Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις

Skoda Ξάνθη: Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις

0
katharios-web-web
Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η προετοιμασία
 
Θέλει Καθάριο ο Ουζουνίδης στον Πλατανιά
 
Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει της νέας σεζόν, καθώς η επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες είναι προγραμματισμένη για τις 19/06. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι παρά τις αρκετές αποχωρήσεις παικτών ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι προσθήκες που θα γίνουν στο ¨ρόστερ¨, κάτι που αναμένεται να γίνει πάντως τις επόμενες ημέρες μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξανθιώτικη ομάδα έχει καταλήξει στους «εκλεκτούς», τουλάχιστον για την επίθεση και το κέντρο. Δεδομένο είναι ότι εκτός από επιθετικό και κεντρικό η Ξάνθη θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός ακραίου χαφ για τη δεξιά πτέρυγα κι ενός ακόμη ¨πορτιέρο¨ που θα συμπληρώσει την τριάδα των τερματοφυλάκων μαζί με τους Δ. Κυριακίδη, Μιχάλη Ζαρόπουλο.
 
Θέλει Καθάριο ο Ουζουνίδης στον Πλατανιά
Για την απόκτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού της Ξάνθης, Παύλου Καθάριου, φέρεται να ενδιαφέρεται ο Πλατανιάς.
Στην ομάδα των Χανίων έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει καταθέσει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση για την ενίσχυση του ¨ρόστερ¨.
Πληροφορίες από την κρητική πόλη αναφέρουν ότι ανάμεσα στους παίκτες τους οποίους θέλει ο Ουζουνίδης βρίσκεται και ο Παύλος Καθάριος, ο οποίος ανήκει στη Skoda Ξάνθη όμως φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πιερικό.
Ο δεξιός χαφ, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει σημειώσει 68 συμμετοχές στη Β’ Εθνική (φέτος με τον Πιερικό 32 συμ./3 γκολ) και άλλες δύο στη Super League ως αλλαγή.
Ο Καθάριος ξεκίνησε την καριέρα του στον Αγρ. Αστέρα και το 2009 αποκτήθηκε από την Ξάνθη χωρίς όμως να υπολογίζεται ως βασικός, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός τόσο στην ίδια ομάδα (Αγρ. Αστέρα) όσο και στον Πιερικό, ενώ με την έναρξη της προετοιμασίας της Skoda είναι υποχρεωμένος να βρεθεί στα Πηγάδια κι έπειτα θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει ή αν όντως προχωρήσει η μεταγραφή του στον Πλατανιά.
 
«Κούρεμα» στα τηλεοπτικά θέλει η Nova
Με αφορμή κυρίως την απουσία της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα, η NOVA έκανε ήδη την πρώτη κρούση προς τη Σούπερ Λίγκα προκειμένου να γίνει νέα μείωση στο τηλεοπτικό συμβόλαιο!
Σύμφωνα με το «sportfm» έχει γίνει ήδη μια πρώτη κρούση από τη NOVA, προκειμένου να υπάρξει νέα μείωση (μετά την περσινή) στο αντίτιμο του τηλεοπτικού συμβολαίου που βρίσκεται σε ισχύ και για του χρόνου.
Αφορμή, πέραν της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, είναι κυρίως η απουσία της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, γεγονός που μειώνει την εμπορικότητα της διοργάνωσης και πιθανόν να προκαλέσει και απώλεια συνδρομητών για το κανάλι.
Η προοπτική αυτή, βέβαια, δεν αρέσει στις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και έτσι το θέμα θα συζητηθεί στο σημερινό Δ.Σ.
Εξάλλου εάν προχωρήσει το «κούρεμα» που θέλει να κάνει η NOVA, τότε οι απώλειες για τις ομάδες θα κυμανθούν στις 250.000-500.000 Ευρώ, ανάλογα με την εμπορικότητα του κάθε συλλόγου.
Σήμερα επίσης θα αποφασιστεί και το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα (κατά 99% στις 17-18 Αυγούστου), καθώς και την ημερομηνία που θα διενεργηθεί η κλήρωση (σίγουρα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου).
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Τετάρτη 12/6:
1. Θέματα Τηλεοπτικών.
2. Επικύρωση βαθμολογίας Κατάταξης Αγώνων Play Off ΟΠΑΠ 2012 – 2013 και βαθμολογίας Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League ΟΠΑΠ (Κ20 & Κ17) 2012 – 2013.
3. Ημερομηνίες κλήρωσης και έναρξης Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013 – 2014.
4. Ορισμός Εκπροσώπων του Συνεταιρισμού για την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. της 28/06/2013.
5. Συμβάσεις με Προμηθευτές.
6. Πρωταθλήματα Υποδομών (Κ20, Κ17, Κ15).
7. Παροχή εξουσιοδότησης στη Νομική Υπηρεσία για την υπογραφή και κατάθεση εγκλήσεων για λογαριασμό του Συνεταιρισμού.
8. Διοργάνωση Σεμιναρίου αναφορικά με τις νέες υποχρεώσεις των Π.Α.Ε. εκ της θεσπίσεως του νέου Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).
9. Θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
10. Διάφορα.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …