Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα στη «μάχη» για την 6η θέση

Skoda Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα στη «μάχη» για την 6η θέση

0
xanthi panathinaikos
Skoda Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα στη «μάχη» για την 6η θέση
 
Σήμερα στις 20:00 ο αγώνας κατάταξης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό
 
Στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης η αναμέτρηση – απευθείας από το Novasports 1
 
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Ξάνθης για τον αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ (Πέμπτη 09/05 στις 20:00). Ο αγώνας κατάταξης θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας (θα τον διαδεχτεί ο Νίκος Καραγεωργίου την 1η Ιουνίου) έχει καταστρώσει τα πλάνα του, προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη, που θα φέρει τη Skoda Ξάνθη στην 6η θέση και κοντά σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε περίπτωση που κάποια ομάδα από αυτές που συμμετέχουν τα πλέι οφ, δεν πάρει αδειοδότηση.
Μετά το καθιερωμένο χαλάρωμα χθες το πρωί ανακοινώθηκε η αποστολή η οποία στη συνέχεια ταξίδεψε για την Αθήνα όπου επρόκειτο να διανυκτερεύσει, ενόψει του σημερινού κρίσιμου ματς.
Όσον αφορά τα πλάνα του Ουζουνίδη, αν και μεσολάβησε αρκετά μεγάλο κενό από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι παίκτες παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα φόρμας ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν προέκυψαν σοβαροί τραυματισμοί. Έτσι το πιθανότερο είναι να παρατάξει ο Εβρίτης τεχνικός μία 11άδα ανάλογη με αυτή των επίσημων αγώνων των τελευταίων αγωνιστικών και των απανωτών «διπλών» που σημείωσε η Ξάνθη. Αυτή είναι πιθανό να απαρτίζεται από τους: Λοντίγκιν – Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Παΐτο – Φλίσκας, Ντιέ, Μάνταλος – Σολτάνι, Μαρσελίνιο, Μαρίν, χωρίς βέβαια να αποκλείονται ορισμένες αλλαγές όπως η συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των Βασιλακάκη ή Σμιθ.
* Εκτός αποστολής για τη Skoda Ξάνθη έμειναν οι Μιχάλης Ζαρόπουλος, Κώστας Τσαμούρης, Θόδωρος Τορομανίδης, Παναγιώτης Τριάδης, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι, Στέλιος Νάκα και Αντώνης Ράνος.
** Πιθανή 11άδα Παναθηναϊκού: Καρνέζης – Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (Μαρίνος) – Σο, Ζεκά, Σισοκό (ή Καζιγιάμα) – Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης, Ντίνας (ή Σισοκό).
*** Ο Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών) ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον σημερινό αγώνα μπαράζ. Βοηθοί του θα είναι οι Ευθυμιάδης (1ος – ΕΠΣ Πιερίας) και Γκάγκας (2ος – ΕΠΣ Λάρισας) ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) και παρατηρητή διαιτησίας ο Γιώργος Μπίκας.
Απόλυτη ισορροπία στην κανονική διάρκεια
Να υπενθυμίσουμε ότι ο λόγος που γίνεται ο σημερινός αγώνας κατάταξης είναι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 6η θέση, μιας και αυτή τη στιγμή οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν σε αυτήν με ¨απόλυτη ισορροπία¨. Κι αυτό γιατί στο παιχνίδι του Α’ γύρου ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το «διπλό» με σκορ 1-2 στα Πηγάδια ενώ στο αντίστοιχο του Β’ γύρου η Ξάνθη είχε φύγει νικήτρια με σκορ 0-1 (δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ κι έτσι το συνολικό σκορ είναι από μία νίκη με 2-2 τέρματα για τις δύο ομάδες). Η Super League για να έχει ήσυχο το κεφάλι της, σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί κάποια από τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι – οφ και κατ’ επέκταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, αποφάσισε να κάνει τον αγώνα κατάταξης ώστε η ομάδα που θα τερματίσει 6η να είναι… standby και να αναπληρώσει το κενό, εφ’ όσον κάποια άλλη δεν πάρει την αδειοδότηση.
Τι έγινε στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος:
6η αγωνιστική (07/10/2012): Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-2
(7’ Μαρκόφσκι – 26’, 29’ Λ. Χριστοδουλόπουλος)
Οι συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Ν. Κωστένογλου): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77’ Ονουάτσι), Νάκα (46’ Πλατέλλας), Μαρκόφσκι, Φλίσκας, Βασιλακάκης (70’ Μάνταλος), Ντάνι.
Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ (74’ Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος (88’ Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Ζεκά (65’ Μαυρίας), Βύντρα, Ν. Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος.
21η αγωνιστική (10/02/2013): Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 0-1
(40’ Ντιέ)
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Σ. Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Ζεκά, Σισόκο, Σο, Μαυρίας (55’ Φουρλάνος), Σεϊταρίδης (69’ Κάιπερ), Καζιγιάμα (46’ Εσπάρθα).
Skoda Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντάνι (65’ Βασιλακάκης), Μαρίν, Σμιθ (61’ Σολτάνι), Μάνταλος, Ονουάτσι (77’ Μαρσελίνιο).
Η αποστολή της Ξάνθης
Είκοσι ποδοσφαιριστές επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την αποστολή που αναχώρησε χθες για την Αθήνα, ενόψει του αγώνα κατάταξης με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Αυτοί είναι οι:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιούρι Λοντίγκιν
Σωτήρης Λυμπερόπουλος
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Δημήτρης Κομεσίδης
Μανώλης Μπέρτος
Δήμος Μπαξεβανίδης
Μαρτίνιο Παΐτο
Σπύρος Βάλλας
Δημήτρης Γούτας
ΜΕΣΟΙ
Κώστας Φλίσκας
Σερζ Ντιέ
Θοδωρής Βασιλακάκης
Ρικάρντο Ντάνι
Πέτρος Μάνταλος
Βαγγέλης Πλατέλλας
Μαρσελίνιο Λέιτε
Ράιαν Σμιθ
Σάκης Πρίττας
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Νικολά Μαρίν
Καρίμ Σολτάνι
Μπέντζαμιν Ονουάτσι
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …