Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ποιητική βραδιά στη Μύκη

Ποιητική βραδιά στη Μύκη

0
pomakopoula

Παιδιά μικρής ηλικίας απαγγέλουν ποιήματα την Τετάρτη 12 Ιουνίου

 
Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 8 Ιουνίου στην βιβλιοθήκη Μύκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη ποιητική βραδιά μέσα από το πρόγραμμα «Γνωριμία με τους Έλληνες ποιητές». Παιδιά κάθε ηλικίας με μοναδικό τρόπο απήγγειλαν ποιήματα, αφού πρώτα διασκέδασαν με το παιχνίδι των ποιητών και οδηγήθηκαν μέσα από αυτό σε στίχους των ποιημάτων τους. Εν συνεχεία ζωγράφισαν τις εικόνες του ποιήματος τους, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα που τους προκλήθηκαν.
Μια παρόμοια βραδιά, όμως, θα έχουν οι φίλοι της βιβλιοθήκης και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, όπου τα παιδιά θα απαγγείλουν ποιήματα που έχουν συνθέσει παλαιότερα ,οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης. Μετά την απαγγελία των ποιημάτων θα ακολουθήσει δραστηριότητα κατά την οποία τα παιδιά θα προσπαθήσουν να συνθέσουν τα δικά τους ποιήματα σχετικά με το θέμα «καλοκαίρι στο χωριό μου».
Κλείνοντας την βραδιά οι γυναίκες της Μύκης θα παρασκευάσουν παραδοσιακά τοπικά ροφήματα, με το μυρωδάτο τούλε και το λιγότερο γνωστό στρουμπαβαμπούλκα, με τρόπο που μόνο οι ίδιες ξέρουν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…