Τι «τρέχει» στο ΠΑΣΟΚ;

0

Ποιοι προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα

 

Προβληματισμός για την εκλογή του γραμματέα από τα μέλη της Ν.Ε. και όχι από τη βάση

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Άνοιξε χθες οι κύκλος εσωκομματικών εκλογικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τις οποίες θ’ αναδειχθούν τα νέα μέλη των νομαρχιακών και δημοτικών επιτροπών όπως επίσης και ο νέος γραμματέας της Ν.Ε., με την πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για τα νέα όργανα του κόμματος. Έτσι σε τοπικό επίπεδο μπαίνει τέλος στην εποχή που Αχιλλέα Τσαρτσάρα που υπήρξε ο μακροβιότερος γραμματέας και η θητεία του σημαδεύτηκε από την άνοδο και την πτώση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε τρεις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις καθώς κατά δήλωσή του δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.

Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα μέλη της Νομαρχιακής λήγει την Τετάρτη στις 8 μ.μ., ενώ για τις δημοτικές επιτροπές την Παρασκευή στις 8 μ.μ. Θα εκλεγούν 9 μέλη που θα απαρτίζουν την Νομαρχιακή επιτροπή και 5 μέλη για κάθε μια από την 4 δημοτικές οργανώσεις του νομού μας ενώ θα ισχύσει η ποσόστωση του 40% για τις γυναίκες και του 25% για τους νέους που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση.

Προβληματισμός για την εκλογή του γραμματέα από τα μέλη της Ν.Ε. και όχι από τη βάση

Tsartsaras close-emprosΒασική καινοτομία των εκλογών είναι ότι ο γραμματέα δεν εκλέγεται πλέον από την βάση του κόμματος όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια αλλά μετά από τροποποίηση του καταστατικού στο τελευταίο συνέδριο, από τα μέλη της Νομαρχιακής γεγονός που βρίσκει αντίθετο τον αποχωρούνται γραμματέα κ. Τσαρτάρα ο οποίος αιτιολογεί την διαφωνία του σημειώνοντας ότι θεωρεί ότι: « η εκλογή από τα μέλη και όχι από τη βάση δεν δίνει λαϊκό έρεισμα και ισχύ στον νέο γραμματέα» .

Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει στα όργανα του κόμματος και άλλα στελέχη και μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες μας – αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να καταθέσουν κάποια στελέχη υποψηφιότητα καθώς θεωρούν ότι θα λειτουργήσουν μηχανισμοί ομαδοποίησης και κυκλώματα αποκλεισμού κάποιων.

Ποιοι θα καταθέσουν υποψηφιότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα ο Χρήστος Αμανατίδης, ο Αλεξούδης Ηλίας, ο Λεπτοκαρύδης, ο πολιτευτής Ανέστης Αντωνιάδης. Επίσης ακούγεται το όνομα του Ηλία Βασιλούδη και του Δημήτρη Βορίδη. Από την νεολαία ο Γιώργος Δαβιτίδης θα θέσει υποψηφιότητα για την δημοτική Επιτροπή Ξάνθης. Γενικότερα όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα φαινόμενα το ενδιαφέρον είναι χλιαρό εξαιτίας πολλών παραγόντων με βασικο το χαμηλό ποσοστό του κόμματος ενώ τόσο ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σαλτούρος όσο και ο αποχωρήσας γραμματέα κ. Τσαρτσάρας προσπαθούν να το τονώσουν καλώντας τους φίλους και τα μέλη να συμμετέχουν και να στελεχώσουν τα όργανα του κόμματος

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…