Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς νερό και πάλι η πόλη

Χωρίς νερό και πάλι η πόλη

0
deyax
Λόγω προγραμματισμένων εργασιών στην οδό Ηροδότου και …απρογραμμάτιστης βλάβης στον κεντρικό αγωγό στην οδό Δράμας
 
Αναγκαία η βελτίωση του δικτύου. Τι γίνεται με την περιφέρεια; Θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες της ΔΕΥΑΞ;  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Χωρίς νερό, μες το κατακαλόκαιρο, έμεινε και πάλι μεγάλο μέρος της πόλης μας, λόγω μιαw προγραμματισμένης εργασίας από την ΔΕΥΑΞ στην οδό Ηροδότου και μιας …απρογραμμάτιστης βλάβης στον κεντρικό αγωγό του δικτύου στην οδό Δράμας!
 
Και πάλι βλάβη στον κεντρικό αγωγό…
Σ’ ότι αφορά τις προγραμματισμένες εργασίες στην οδό Ηροδότου – όπως μας έκανε γνωστό ο τεχνικός διευθυντής κ. Λεπίδας – η ΔΕΥΑΞ με ανακοίνωση ενημέρωση προς το κοινό ότι θα υπάρξει διακοπή νερού στην περιοχή επειδή έπρεπε να γίνουν κάποιες εργασίες στο δίκτυο. Όμως το βράδυ σημειώθηκε….απρογραμμάτιστη βλάβη στο κεντρικό αγωγό επί της οδού Δράμας και έτσι έμεινε χωρίς νερό η περιοχή της Λ. Στρατού, Κλεμανσώ , Τσιμική και γενικά η νότια πόλη που υδρεύεται από τις γεωτρήσεις του Δροσερού. Ο κ. Λεπίδας σημείωσε ότι συνεργεία της ΔΕΥΑΞ δουλεύουν πυρετωδώς τόσο στην οδό Ηροδότου όσο και στην οδό Δράμας για την αποκατάσταση των βλαβών. Τελικά το νερό ήρθε περίπου στις 3 μμ. στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη στην Δράμας και λίγο νωρίτερα στην Ηροδότου.
 
Πολύ «ευαίσθητο» το δίκτυο της ΔΕΥΑΞ
Δεν πάει μήνας από τότε που και πάλι η Ξάνθη έμεινε σχεδόν μια μέρα χωρίς νερό λόγω βλάβης στον αγωγό και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έψαχναν ώρες για να βρουν την βλάβη. Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του χρόνου είναι πολύ συχνές οι διακοπές νερού τόσο που προβληματίζουν τους δημότες που υφίστανται την ταλαιπωρία ενώ για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος. Μάλιστα του άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας ότι «εν έτει 2013 η ΔΕΥΑΞ ψάχνει στα τυφλά να βρει τις βλάβες και η πόλη μένει μέρες χωρίς νερό». Τότε ο κ. Τσέπελης απάντησε ότι έχει ήδη καταθέσει στο ΥΠΕΚΑ από το 2009 μελέτη βελτίωσης του δικτύου και ότι τώρα βρίσκεται στην περιφέρεια και αναμένει χρηματοδότηση.
 
Αναγκαία η βελτίωση του δικτύου  
Το ζήτημα είναι ότι γίνεται πλέον φανερή η αναγκαιότητα αυτού του έργου αλλά μάλλον η χρηματοδότηση αυτού όπως και του μεγάλου διαδημοτικού έργου της μεταφοράς νερού από την Θαλασσιά μένουν στα συρτάρια της περιφέρειας παρά τη δέσμευση του περιφερειάρχη ότι θα δοθεί προτεραιότητα τουλάχιστον στο διαδημοτικό έργο και θα εξοικονομηθούν τα 30 εκ. από το ΕΣΠΑ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…