Σχόλια 14/6/13

0
Ο Σαμαράς μάλλον ζήλεψε τη δόξα του ΕΡΤ-ΟΓΑΝ…
 
Δικαίωμά του
 Αυτές τις ημέρες που τα λόγια περίσσεψαν από πολλούς με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ (άλλα σοβαρά, άλλα σαχλαμάρες κι άλλα με κομματική απόχρωση), κάπου διάβασα και τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά.
Αυτού του περιφερόμενου «προοδευτικού της Αριστεράς» που τώρα βρήκε λιμάνι στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κολύμπησε σε αρκετά κόμματα, που βάζει μόνος του τέλος στην λογική και την αξιοπρέπεια.
Σε έξι σημεία που αναφέρεται για τη διάλυση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, διαλύει κάθε ίχνος σοβαρότητας, όση τέλος πάντων μας εμφάνιζε ότι διέθετε.
Κρίμα, διότι έδειχνε ότι ήταν άλλος, με άλλες ιδέες και σοβαρές απόψεις…
Το να θέλει σήμερα να αυτοεξευτελίζεται, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.
«Ε»
 
Ναι ή όχι;
 Μαύρα τα μαντάτα, σύντροφοι. Όταν οι πολιτικοί αρχίζουν τις παρομοιώσεις, τις μεταφορές και τις…παραβολές, τότε τα πράγματα δεν μπορεί να είναι και πολύ καλά. Τα παραδείγματα, πολλά:
Σταϊκούρας χθες: Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι του πρωτογενούς πλεονάσματος. Τι θα πει, ρε φίλε, «στο κατώφλι»; Παίζεται δηλαδή το αν θα περάσουμε από κάτω ή αν θα μας πλακώσει (το κατώφλι); Θα έχουμε πλεόνασμα, ναι ή ου; Αν δεν ξέρεις εσύ, ο πλέον αρμόδιος (λέμε τώρα), ποιος θα ξέρει; Η Βίκυ Παγιατάκη;
«Ε»
 
Λαλούν πολλά κοκόρια
 Ο Θεός ψεύτη να με βγάλει, αλλά αυτόν τον «πληθωρισμό» αντιρατσιστικών νομοθετημάτων, οι μόνοι που φαίνεται να τον απολαμβάνουν είναι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και έσπευσαν να γελοιοποιήσουν ακόμη περισσότερο το «κοινοβουλευτικό χάος», ανακοινώνοντας την κατάθεση πρότασης νόμου για τον… ρατσισμό κατά των Ελλήνων!
Αναμφισβήτητα, την ευθύνη αυτής της «υπερπροσφοράς», τη φέρει ακέραια η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν υπήρχαν τα δικά της εσωκομματικά βαρίδια και οι δικές της ιδεολογικές εμμονές (που – δυστυχώς – ρέπουν συνεχώς προς την ακροδεξιά), δε θα φτάναμε ποτέ στο «χοντρό άδειασμα» του Ρουπακιώτη και ούτε θα γέμιζε η Βουλή με όλο αυτό τον «αντιρατσιστικό χαρτοπόλεμο». Και, φυσικά, θα είχαμε αποφύγει και την… χαρά του φασίστα. Αυτή που σου γυρίζει τα άντερα.
«Ε»
 
Σαν σενάριο
 Το «λουκέτο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ανακοινώθηκε επίσημα προχθές από τα χείλη ενός πρώην συμπαρουσιαστή της Ρούλας Κορομηλά! Και μόνον αυτό ως γεγονός θα ήταν ίσως αρκετό για να «φωτογραφίσει» με απόλυτη ευκρίνεια το σκοτάδι που έχει σκεπάσει τη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες.    
Βράδυ Τρίτης και παρακολουθώ το «κύκνειο άσμα» της ΕΡΤ. Από τη μικρή μου οθόνη παρελαύνουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν χούντες, εκτροπές και πραξικοπήματα. Δε με αγγίζουν. Την άλλη μέρα το πρωί θα είναι στη Βουλή για να τα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους.
«Ε»
 
