Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ΚΤΕΛ Ξάνθης πάει… Κωνσταντινούπολη

Το ΚΤΕΛ Ξάνθης πάει… Κωνσταντινούπολη

0
ktel xanthis2
Ξεκινούν εντός του καλοκαιριού καθηµερινά δροµολόγια µε ανταγωνιστικές τιµές και όλα τα… κοµφόρ
 
Η συµφωνία αναµένεται να κλείσει µε τουριστικό γραφείο και εταιρία από την Τουρκία το επόµενο διάστηµα. Θα διαθέτει δορυφορική, wifi και εξυπηρέτηση των επιβατών
 
Ένα νέο δροµολόγιο, και τη δεύτερη γραµµή εξωτερικού του, αναµένεται να λειτουργήσει εντός του καλοκαιριού η εταιρία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΕ», που δίνει τη δυνατότητα στους ξανθιώτες να ταξιδέψουν προς την Κωνσταντινούπολη, για επαγγελµατικούς λόγους ή για λόγους αναψυχής.
Ξεκινά προσεχώς η εντατικοποίηση της προετοιµασίας για τη νέα γραµµή
Το ΚΤΕΛ βρίσκεται σε συνεννόηση µε τουρκική εταιρία (απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της γραµµής η εν λόγω συµφωνία), καθώς και µε τοπικό τουριστικό γραφείο, προκειµένου να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού τα δροµολόγια. Λεωφορεία του ΚΤΕΛ καθηµερινά θα πηγαινοέρχονται στη γειτονική µητρόπολη και θα διαθέτουν δορυφορική, wifi σύνδεση στον ίντερνετ και υπηρεσία εξυπηρέτησης των επιβατών. Θα ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη και θα κάνουν στάση σε Ξάνθη, Κοµοτηνή και Αλεξανδρούπολη πριν περάσουν στην Τουρκία.
Θα εξυπηρετεί επιχειρηµατίες, εργαζοµένους, τουρίστες και νέους
Η γραµµή αναµένεται να εξυπηρετήσει όσους ταξιδεύουν για επαγγελµατικούς λόγους, τους τουρίστες, τους νέους που έχουν δείξει την προτίµησή τους στις εκδροµές προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά και αυτούς που όλο και πιο συχνά επιλέγουν το αεροδρόµιο της Κωνσταντινούπολης για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό λόγω των οικονοµικών τιµών που βρίσκουν. Μέχρι σήµερα όσοι ταξιδεύον στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς γκρουπ τουριστικού γραφείου χρησιµοποιούν την εταιρία metro bus της Τουρκίας που εκτελεί δροµολόγια καθηµερινά, ωστόσο από δω και στο εξής θα έχουν και µία ακόµη δυνατότητα για πιο βολικά δροµολόγια.
Υπάρχει ζήτηση από τους ξανθιώτες
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Θέµης Γεωργιάδης σηµειώνει ότι πρωταρχικό µέληµα θα είναι η ποιότητα και η συνέπεια. Ενηµερώνει ότι βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης για τη συµφωνία και ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση του εγχειρήµατος. «Θα βασιστούµε στους ξανθιώτες. Οι ίδιοι το ζητάνε και πιστεύω ότι θα µας στηρίξουν», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, που τονίζει ότι η τιµή θα είναι ανταγωνιστική για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η πολύ χαµηλή τιµή της τουρκικής εταιρίας µεταφορών οφείλεται στο γεγονός ότι λαµβάνει επιδότηση από το κράτος για την αδιάλειπτη εκτέλεση των δροµολογίων και σχολιάζει ότι και στην Ελλάδα θα έπρεπε να επιδοτούνται οι γραµµές εξωτερικού γιατί δεν µπορούν να υποστηριχτούν από τις ίδιες δυνάµεις. Απόδειξη ότι πολλές γραµµές προς τα Βαλκάνια διακόπηκαν από τα ΚΤΕΛ που τις είχαν αναλάβει.
Πληρότητα αυτή την εβδοµάδα στα λεωφορεία λόγω Πάσχα
Αυτό το διάστηµα πάντως, λόγω της γιορτής του Πάσχα, η εσωτερική µετακίνηση είναι αυτή που κατακλύζει τα ΚΤΕΛ της χώρας. Νέοι, φοιτητές και φαντάροι επιστρέφουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους γι’ αυτό και υπήρξαν και κάποια έκτακτα δροµολόγια την προηγούµενη εβδοµάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως. Ακόµη, πληρότητα έχουν τα λεωφορεία που καθηµερινά πηγαίνουν στη Βουλγαρία, ενώ πολύ καλά πάει και η γραµµή Σέρρες- Αλεξανδρούπολη, µέσω Ξάνθης που ξεκίνησε πριν δύο µήνες µε δύο δροµολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο και µε δεδοµένο το ενδιαφέρον των επιβατών, αλλά και αποστολέων δεµάτων, αναµένεται να αυξηθούν τα δροµολόγια.
 
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…