Σχόλια 24/7/13

0
Αμύνεσθαι περί «parties»…
 
 
Γιορτή του Μητροπολίτη
 Το προσεχές Σάββατο 27 Ιουλίου η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού.
Την ίδια ημέρα βέβαια η εκκλησία της Ξάνθης εορτάζει κι αυτή μαζί με τον Μητροπολίτη της που είναι η ονομαστική του εορτή. Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε «Πολλά τα έτη» στον Μητροπολίτη μας για να συνεχίσει να διακονεί τους χριστιανούς του νομού.
«Ε»
 
25η Μαΐου 2014
 Σημειώστε την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Κυριακή 25 Μαΐου θα ψηφίσουμε για νέους δημάρχους και δημοτικά συμβούλια σ’ ολόκληρη τη χώρα και βέβαια στην Ξάνθη.
Άρα, σε δέκα μήνες θα στηθούν κάλπες. Οι οποίες θα είναι διπλές γιατί έχουμε και Ευρωεκλογές την ίδια ημερομηνία.
Και το κωμικό και τραγικό της υπόθεσης: Έχει να γίνει μεγάλο μπέρδεμα από τους «ψηφοφόρους» του Δροσερού και άλλων γνωστών περιοχών της πόλης μας με τη χαλαρή συνείδηση και την προδιάθεση εξαγοράς. Κι αυτό διότι θα τους μπερδέψουν τους φακέλους και έχει να «πέσει» πολύ γέλιο. Δυστυχώς…
«Ε»
 
Επισκέπτες από κρουαζιερόπλοιο
 Χθες Τρίτη επισκέφθηκαν την πόλη μας 2 λεωφορεία με τουρίστες από το κρουαζιερόπλοιο “RIVIERA” που κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας. Προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη μεταφέροντας 1.253 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Δυστυχώς μόνο πολύ λίγοι επιβάτες αποφάσισαν να έρθουν στην πόλη μας και να επισκεφθούν κάποια σημεία της, όπως Παλιά Πόλη, Αρχαία Άβδηρα, Λίμνη Βιστονίδα. Το πλοίο απέπλευσε από την Καβάλα στις 16.00.
Και μία διαπίστωση: Δυστυχώς η Ξάνθη μας τουριστικά, είναι εκτός και αυτών των ευκαιριών με τα κρουαζιερόπλοια.
«Ε»
 
 Εθελοντισμός
 Να το ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής: πραγματικό και ανιδιοτελή εθελοντισμό παράγουν και προσφέρουν μόνο όσοι σκύβουν πάνω από τον πόνο και την αγωνία των συνανθρώπων μας, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.
Και – κυρίως – όσοι κατορθώνουν να προστατέψουν το σεμνό και αθόρυβο έργο τους από τον εκμαυλισμό και τη χυδαιότητα της δημοσιότητας. Τέτοια λαμπρά παραδείγματα άοκνης και σιωπηλής αυτοθυσίας κοσμούν, για δεκαετίες τώρα, την ιστορία της πόλης και αποτελούν ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης: ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», ο Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ξάνθης, το Τραπέζι της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.
«Ε»
 
Παλιό υλικό
 Σύμφωνα με τι παραπολιτικές στήλες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», την περασμένη Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στελέχη που προέρχονται κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και συζήτησαν για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.
Ήταν εκεί η Λ. Κατσέλη, ο Γ. Αρσένης, ο Χ. Καστανίδης, ο Δ. Πιπεργιάς, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης και ο Λ. Μίχος, ο οποίος ήταν και ένα από τα μέλη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, ο Αντ. Κοτσακάς εκ μέρους του ΕΚΜ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής και Γ. Μιχελογιαννάκης, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο Β. Χωραφάς, πάλαι ποτέ συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. Παρόντες επίσης ο Β. Τρεμόπουλος των Οικολόγων, αλλά και ο Σ. Μπαγεώργος που έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.
Οι συμμετέχοντες στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή «δορυφορικής δύναμης.
«Ε»
 
