Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τις θέσεις της ΕΕΤΑΑ στους παιδικούς της Ξάνθης

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τις θέσεις της ΕΕΤΑΑ στους παιδικούς της Ξάνθης

0
paidikos stathmos
Έως τις 2 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων. Πέραν των προσδοκιών του δήμου οι θέσεις που εγκρίθηκαν για το ΚΚΠΑ
 
Γ. Παπασταματίου: «Προσοχή στην συγκέντρωση και προσκόμιση των δικαιολογητικών. Μην αφήσετε τις αιτήσεις για την τελευταία στιγμή»
 
 
Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τις θέσεις και τον τρόπο κατανομής τους για βρέφη και παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Νομού Ξάνθης μέσω του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”.
Φέτος, το πρόγραμμα, αφού έλαβε υπόψη τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους γονείς τον Ιούνιο, εξασφαλίζει την δωρεάν φοίτηση 765 παιδιών εκ των οποίων 72 παιδιά του δήμου Τοπείρου, 195 του Δήμου Αβδήρων και 498 στο Δήμο Ξάνθης με την Σταυρούπολη.
 
Ευεργετικό το πρόγραμμα τόσο για τις δομές όσο και για τις δικαιούχες μητέρες
Όπως υποστηρίζουν ιδιωτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες το πρόγραμμα είναι ευεργετικό τόσο για τις ίδιες τις δομές, όσο και για τις δικαιούχες μητέρες. Οι τελευταίες, που πολλές φορές εργάζονται για ελάχιστα χρήματα, έχουν την δυνατότητα μέσω του προγράμματος να απασχολούν τα παιδιά τους τις ώρες εργασίας τους, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός. «Σε κάθε δασκάλα αντιστοιχούν 20 παιδιά. Πέρα από τα προγράμματα που εξασφαλίζουν δωρεάν φοίτηση σε έναν αριθμό παιδιών, προσπαθούμε να δώσουμε την δυνατότητα και σε οικογένειες, οι οποίες δεν δικαιούνται κάποιο πρόγραμμα. Έτσι, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς υπάρχουν πακέτα διδάκτρων που ξεκινούν από 20 ευρώ το μήνα για οικογένειες με μικρό εισόδημα και μπορούν να φτάσουν έως τα 150 ευρώ για τις πιο εύπορες σχετικά, την στιγμή που τα δίδακτρα στους ιδιωτικούς σταθμούς ξεκινούν από 300 ευρώ» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασία-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Γεώργιος Παπασταματίου.
 
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
papastamatiouΤον Ιούνιο οι ενδιαφερόμενες μητέρες έκαναν τις αιτήσεις. Λαμβάνοντας τες υπόψη, το πρόγραμμα ενέκρινε 263 θέσεις για ιδιωτικές δομές παιδικών σταθμών και 235 θέσεις για τους 2 βρεφικούς και 7 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης-αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι που ήταν 180 θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος είχε κάνει αίτηση για 210 θέσεις.
Σε δεύτερη φάση, οι δικαιούχες μητέρες καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις από 25 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. «Καλό είναι οι μητέρες να μην το αφήσουν τελευταία στιγμή και να έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους έως τη 1η Αυγούστου το αργότερο», τονίζει κ. Παπασταματίου, διασαφηνίζοντας ότι στις 2 Αυγούστου ο φάκελος θα πρέπει να φέρει την σφραγίδα της ΕΕΤΑΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «αν κάποιος καταθέσει την αίτηση του στις 2 Αυγούστου, το συντομότερο θα φτάσει στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ στις 3 Αυγούστου, οπότε θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο, ακόμα και αν φέρει σφραγίδα παράδοσης από εταιρία μεταφοράς». Επίσης, ο πρόεδρος τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη συγκέντρωση και προσκόμιση των δικαιολογητικών, καθώς ένα λάθος μπορεί να τους στερήσει τη θέση τους. Συγκεκριμένα εφιστά την προσοχή στο εκκαθαριστικό σημείωμα που πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς τονίζοντας ότι πρέπει να είναι του 2012.
«Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συμπληρώσουν και μόνοι τους την αίτηση τους στο www.eetaa.gr» , αναφέρει ο κ Παπασταματίου και συμπληρώνει «στο 25410 72888 με εσωτερικό 0, περιμένουν κοπέλες πρόθυμες να δώσουν πληροφορίες και διευκρινήσεις που θα διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους».
 
Εκτός προγράμματος ο δήμος Μύκης
Να σημειώσουμε ότι για το Δήμο Μύκης δεν έχουν εγκριθεί θέσεις καθώς δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, λόγω έλλειψης βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στην περιοχή Συγκεκριμένα, όλος ο Δήμος διατηρούσε μόνο ένα σταθμό στον Εχίνο, ο οποίος έκλεισε. Σύμφωνα με πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων, το παραπάνω γεγονός δεν υποβιβάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν δημιουργεί προβλήματα καθώς οι μητέρες δεν εργάζονται και μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους μέχρι να φτάσουν στην ηλικία για προνήπια και νήπια.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…