Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Καλοκαίρι με 18 νεκρούς στις ασφάλτους της ΑΜΘ

Καλοκαίρι με 18 νεκρούς στις ασφάλτους της ΑΜΘ

0
troxaio2-web
 

Μικρή μείωση στα σοβαρά τροχαία. Σημαντική όμως στα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς σε σχέση με το 2012

 

3.078 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 398 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ καταγράφηκαν στους τροχονομικούς ελέγχους της Περιφέρειας τους θερινούς μήνες

 
Δεκαοκτώ θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους νεκρούς σημειώθηκαν κατά τους θερινούς μήνες στους δρόμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των νεκρών δε διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το καλοκαίρι του 2012, οπότε και καταγράφηκαν 19 τροχαία δυστυχήματα και 19 «θύματα» της ασφάλτου. Ωστόσο, η αποτίμηση του καλοκαιριού δείχνει μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και σημαντικά λιγότερα τα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς.
 
10 δυστυχήματα το φετινό Αύγουστο στην ΑΜΘ
Συνολικά, στην περιφέρειά μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε με μόλις ένα νεκρό τον Ιούνιο, έναντι οκτώ τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, ωστόσο τον Ιούλιο σημειώθηκαν επτά δυστυχήματα, έναντι τεσσάρων πέρυσι και τον Αύγουστο δέκα έναντι επτά του αντίστοιχου περσινού μηνός.
 
30 βαριά τραυματίες στον απολογισμό
Δεν είναι αμελητέα η μείωση στα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, αφού φέτος κατά τη διάρκεια Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου σημειώθηκαν 27 τροχαία έναντι 32 της περσινής χρονιάς. Ο δε απολογισμός των θυμάτων, δείχνει 30 βαριά τραυματίες έναντι 37 του καλοκαιριού του 2012. Τα περισσότερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν στην ΑΜΘ τον Αύγουστο, οπότε και συνέβησαν 12 από αυτά, ενώ και τον Ιούλιο σημειώθηκαν 11. Αντίθετα πέρυσι, τα περισσότερα (14) είχαν προκληθεί τον Ιούνιο και τα λιγότερα τον Αύγουστο (6).
 
29 λιγότερα τα τροχαία μικρότερης σπουδαιότητας
Η μεγαλύτερη προσοχή που δείχνουν πλέον οι οδηγοί στους δρόμους εντός και εκτός πόλεων αποτυπώνεται πάντως στη σημαντική μείωση στον αριθμό των ελαφρών τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. Τότε, τα ελαφρά τροχαία συνολικά κατά τους τρεις μήνες ήταν 139, ενώ φέτος ο Αύγουστος «έκλεισε» με 110 τροχαία ατυχήματα στις εξορμήσεις του καλοκαιριού. Αντιστοίχως, ο αριθμός των οδηγών και επιβαινόντων που τραυματίστηκαν ελαφρά ήταν 203 το 2012 και 172 το καλοκαίρι του 2013. Η μείωση απαντάται και τους τρεις μήνες, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, αλλά πάντως και τις δύο χρονιές τα περισσότερα ελαφρά τροχαία σημειώθηκαν τον Αύγουστο 55 το 2012 και 43 το 2013).
 
Σχεδόν 21.000 οι παραβάσεις κατά τους τροχονομικούς ελέγχους στην ΑΜΘ
Συνολικά, κατά τους τρεις μήνες βεβαιώθηκαν 20.839 παραβάσεις κατά τη διάρκεια των τρονομικών δράσεων, από τις οποίες οι 5.203 θεωρούνται επικίνδυνες. Θλιβερά πρωτεία έχει βέβαια, όπως πάντα, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, με 3.078 βεβαιωμένες παραβάσεις στους πέντε νομούς. 398 συνολικά ήταν οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με τις περισσότερες να εντοπίζονται τον Ιούλιο, ενώ ενδεικτικά, 338 ήταν οι παραβάσεις για οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, 675 για μη χρήση κράνους και 287 για μη χρήση ζώνης.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…