 Παραλύει σήμερα η Υγεία
 Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, δομές Πρόνοιας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας σήμερα, καθώς έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».
Η απεργία πραγματοποιείται παρά τη διάψευση του υπουργού Υγείας, ότι δεν θα υπάρξει κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις υγειονομικών, και την έκκληση που απήυθυνε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 
 Τουρισμός στην Ξάνθη
 Η πόλη μας δεν είναι τουριστικός προορισμός. Το έχουμε πει πολλές φορές αυτό και το ξέρουμε. Όμως αυτό δε συμβαίνει επειδή στερείται σε ομορφιά. Αλλά επειδή ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία… προσδιορισμού του τουριστικού προϊόντος, ανήμπορη να μορφοποιήσει προτάσεις και να πιέσει την κεντρική εξουσία για να σπάσει την απομόνωση. Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μη μαγεύεται από την απαράμιλλη ατμόσφαιρα της ολοζώντανης Παλιάς Πόλης, τις ορεινές διαδρομές, το ποτάμι, ακόμη και τις θάλασσες μας όταν τύχει να βρεθεί σ΄ αυτές αν άκουσε από κάπου ή αν έχασε το δρόμο του.
Βούλγαροι της μεσαίας τάξης όλο και περισσότερο επιλέγουν την Ξάνθη για θερινό τουρισμό στα ελάχιστα καταλύματα και τις υποτυπώδεις υποδομές, ενώ καθημερινά το καλοκαίρι παρέες και οικογένειες από διάφορες χώρες της ΕΕ καταφτάνουν για να κατέβουν το Νέστο με κανό. Όλοι φεύγουν με τις καλύτερες εικόνες, εντυπωσιασμένοι από την ποικιλία, αλλά κυρίως από τη ζεστασία και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Μα τι συμβαίνει τελικά και αυτός ο τόπος δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο του; Τι πάει τόσο στραβά;
Ε.Δ.
 
Επαναφορά θανατικής ποινής: όχι εδώ
Με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ο υπουργός Δικαιοσύνης απέκρουσε το αίτημα της Χρυσής Αυγής για επαναφορά της θανατικής ποινής. Την πρόταση ως «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας» υπέβαλε η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της ΧΑ και αφορούσε στην εφαρμογή της θανατικής ποινής ια τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών. «Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων» διεμήνυσε ο Χαρ.Αθανασίου, που στο κείμενο της απάντησής του, συμπεριέλαβε και τις ενέργειες νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα ενσωματώσει ευρωπαϊκή οδηγία, βάσει της οποίας εξαιρούνται ρητά από τις ευεργετικές διατάξεις περί απόλυσης κρατουμένων οι δράστες σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων, ασέλγειας, αποπλάνησης και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους.
Ε.Δ.
 
«Ψαλίδι» στο ΕΚΑΣ
 Δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης που δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί. Τώρα μπαίνουν και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ τουλάχιστον αυτοί που θεωρούνται υψηλοσυνταξιούχοι. Όπως ανακοινώθηκε από τον Αύγουστο διακόπτεται η καταβολή του ΕΚΑΣ, για 1624 περιπτώσεις συνταξιούχων, που δεν πληρούσαν το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ. Το επίδομα ΕΚΑΣ έχει διακοπεί από τον περασμένο μήνα, σε 36.560 δικαιούχους. Οι 13.549 από αυτούς είχαν υπερβεί το όριο που έχει τεθεί, ενώ άλλοι 23.011 συνταξιούχοι είχαν υποβάλλει ελλειπή μηχανογραφικά στοιχεία.
Και εις άλλα με υγεία!
Μ.Ξ.
 
Στο Μπέλφαστ χτυπά η καρδιά της Ξάνθης
 Εκεί μετέβη σήμερα το πρωί και ο δήμαρχος Ξάνθη κ. Μιχάλης Στυλαινίδης για να εμψυχώσει την ομάδα μας στον αγώνα με την ιρλανδική Λίνφιλντ για το Europa Leaque. Ελπίζουμε να της φέρει γούρι καθώς είναι γνωστή η αγάπη του για την SKODA παρότι είναι δεδηλωμένος …Βάζελος. Και η τύχη είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα μας ιδιαίτερα σ’ αυτό τον αγώνα που είχε την ατυχία να δεχτεί γκολ στην έδρα της.
Οι ευχές όλων μας για τη Νίκη τη συνοδεύουν!!!
Μ.Ξ.  
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …