Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3.500 θέσεις θα προκηρύξει η ΔΕΗ – 9 Προσλήψεις στις Κατασκηνώσεις του Δ. Αβδήρων

3.500 θέσεις θα προκηρύξει η ΔΕΗ – 9 Προσλήψεις στις Κατασκηνώσεις του Δ. Αβδήρων

0
deh

 9 Προσλήψεις στις Κατασκηνώσεις του Δ. Αβδήρων. Μέχρι τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις

 

Την επόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις «Αρχαία Άβδηρα» για 9 εποχικές θέσεις για το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Ιούλιος 2013.

 Οι θέσεις

Οι θέσεις κατανέμονται σε 6 ειδικότητες εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες δύο

        εργατών 3 θέσεις

        Λαντζιέρηδων 2 θέσεις

Επίσης θα προσληφθούν ένας νοσοκόμος κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, ένας Μάγειρας ΔΕ ή ΥΕ και ένας Βοηθός Μάγειρας – Τραπεζοκόμος ΔΕ ή ΥΕ και ένας Φύλακας ΥΕ.

Πληροφορίες: 2541 0 69524

 

30 Ιεροδιδάσκαλοι στη Μουφτεία Ξάνθης. 90 Ιεροδιδάσκαλοι στις Μουφτείες Ξάνθης-Κομοτηνής-Διδυμοτείχου

 Διαγωνισμό για την πλήρωση 90 θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας στις μουφτείες της Θράκης διενεργεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν 30 θέσεις στη Μουφτεία Ξάνθης, 45 θέσεις στη Μουφτεία Κομοτηνής και 15 θέσεις στη Μουφτεία Διδυμοτείχου.

Οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 9 μηνών και αντικείμενο τη διδασκαλία του Κορανίου, στα τεμένη τα Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών.

Επιπλέον, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, οι ιεροδιδάσκαλοι μπορούν με απόφαση του οικείου μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.

 Υποβολή αιτήσεων

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση έως τις 6 Ιουνίου και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στις ακόλουθες διευθύνσεις:

          Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Διοικητήριο, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη, Τ.Θ. 157 (τηλ.: 25413502 95).

          Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή (τηλ.: 2531022884).

          Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη (τηλ.: 25510882 99).

Επίσης θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά: επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητα ή του διαβατηρίου, βιογραφικό σημείωμα για τις μέχρι σήμερα ασχολίες του σχετικά με τη διδασκαλία του Κορανίου, που θα αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά, υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ότι δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού, ότι ο υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και ότι είναι μόνιμος κάτοικος Θράκης, καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

Η επιλογή των υποψήφιων ιεροδιδασκάλων για την κάθε μουφτεία θα γίνει από την αντίστοιχη πενταμελή Επιτροπή ιεροδιδασκάλων, έπειτα από συνέντευξη. Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό ιστότοπο του υπουργείου Παιδεία και Θρησκευμάτων http://www. minedu.gov.gr.

 

3.500 θέσεις θα προκηρύξει η ΔΕΗ μέχρι τέλος του έτους

 

Θα προσληφθούν 2.600 εξειδικευμένοι και 900 ανειδίκευτοι εργάτες

 Σε 3.500 ανέρχονται οι ευκαιρίες απασχόλησης που ανοίγουν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για δεκάδες υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Η ΔΕΗ, με αίτημα που υπέβαλε, επιθυμεί να καλύψει τις ανάγκες της για το έτος 2013 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσία, σταθμούς και μονάδες της σε όλη τη χώρα.

Οι θέσεις αφορούν 2.600 εξειδικευμένους εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων για το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών και 900 ανειδίκευτοι εργάτες για εξήντα ημερομίσθια.

Αναφορικά με τους 2.600 εποχικούς υπαλλήλους που θα προσληφτούν, στην πλειονότητά τους θα επιλεγούν από τη Δευτεροβάθμια και την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, ενώ η κατανομή των θέσεων ανά ομάδες ειδικοτήτων έχει ως εξής:

          Τεχνικό προσωπικό, 2.050 θέσεις,

          Μηχανοδηγοί – Χειριστές, 250 θέσεις, και

          Διοικητικοί Οικονομικοί υπάλληλοι, 250 θέσεις, και

          Μηχανικοί κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, 50 θέσεις.

Το αίτημα έχει ήδη αποσταλεί για έλεγχο και έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησα, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τελικός αριθμός θέσεων που θα εγκριθούν και να εκδοθεί η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Το επόμενο βήμα για την Επιχείρηση είναι η αποστολή της έγκρισης στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα ανάψει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη των θέσεων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι ακόμα προς διαβούλευση, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις αναφορικά με τον ακριβή αριθμό που θα εγκριθεί με την ΠΥΣ. Μετά την έκδοσή της οι διαδικασίες των προσλήψεων θα κινηθούν αμέσως, κυρίως για το τεχνικό προσωπικό.

Οι θέσεις που θα εγκριθούν αφορούν συνολικές ανάγκες τηςΕπιχείρησης για το 2013 και ενδέχεται οι προκηρύξεις να εκδοθούν σταδιακά εντός του έτους.

 

 Δουλειά σε 2.200 πτυχιούχους σε επιχειρήσεις για 2 χρόνια

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr)

Εργασία σε 2.200 πτυχιούχους έως 35 ετών αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα που επέκτεινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αμέσως το οξύ πρόβλημα της Εργασίας των νέων, ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 6 Ιουνίου να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οι θέσεις που δημιουργούνται θα καλυφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του αρχικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007- 2013».

Οι επιχειρήσει που θα προσλάβουν τους άνεργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

 Δικαίωμα συμμετοχής

Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:

► Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί κλπ.

►Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της EE ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

        Να είναι πτυχιούχοι σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).

►Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑ- ΤΑΠ.

► Οι πτυχιούχοι χωρών της ΕΕ να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας.

 Ένταξη επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συ- στήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του ΚΠΑ 2 στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

 Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι άνεργοι υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2), που είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις, καθώς και με τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης. Μέσα από τη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στο σύστημα προσφοράς- ζήτησης εργασίας, τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης ή μετά την εγγραφή στο ειδικό μητρώο και, σύμφωνα με τις προτάσεις που περιέχονται στα ατομικά σχέδια δράσεις, θα γίνεται η παραπομπή τους στις επιχειρήσεις από τους εργασιακούς συμβούλους των υπηρεσιών.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Μητρώο και ασφαλιστικοί σύμβουλοι

Μάλιστα, εντός 35 ημερών από τη λήψη της εγκριτικής απόφασης η επιχείρηση οφείλει να προχωρήσει στην πρόσληψη.

Μέχρι τέλος του έτους

Θα προσληφθούν 2.600 εξειδικευμένοι και 900 ανειδίκευτοι εργάτες

Σε 3.500 ανέρχονται οι ευκαιρίες απασχόλησης που ανοίγουν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για δεκάδες υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Η ΔΕΗ, με αίτημα που υπέβαλε, επιθυμεί να καλύψει τις ανάγκες της για το έτος 2013 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσία, σταθμούς και μονάδες της σε όλη τη χώρα.

Οι θέσεις αφορούν 2.600 εξειδικευμένους εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων για το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών και 900 ανειδίκευτοι εργάτες για εξήντα ημερομίσθια.

Αναφορικά με τους 2.600 εποχικούς υπαλλήλους που θα προσληφτούν, στην πλειονότητά τους θα επιλεγούν από τη Δευτεροβάθμια και την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, ενώ η κατανομή των θέσεων ανά ομάδες ειδικοτήτων έχει ως εξής:

          Τεχνικό προσωπικό, 2.050 θέσεις,

          Μηχανοδηγοί – Χειριστές, 250 θέσεις, και

          Διοικητικοί Οικονομικοί υπάλληλοι, 250 θέσεις, και

          Μηχανικοί κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, 50 θέσεις.

Το αίτημα έχει ήδη αποσταλεί για έλεγχο και έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησα, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τελικός αριθμός θέσεων που θα εγκριθούν και να εκδοθεί η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Το επόμενο βήμα για την Επιχείρηση είναι η αποστολή της έγκρισης στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα ανάψει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη των θέσεων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι ακόμα προς διαβούλευση, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις αναφορικά με τον ακριβή αριθμό που θα εγκριθεί με την ΠΥΣ. Μετά την έκδοσή της οι διαδικασίες των προσλήψεων θα κινηθούν αμέσως, κυρίως για το τεχνικό προσωπικό.

Οι θέσεις που θα εγκριθούν αφορούν συνολικές ανάγκες τηςΕπιχείρησης για το 2013 και ενδέχεται οι προκηρύξεις να εκδοθούν σταδιακά εντός του έτους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…