Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χριστίνα Χριστοδούλου: Μία πρωταθλήτρια – σύμβολο ψυχικού σθένους

Χριστίνα Χριστοδούλου: Μία πρωταθλήτρια – σύμβολο ψυχικού σθένους

0
xristina kolaz-

Το όνομα της εκλιπούσας αθλήτριας θα πάρει το Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 17:00 η εκδήλωση των εγκαινίων

 

 Τα επίσημα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Ευμοίρου θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο (18 Μαΐου) στις 17:00, με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη να είναι αυτός που θα δώσει την ονομασία «Χριστίνα Χριστοδούλου» στο κλειστό στάδιο, στη μνήμη της πρόωρα χαμένης Ξανθιώτισσας αθλήτριας.

 Μία πρωταθλήτρια – σύμβολο ψυχικού σθένους

 Η Χριστίνα Χριστοδούλου ήταν μόλις 19 ετών, όταν «έσβησε» χτυπημένη από την επάρατη νόσο, έχοντας παλέψει σθεναρά για δύο χρόνια με αυτήν. Στις 30 Ιουλίου 2009 στο Αυξέντιο, η οικογένειά της είπε το στερνό αντίο στη Χριστίνα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πένθους, όχι μόνο από τους οικείους της, αλλά και από σύσσωμο τον αθλητικό κόσμο της Ξάνθης.

Η εκλιπούσα εξάλλου ήταν αθλήτρια και πρωταθλήτρια στο χάντμπολ με την ομάδα της ΑΕΠ Ξάνθης. Ξεκίνησε αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Ασπίδας Ξάνθης στα τμήματα μπάσκετ και μετά συνέχισε την αθλητική της καριέρα παίζοντας χάντμπολ στην Αθλητική Ένωση Ποντίων Ξάνθης, όπου και διακρίθηκε. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων το 2006, αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία γυναικών και το 2007 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Νεανίδων. Τότε, λίγες μέρες πριν παρουσιαστεί στην Εθνική ομάδα, εκδηλώθηκε η ασθένειά της στα οστά, που της στέρησε το όνειρο…

 Τ. Χριστοδουλίδης: «Ο αγώνας και το παράδειγμα της Χριστίνας έπρεπε να αναδειχθεί»

 Ο επί χρόνια προπονητής της εκλιπούσας αθλήτριας στη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΠ Ευμοίρου, Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, ήταν αυτός που μετά το χαμό της παίκτριας είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, να μετονομαστεί κάποιο γυμναστήριο της πόλης μας και να πάρει το όνομα της Χριστίνας Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στο «Ε» εξήγησε τους λόγους που είχε κάνει αυτή την πρόταση, η οποία τελικά έγινε δεκτή έπειτα από μερικά χρόνια.

Τ.Χ.: «Η Χριστίνα πέρα από εξαιρετική αθλήτρια και πρωταθλήτρια ήταν ένα φωτεινό παιδί. Ο ευγενικός και συγκροτημένος χαρακτήρας της, η θετική της ενέργεια, το χάρισμά της να εμψυχώνει και να δίνει κουράγιο στους γύρω της, την έκαναν – πέρα από αρχηγό στην ομάδα της – ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού. Η θετική προσέγγιση της Χριστίνας απέναντι στη ζωή και η γενναία στάση της απέναντι στον καρκίνο την ανέδειξαν σε παράδειγμα-σύμβολο από το οποίο μπορούν να αντλήσουν ψυχικό σθένος και έμπνευση όσοι συνάνθρωποί μας βρεθούν αντιμέτωποι με την ασθένεια αυτή. Πιστεύω πως το παράδειγμα της Χριστίνας έπρεπε να αναδειχθεί γιατί το χρειάζονται πολλοί ανώνυμοι συμπολίτες μας. Το γεγονός δε ότι η Χριστίνα Χριστοδούλου ήταν αθλήτρια και πρωταθλήτρια συνηγόρησε στην πρότασή μου για ονομασία κάποιου γυμναστηρίου (σ.σ. αρχικά είχε προτείνει το ΔΑΚ) σε «Χριστίνα Χριστοδούλου».

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της Χριστίνας, μίλησε για την εκλιπούσα συγκινημένος προσθέτοντας ότι:

Τ.Χ.: «Η Χριστίνα Χριστοδούλου αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, μέσα από αυτόν βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει οικογενειακές δυσκολίες που τη συνάντησαν από μικρή ακόμη και, υιοθετώντας τις ευγενικότερες αξίες του, έχτισε μια ζωή τόσο φωτεινή, όσο και σύντομη. Μέσα από τον αγώνα της, η Χριστίνα έγινε η ¨αρχηγός¨ και ¨μπροστάρισσα¨ όλων των αθλητριών όχι μόνο της Ξάνθης, αλλά και της Β. Ελλάδας, δίνοντάς τους μαθήματα δύναμης, θάρρους και ψυχικών αποθεμάτων, κάτι που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Παράλληλα, διακρίθηκε και για τις επιδόσεις της στο σχολείο, από το οποίο αποφοίτησε, καταφέρνοντας να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2009.

Δυστυχώς όμως σε μία τόσο ¨ονειροπόλα¨ ηλικία, στα 19 της, έκλεισε τα μάτια της, συνεχίζοντας ίσως τα όνειρά της και σίγουρα αφήνοντας ένα μεγάλο κενό πίσω της…».

* Η εκδήλωση των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου Ευμοίρου και η ονομασία του σε «Χριστίνα Χριστοδούλου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 17:00.

Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθούν παλιές συναθλήτριες της Χριστίνας, για τις οποίες η εκλιπούσα είχε αναδειχθεί σε ¨σύμβολο δύναμης και ψυχικού σθένους¨ κι αυτό διότι παρά την σταδιακή εξασθένησή της, έβρισκε πάντα το κουράγιο και τη δύναμη να αγωνίζεται και να νικάει.

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…