Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χ. Κατραντζής: «Ήταν όνειρο μου η συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Χ. Κατραντζής: «Ήταν όνειρο μου η συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα»

0
katrantzis
«Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ξάνθης»
 
Συνέντευξη του Ξανθιώτη κολυμβητή που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό στο «Ε»
Το όριο για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο-Αύγουστο στη Βαρκελώνη «έπιασε» ο αθλητής του Ολυμπιακού, Χρήστος Κατραντζής.
Ο 21χρονος (γεν. 30/03/1992) κολυμβητής που κατάγεται από την Ξάνθη, σε συμμετοχή του σε αγώνες στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, ισοφάρισε τον απαιτούμενο χρόνο (23.96) στα 50μ. πεταλούδας και σφράγισε το εισιτήριο για Βαρκελώνη.
Έτσι, ο Χρήστος Κατραντζής, γίνεται ο πρώτος Έλληνας μέχρι στιγμής, που πετυχαίνει κάποιο όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης.
Εκτός από την επιτυχία του στα 50μ. πεταλούδας, εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσε και στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 49.77, όντας ο ταχύτερος Έλληνας, φέτος, στο αγώνισμα, αλλά και στα 100μ. πεταλούδας με χρόνο 53.46, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος από Έλληνα κολυμβητή.
Ο 21χρονος σήμερα κολυμβητής ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης (Κ.Ο.Ξ.) με πολλές διακρίσεις σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο. Στη συνέχεια μετεγγράφηκε στο ΝΟ Καβάλας όπου έμεινε για δύο χρόνια και από εκεί στον Εθνικό Πειραιώς όπου έμεινε άλλα δύο. Οι προπονητές του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού δεν άργησαν να τον ξεχωρίσουν και στη συνέχεια ήρθε η πρόταση απόκτησης από τους «ερυθρόλευκους», όπου πλέον βρίσκεται για 4ο χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα ο Κατραντζής ανέβαζε τις επιδόσεις του με τελευταίο επίτευγμα την πρόκριση στο παγκόσμιο.
Ο Ξανθιώτης κολυμβητής, σε αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε» μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, μεταξύ άλλων την πορεία του και τον Ολυμπιακό αλλά και το κλειστό κολυμβητήριο Ξάνθης. Αναλυτικά η συνέντευξη:
«Ε»: Είναι η 1η φορά που προκρίνεσαι σε Παγκόσμιο Ανδρών. Όμως και παλαιότερα είχες διακρίσεις που δεν τις γνωρίζουν οι φίλαθλοι.
Χ.Κ.: «Εκτός από διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες αυτή είναι η 1η φορά που σημειώνω επιτυχία τέτοιου επιπέδου και προκρίνομαι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Παλαιότερα είχα προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων (7ος – 2010) και σε Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες το 2009 όπου είχα τερματίσει 2ος. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου μέχρι στιγμής κι ελπίζω να συνεχίσω ανάλογα. Ήταν ένα όνειρο που είχα, να συμμετέχω σε αγώνες ανδρών υψηλού επιπέδου, έστω και πανευρωπαϊκού, όμως τελικά κατάφερα και προκρίθηκα στο παγκόσμιο».
«Ε»: Τέτοιου είδους επιδόσεις στην κολύμβηση συνεπάγονται και με πολύωρες προπονήσεις…
Χ.Κ.: «Προπονούμαι καθημερινά 2 φορές εκτός από την Κυριακή που ξεκουράζομαι. Χαρακτηριστικά ξεκινάω το πρόγραμμα στις 7 το πρωί με δύο ώρες προπόνηση και ανάλογα συνεχίζω το μεσημέρι. Μερικές ημέρες κάνω εναλλάξ προπόνηση στο νερό και το απόγευμα στο γυμναστήριο για περίπου 2 ώρες».
«Ε»: Λείπεις αρκετά χρόνια από την Ξάνθη. Έχεις κρατήσει κάποιες επαφές;
Χ.Κ.: «Ναι έχω κρατήσει κάποιες επαφές αν και αυτές περιορίστηκαν δυστυχώς λόγω του προγράμματος μου. Ενημερώνομαι όμως για την Ξάνθη».
«Ε»: Οπότε θα γνωρίζεις σίγουρα ότι το δημοτικό κολυμβητήριο της Ξάνθης όπου ξεκίνησες την καριέρα σου δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια.
Χ.Κ.: «Στεναχωρήθηκα πολύ όταν το έμαθα. Ξέρω ότι πολλά παιδιά κολυμπούσαν εκεί και μετά από αυτή την εξέλιξη ορισμένα από αυτά μετακινούνται σε άλλες γειτονικές πόλεις για να συνεχίσουν τις προπονήσεις και να μη σταματήσουν από τον αθλητισμό. Αυτή είναι η πιο δυσάρεστη συνέπεια του κλεισίματος του κολυμβητηρίου, ότι πολλά παιδιά απομακρύνθηκαν από τον αθλητισμό».
«Ε»: Εσύ πλέον αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές σε σχέση με έναν σύλλογο της Περιφέρειας;
Χ.Κ.: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και μου παρέχει ότι θέλω κι έτσι δεν έχω προβλήματα που να με απασχολούν ώστε να χάνω την αφοσίωση μου στις προπονήσεις και τη δουλειά μου. Ωστόσο δεν μπορώ να τον συγκρίνω π.χ. με τον παλιό μου σύλλογο (Κ.Ο.Ξ.) γιατί τότε ήμουν μικρός και είχα άλλες απαιτήσεις. Σίγουρα πάντως εδώ στον Ολυμπιακό όλα λειτουργούν με άψογο επαγγελματισμό».
«Ε»: Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
Χ.Κ.: «Πριν το Παγκόσμιο προηγούνται οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα γίνουν στην Τουρκία τον ερχόμενο Ιούνιο και θα είναι ένα καλό τεστ για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Θέλω κι εκεί φυσικά να κάνω μία καλή εμφάνιση και αν τα καταφέρω να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο. Στη συνέχεια (Ιούλιο-Αύγουστο) είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Από εκεί κι έπειτα θα βάλω στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως είναι νωρίς ακόμη για εκείνα τα προκριματικά».
«Ε»: Τέλος που θα ήθελες να αφιερώσεις την επιτυχία σου;
Χ.Κ.: «Σίγουρα στο σύλλογο μου τον Ολυμπιακό από τον πρόεδρο μέχρι τους βοηθούς μου. Περισσότερο στον προπονητή μου Αλέκο Χατζηγιαννάκη, τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Τσόλτο, τον γιατρό μου Φώτη Στεφανή και τον χορηγό μου swimming planet. Πάνω απ’ όλα όμως αφιερώνω την πρόκριση μου στο Παγκόσμιο και τη συμμετοχή μου εκεί στους γονείς μου για τη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια».
Ως επίλογο, αν κρίνουμε από την ηλικία του αθλητή (21 ετών) και τους στόχους του, παρατηρούμε ότι πρόκειται για έναν φιλόδοξο κολυμβητή ο οποίος μέσα από πολύ δουλειά και προπονήσεις στοχεύει πολύ ψηλά. «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» εξάλλου όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας κι έτσι πιστεύουμε ότι εάν ο Χρήστος Κατραντζής συνεχίσει έτσι, σύντομα θα φτάσει και σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις… Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υγιής ώστε να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία και καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες του.
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …