Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια πεζογέφυρα για το Σαμακώβ

Μια πεζογέφυρα για το Σαμακώβ

0
pezogefyra kosynthos

Μέσα στο Σεπτέμβριο η δημοπράτηση. Έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 471.000 ευρώ

 

 Ο δήμος στοχεύει στην ανάδειξη του οικισμού και στην αύξηση της επισκεψιμότητας

 

Ένα έργο – γέφυρα της Π. Πόλης με τον οικισμό Σαμακώβ πρόκειται να κατασκευάσει ο δήμος Ξάνθης στοχεύοντας στην ανάδειξη του οικισμού που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοποθεσία, στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του αλλά και στης βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών. Πρόκειται για την κατασκευή μιας πεζογέφυρας που θα διέρχεται πάνω από τον Κόσυνθο. Ένα έργο που έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 471.000 ευρώ από το ΕΣΠα ενώ όπως μας πληροφορεί η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών κα Μανά πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο ενώ ήδη έχουν καταρτιστεί οι όροι δημοπράτησης που θα συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή της 28ης Αυγούστου. Να σημειώσουμε ότι από το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης εγκρίθηκε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορά στο έργο με την αντίρρηση του Δ. Βορίδη που το καταψήφισε λέγοντας ότι είναι πολλά τα λεφτά για το έργο ενώ ο δήμαρχος έδωσε μια πιο αισθητική ερμηνεία λέγοντας ότι το έργο θα δώσει «βάθος» στον οικισμό και θ’ αυξήσει την επισκεψιμότητα.
 
Πως θα είναι η πεζογέφυρα του Σαμακώβ
Το έργο αφορά την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΗΣΑΚΙ που θα εξυπηρετεί την διέλευση μεταξύ της περιοχής Σαμακώβ (ανατολική όχθη Κοσύνθου από το τέρμα της παραποτάμιας διαδρομής), και της περιοχής Νησάκι (δυτική όχθη Κοσύνθου πλησίον του κτηρίου του παλαιού νερόμυλου).
Το όλο έργο θα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και όσον αφορά την εκατέρωθεν πρόσβαση αλλά και την διέλευση.
Σ’ ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά: Η γεφύρωση θα κατασκευασθεί με 2 ισχυρά μεταλλικά τόξα από τα οποία θα αναρτηθεί το κατάστρωμα κυκλοφορίας μεταλλικό δικτυωτού τύπου με επικάλυψη σκυροδέματος.
Θα τοποθετηθούν πλευρικά κιγκλιδώματα για την προστασία των πεζών. Για τον φωτισμό θα εγκατασταθεί ηλεκτρολογικό δίκτυο και προβολείς, φωτιστικά σώματα σε ιστούς καθώς και ταινίες led για την ανάδειξη της πεζογέφυρας.
 
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…