Ι
Από κοντά και σε πρώτο πλάνο βλέπω και τις «εμφανίσεις» των συνδικαλιστών του Τύπου. Επαγγελματίες αγωνιστές, με γλώσσα παρωχημένη και προτάσεις ανεδαφικές, με εξοργίζουν. Όπως και λίγο αργότερα η απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, εκβιάζοντας παράλληλα τον Κεδίκογλου ότι θα του αφαιρέσει τη… δημοσιογραφική του ταυτότητα!
«Ε»
 
ΙΙ
Ακούω με προσοχή τους συγκινημένους παρουσιαστές του «τελευταίου Δελτίου Ειδήσεων». Ανάμεσα σε αντιμνημονιακές κορώνες και αντιπολιτευτικά ξεσπάσματα από το πουθενά (κυριολεκτικά όμως), «ανακαλύπτουν» ξαφνικά σε ζωντανή σύνδεση ότι μόνον ο νυν υπουργός Επικρατείας προσέλαβε επί θητείας του στην ΕΡΤ 25 άτομα της επιλογής του, μια κάποια ξανθιά κυρία που απέσπασε αυτομάτως στο γραφείο του και την «ατάλαντη» Σαλαγκούδη με 3.500 ευρώ το μήνα.
Με θλίβουν. Θέλω να τους «πονέσω», αλλά δεν μπορώ. Κάθε λεπτό που περνάει «στον αέρα», αποκαλύπτουν ότι μέσω της σιωπής τους τόσον» καιρό ήταν συνένοχοι στο έγκλημα για το οποίο τώρα καταδικάζονται σε «θανατική ποινή» και με συνοπτικές διαδικασίες
«Ε»
 
Η μειονοτική ηγεσία δεν έχει κομματική ταυτότητα αλλά μόνον φυλετική.
VEN. KAR. (Βεν. Καρτσίδης)
 
Το έβαλε στο μάτι…
Το οικόπεδο και τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας που βρίσκεται στο Κουτσό έβαλε στο μάτι ο δήμος Αβδήρων και για το λόγο αυτό ο δήμαρχος κ. Βασίλης Τσολακίδης είχε ραντεβού την Τετάρτη στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη. Όπως είχε γράψει παλαιότερα το «Ε» ο Σταθμός έχει αναστείλει τη λειτουργία του και ο δήμος θέλει να του παραχωρηθούν οι εγκαταστήσεις του προκειμένου να στεγάσει διάφορες υπηρεσίες του, όπως την γεωπονική υπηρεσία ενώ δεν αποκλείεται κάποιο κτίριο να το χρησιμοποιήσει και σαν κυνοκομείο. Ο Σταθμός αυτός ανήκει στην «ΔΗΜΗΤΡΑ», οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ. Όπως μάθαμε ο κ. Τσαυτάρης το είδε θετικά, συνέστησε όμως στο δήμαρχο υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται μετά την αναστολή της λειτουργίας του από την ΔΗΜΗΤΡΑ και μετά του υποσχέθηκε ότι κάτι θα γίνει…
Μ.Ξ.
 
Εξήγγειλαν απεργία όμως δεν απήργησαν…
 Στο βρόντο πήγε …η κήρυξη απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σε σύνολο οι υπάλληλοι της Π.,Ε. και του δήμου που απήργησαν δεν συμπληρώνουν ούτε 10 ενώ κανείς δεν απήργησε από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τελούν σε επιστράτευση. Δεν συζητάμε βέβαια για τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου στο οποίο δεν υπήρχε ψυχή το πρωί της Πέμπτης, ημέρα της απεργίας …υποτίθεται
Μ.Ξ.
 
Καλοκαίρι με τη δημόσια τηλεόραση στο μαύρο
 Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ) σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση, αλλά άφησε αναπάντητα ορισμένα καίρια ερωτήματα. Ποιοι είναι αυτοί από τους απολυμένους που θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις και ποιος θα κρίνει ποιοι «έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια»; Ακόμη, ο κ. Κεδίκογλου δε μας είπε πότε πρόλαβε να προετοιμαστεί το σχέδιο νόμου και πού είναι η «πινελιά» ή οι απόψεις των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων, αφού δηλώνουν ότι διαφωνούν!
«Μύρισε» σκοπιμότητα και προχειρότητα, ακόμη και αν στο βάθος κάπου ή από κάποιον ίσως μπορεί κανείς να διαγνώσει καλές προθέσεις!
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …