Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεγάλη προσέλευση στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο

Μεγάλη προσέλευση στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο

0
koinoniko iatreio
Μια «ασφάλεια υγείας» για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας από την Μητρόπολη που λειτουργεί ένα χρόνο
 
Επίσης διανέμονται 350 – 400 κιλά τρόφιμα σε οικογένειες απόρων, ενώ καθημερινά λειτουργεί το Τραπέζι της Αγάπης μοιράζοντας 150 – 200 μερίδες
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σημαντικό έργο επιτελεί σε κοινωνικό και υγειονομικό επίπεδο το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης που λειτουργεί το τελευταίο χρόνο και στεγάζεται σε κτίριο στην Πλατεία Μητροπόλεως. Μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα στις ημέρες λειτουργίας του από ανασφάλιστους συμπολίτες μας που σπεύδουν να εξεταστούν από ιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ενώ επίσης σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά φαρμάκων από τους συμπολίτες μας που ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Μητρόπολης προμηθεύουν με φαρμακευτικό υλικό το φαρμακείο.
 
Μια «ασφάλεια υγείας» για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας
Μία σημαντική δομή που ιδρύθηκε στην πόλη μας μετά από μια στοργική πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο Ξάνθης, σε μία δύσκολη χρονική περίοδο και που ήρθε να καλύψει ανάγκες της υγείας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Όπως επισημαίνει ο Πρωτοσύγκελος κ. Σοφρώνιος το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα – Τρίτη και Πέμπτη από τις 3 μ.μ. έως της 5 το απόγευμα. Οι ασθενείς εξετάζονται από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων: «Υπάρχει μεγάλη προσέλευση από τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις υγειονομικές μονάδες επειδή είναι ανασφάλιστοι να έχουν παροχές υγείας. Η προσπάθεια αυτή ενισχύει και τους δεσμούς αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας και τον εθελοντισμό και αυτές οι δύο αξίες λειτουργούν ως αντίδοτο για την αντιμετώπιση της κρίσης», επισημαίνει ο κ. Σωφρόνιος. Να σημειώσουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας του Κοινωνικού Ιατρείου είναι : 25410 – 84943. Επίσης δεκτές είναι οι προσφορές παντός τύπου φαρμάκου που …ξέμεινε στα ντουλάπια μας.
 
Αλληλεγγύη στην πράξη
Να σημειώσουμε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο δεν είναι η μοναδική απόδειξη του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Ξάνθης, Είναι γνωστό ότι στο χώρο του Κατηχητικού στον Ναό της Του Θεού Σοφίας λειτουργεί και ένα τύπου Κοινωνικού Παντοπωλείου αφού κάθε μήνα συλλέγονται και διανέμονται 350 – 400 κιλά τρόφιμα σε οικογένειες άπορες ενώ καθημερινά λειτουργεί το Τραπέζι της Αγάπης μοιράζοντας 150 – 200 μερίδες φαγητό: «Καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες του κόσμου. Κι εμείς προσπαθούμε να εντείνουμε την προσπάθειά μας προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό ή τρόφιμα. Πολύ σημαντικό και παρήγορο είναι ότι υπάρχουν και μεμονωμένοι άνθρωποι που διακονούν αφανώς τους συνανθρώπους μας. Κι αυτό δείχνει πως η αλληλεγγύη δεν είναι γράμμα κενό στις μέρες μας αλλά λειτουργεί στην πράξη», συμπληρώνει ο κ. Σοφρώνιος.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…