καλή επένδυση γιατί ο ιαματικός τουρισμός έχει μέλλον και προοπτική ανάπτυξης.
Μ.Ξ.


 
Νύχτα μέρα
 Η οργή που ξεχείλισε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η έκρυθμη κατάσταση, οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν με αντιφασιστικό περιεχόμενο, αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανά την Ελλάδα, έχουν «καθηλώσει» τις δυνάμεις της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Και στην Ξάνθη αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να επιτηρούν συνεχώς, μέρα και νύχτα, τα γραφεία του κόμματος, απόφαση που, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, στερεί την περιορισμένη, ούτως ή άλλως αστυνόμευση από την πόλη. Πρόκειται βέβαια για κεντρική επιλογή μιας και πρόκειται για το πρώτο θέμα της επικαιρότητας αυτές τις ημέρες.
Έτσι, ακριβώς το μεταδίδουν και τα ΜΜΕ που έχουν κατακλυστεί από ειδήσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τις σχετικές εξελίξεις. Σα να μην ήξεραν, σα να μην έβλεπαν, σα να μη μπορούσαν να φανταστούν. Έπρεπε να σφραγιστεί η δράση της με δολοφονία (Έλληνα, αν ήταν αλλοδαπός ποιος ξέρει ποια θα ήταν η μεταχείριση του θέματος) για να ξεκινήσουν οι έρευνες, για να ληφθούν αποφάσεις, για να αρχίσουν οι αποκαλύψεις.
Αξιοσημείωτο πάντως, ότι η hip hop σκηνή ενώθηκε και ζήτησε «να πάρουμε εκδίκηση με αγάπη και όχι με αίμα».
Ε.Δ.


 Βασιλεύει η παρανομία στο χώρο του Λιμνίου
 Άντρο εγκληματικότητας παραμένει ο χώρος του Λιμνίου παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Πολίτες επιδίδονται σε παραβατικές ενέργειες όπως κόντρες με τα αυτοκίνητα ή τα μηχανάκια τους, αλλά και χρήση παράνομων ουσιών. Αν και υπάρχει παρέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας, οι παραβάτες συνεχίζουν τις «δραστηριότητες» τους λίγο μετά την απομάκρυνσή της.
Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη τόσο για τους υπόλοιπους πολίτες, όσο και για τα σταθμευμένα οχήματα και επιτάσσει εντατικότερους ελέγχους.

Γ.Τ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…