Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα O OEK έκλεισε όμως δεν «έκλεισε» τα …τεφτέρια του!

O OEK έκλεισε όμως δεν «έκλεισε» τα …τεφτέρια του!

0
ergatikes katoikies-web
300 δικαιούχοι εργατικών κατοικιών στην Ξάνθη μένουν στα σπίτια του αλλά χωρίς παραχωρητήρια
 
Δεν μπορούν να κάνουν εξάλειψη υποθήκης του δάνειου τους αφού δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από τον ΟΑΕΔ
 
 
Στο «αέρα» παραμένουν περίπου 300 δικαιούχοι Εργατικών κατοικιών στην Εκτενεπόλ και στα Πηγάδια και περίπου 10 που έχουν ενυπόθηκα δάνεια στην Ξάνθη. Η αιτία έγκειται στο γεγονός ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έβαλε «λουκέτο» και όλα αυτά που διαχειρίζονταν βρίσκονται τώρα σε εκκρεμότητα, ενώ παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση από τον ΟΑΕΔ που έχει αναλάβει όλες τις αρμοδιότητας του ΟΕΚ καθώς και τους υπάλληλους της να κινήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες που αφορούν στην διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων του ΟΕΚ
 
Μένουν στα σπίτια τους αλλά χωρίς παραχωρητήρια
Όπως μας πληροφορεί ο πρώην υπάλληλος του ΟΕΚ και νυν του ΟΑΕΔ Ξάνθης με αντικείμενο θέματα του ΟΕΚ κ. Νίκος Κεχαγιάς υπάρχουν 273 δικαιούχοι στις νέες Εργατικές Κατοικίες στην Εκτενεπόλ και 28 δικαιούχοι στις κατοικίες στα Πηγάδια που δεν έχουν προλάβει να πάρουν τα παραχωρητήρια για τα σπίτια Παρόλα αυτά διαμένουν σ’ αυτά. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες 10 περιπτώσεις που έχουν κάνει αίτηση εξάλειψης της υποθήκης και η διαδικασία εκκρεμεί. Αίτια αυτής της καθυστέρησης στη διευθέτηση των εκκρεμών αυτών υποθέσεων είναι ότι ακόμη δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές και δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διευθέτησης όλων αυτών των θεμάτων ενώ ο ΟΕΚ μετά 1 χρόνο και πλέον που έκλεισε.
Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Κεχαγιάς στην Ξάνθη δεν έχουμε περιπτώσεις όπως σ’ άλλες περιοχές της χώρας όπου οι δικαιούχοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους και τα βλέπουν να ρημάζουν, πρόβλημα που ανέδειξε με επιστολή του στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Χουντής. Συγκεκριμένα ο κ. Χουντής καταγγέλλει ότι «δεκάδες πολίτες από την Αχαΐα έχουν μείνει με τις περιουσίες τους υποθηκευμένες χωρίς να έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ, ενώ 80 οικογένειες στο Πλατύ Ημαθίας που έχουν κληρωθεί για εργατικές κατοικίες, βλέπουν τα σπίτια τους να μένουν ακατοίκητα και να ρημάζουν!!». Σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, τονίζει ότι «ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμο του οργανισμού τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστια για τους πολίτες που είχαν εκκρεμείς υποθέσεις με τον ΟΕΚ» και ότι δεν έχει τηρηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα διευθετηθούν αυτές οι υποχρεώσεις του οργανισμού.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…