Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αντάμωσε την επιτυχία το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη

Αντάμωσε την επιτυχία το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη

0
antamwma 1-web
Ως τονωτική ένεση στην οικονομία της πόλης λειτούργησε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στη Θράκη
 
Στάντσιου: «Μακάρι αυτός ο θεσμός να γεφυρώσει τις αποστάσεις και να ενισχύσει τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό»
 
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου και με οργανωτές το Λυκείο Ελληνίδων και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης. Πάνω από 1.400 χορευτές προερχόμενοι από 47 συγκροτήματα, τοπικά αλλά και απ’  όλη Ελλάδα και την Αμερική, συγκεντρώνονταν κάθε απόγευμα (5-7 Ιουλίου) στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
 
Εκδηλώσεις με μεγάλη πολιτιστική σημασία
«Στόχος του ανταμώματος είναι να ενισχυθούν οι ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας αλλά και να έρθουμε πιο κοντά με τον απόδημο ελληνισμό», αναφέρει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, κ. Μαρία Στάντσιου. Όπως μας πληροφορεί και η ίδια πήγε εξαιρετικά καλά, αν και επρόκειτο για μια πιλοτική προσπάθεια. «Παρόλη την κατάσταση της σημερινής εποχής και χωρίς να παρέχουμε δωρεάν φιλοξενία, μεταφορά, διατροφή, τα συγκροτήματα μας εμπιστεύτηκαν και τίμησαν την προσπάθεια μας. Φέτος, είχαμε κοντά μας, από τον απόδημο ελληνισμό, μόνο μια ομάδα φοιτητών από το Princeton University- U.S.A. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα σχολεία και πανεπιστήμια δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν καθώς είχαν προγραμματίσει ήδη τις διακοπές τους το Φεβρουάριο, που ξεκινήσαμε εμείς τις ενέργειες για το αντάμωμα» δηλώνει η κ. Στάντσιου και συμπληρώνει «οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτισμική ταυτότητα της Ξάνθης αλλά και να απολαύσουν παραδοσιακούς ήχους από την Πελοπόννησο, την Άρτα, τα νησιά και από πολλά άλλα μέρη. Στόχος μας είναι η Ξάνθη να αποτελέσει τόπο συνάντησης, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και να μπορέσει να αποκαλύψει στους επισκέπτες τις ομορφιές της».
 
Σημασία εδραίωσης του ανταμώματος στην πόλη μας
«Τόσο το Λύκειο Ελληνίδων, όσο και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, με την οποία είχαμε μια άριστη συνεργασία, επιμένουμε να εδραιωθεί ο θεσμός στην πόλη μας καθώς κάναμε ένα ξεκίνημα και αποδείξαμε ότι μπορούμε. Βέβαια, καθώς είναι ένα αντάμωμα στη Θράκη, πιστεύουμε ότι ο θεσμός μπορεί να απλωθεί και στους υπόλοιπους Νομούς, απλά με κάποια άλλη μορφή», τονίζει η πρόεδρος του Λυκείου.
Λαμβάνοντας βέβαια κανείς υπόψιν του το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που δέχτηκε η πόλη το τριήμερο, καταλαβαίνει ότι πέρα των άλλων αποτέλεσε και μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κ. Στάντσιου στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να απολαύσουν της ομορφιές της πόλης μέσα από 4 διαδρομές, οι οποίες λάμβαναν χώρα μεταξύ των ορεινών περιοχών και των παράλιων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…