Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ζει και βασιλεύει» η ανομία στην Παλιά Πόλη

«Ζει και βασιλεύει» η ανομία στην Παλιά Πόλη

0
fortigo-web

Μέρα μεσημέρι περνάνε φορτηγά διανομής από την Ορφέως

 

Κάποιος να τους ελέγξει; Σιγά η δημοτική αστυνομία καταργείται…

orfeos-web 
 
Στον αστερισμό της πλήρους ανομίας και ασυδοσίας ζει η παλιά πόλη της Ξάνθης αφού εκεί «ζει και βασιλεύει» μια άναρχη κατάσταση όπου ότι θέλει ο καθένας κάνει, όποιο όχημα απ’ όπου θέλει περνάει γράφοντας στα παλιά του …λάστιχα απαγορευτικές πινακίδες που έχουν στηθεί εκεί μετά από απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου, όπου θέλει βγάζει τραπεζοκαθίσματα αγνοώντας συστάσεις και πρόστιμα. Ζει και βασιλεύει ο ωχαδερφισμός, ο παραλογισμός και αναδεικνύεται όλη η παθογένεια που υπάρχει στη σχέση δημότη – δήμου και ελεγκτικών αρχών. Κι όλα αυτά υπό την πλήρη ανοχή και κάτω από τα μάτια των υποτιθέμενων ελεγκτικών αρχών του δήμου (δημοτική αστυνομία) και της Τροχαίας.
 
Μέρα μεσημέρι περνάνε φορτηγά διανομής από την Ορφέως
Ήταν 2 μ.μ. της Τετάρτης όταν απ’ την οδό Ορφέως – που ακόμη στην αρχή της έχει την απαγορευτική πινακίδα διέλευσης αυτοκινήτων εκτός των κατοίκων της παλιάς πόλης – περνούσε φορτηγό διανομής διαφόρων προϊόντων που προφανώς θα εκφόρτωνε στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Στην δεξιά πλευρά και λίγο κάτω από το δημαρχείο υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Το φορτηγό για να περάσει σχεδόν κόλλησε στην τζαμαρία του απέναντι καταστήματος αφήνοντας ελάχιστο χώρο για τον διερχόμενο πεζό. Ήταν δε τόσο σουρεαλιστικό και επικίνδυνο το θέαμα που αν ήταν κάποιος πεζός με λίγα κιλά παραπάνω σίγουρα θα τον παρέσερνε! Και το χειρότερο: Ουδείς διαμαρτυρήθηκε, ουδείς αναρωτήθηκε για το κατά πόσο τηρείται η νομιμότητα και τι κάνουν αυτοί που είναι αρμόδιοι για την αστυνόμευση και τους έλεγχους.
 
Σιγά η δημοτική αστυνομία καταργείται…
Στο ερώτημα τι κάνει ο δήμος με την δημοτική αστυνομία η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Αλέκου Κυριακίδη είναι ότι η δημοτική αστυνομία είναι υπό κατάργηση. Και αυτό που συνειδητοποιεί ο δημότης είναι ότι η ίδια κατάσταση ήταν όταν η δημοτική αστυνομία ήταν 10 άτομα και έκανε ελέγχους, πόσο μάλλον τώρα που καταργείται…: «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στην Π. Πόλη είναι ανεξέλεγκτη.. Σ’ ότι αφορά το οδόστρωμα και την αστυνόμευση στη διέλευση των αυτοκινήτων είναι αρμοδιότητα της Τροχαίας . Η δημοτική αστυνομία έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου για τα τραπεζοκαθίσματα. Και στο θέμα αυτό έχουμε κάνει συστάσεις, έχουμε επιβάλλει πρόστιμα και τώρα πλέον θα αρχίσουμε να σφραγίζουμε καταστήματα. Όπως γνωρίζετε όμως η δημοτική αστυνομία καταργείται και είμαστε σε μια κατάσταση όπου δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει», σημειώνει ο κ. Κυριακίδης.
Και το ερώτημα είναι: Πόσο θα συνεχίζεται αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση και ποιος θα φέρει την ευθύνη αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα;
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…