Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φωτιά στο δασάκι του Πόρτο Λάγος

Φωτιά στο δασάκι του Πόρτο Λάγος

0
porto lagos4

Ο κίνδυνος να επεκταθεί αποτράπηκε από την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Φωτιά εκδηλώθηκε στο αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία ωστόσο ανησύχησε την Πυροσβεστική, καθώς πρόκειται για μία περιοχή, όπου υπάρχει κίνδυνος γρήγορης επέκτασης με τις πευκοβελόνες, που «σκεπάζουν» την έκτασή του.
Οι δυνάμεις της πάντως κινήθηκαν άμεσα κι έτσι η φωτιά περιορίστηκε σε μικρή έκταση. Συνολικά, επενέβησαν τρία οχήματα από την Ξάνθη και ένα από την Κομοτηνή. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν την περίφραξη, προκειμένου να εισέλθουν τα οχήματα, ενώ απαιτήθηκε η ρίψη μεγάλης ποσότητας νερού, για να αποτραπεί εντελώς ο κίνδυνος να ξεφύγει από τον έλεγχο η πυρκαγιά.
Όπως μας αναφέρει ο κ. Χρήστος Καλογουλίδης, διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης απαιτήθηκαν συνολικά 20 τόνοι νερό για 50 τετραγωγικά. Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν είναι γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκδηλώθηκε σε περιφραγμένο σημείο κοντά στο παρατηρητήριο πουλιών. Πάντως, δεν προκλήθηκε σημαντική καταστροφή, αφού η φωτιά παρέμεινε έρπουσα μέχρι την κατάσβεσή της.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…