Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αναβαθμίζεται η ΔΟΥ της Ξάνθης

Αναβαθμίζεται η ΔΟΥ της Ξάνθης

0
DOY xanthi 02-empros

Συγχωνεύονται το Τμήμα Δικαστικού και το Τμήμα Ελέγχου ΔΟΥ Κομοτηνής με τα αντίστοιχα της Ξάνθης με έδρα την Ξάνθη

 

Η στελέχωση των τμημάτων θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό.

Όχληση στους Κομοτηναίους

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Έδρα την Α & Β ΔΟΥ Ξάνθης θα έχουν εφ’ εξής δύο τμήματα της ΔΟΥ Κομοτηνής καθώς συγχωνεύονται το Δικαστικό Τμήμα και το τμήμα Βεβαίωσης Ελέγχου, Είσπραξης με τα αντίστοιχα της Ξάνθης. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη συγχώνευση των τμημάτων στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσης των οικονομικών υπηρεσιών και της εφαρμογής της οικονομίας κλίμακας. Ήδη έχει σταλεί η σχετική εγκύκλιος και έχουν ενημερωθεί οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η στελέχωση των τμημάτων θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό

Όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη του Τμήματος Δικαστικού της Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης κα Ελένη Τσαουσέλη η απόφαση αυτή δεν επιβαρύνει τα τμήματα της Ξάνθης καθώς προβλέπεται η στελέχωσή τους από υπάρχον προσωπικό και ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις που υπέβαλαν τόσο οι υπάλληλοι της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής, οι οποίοι αν επιλεγούν, θα εργάζονται στη ΔΟΥ Ξάνθης. Το Δικαστικό Τμήμα Ξάνθης αυτή τη στιγμή στελεχώνεται από 12 άτομα και 10 άτομα το τμήμα Ελέγχου. Η συγχώνευση τους με τα αντίστοιχα τμήματα της Κομοτηνής απαιτεί διπλάσιο αριθμό υπαλλήλων.

 Όχληση στους Κομοτηναίους

Παράλληλα όμως η απόφαση αυτή επιβαρύνει τους φορολογούμενους της Κομοτηνής που θα αναγκάζονται για τις υποθέσεις τους να έρχονται στην Ξάνθη. Το γεγονός αυτό προκαλεί όχληση. Όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Κομοτηνής: «Αυτό πέρα από την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας συνεπάγεται κόστος και ταλαιπωρία και για τους φορολογούμενους του νομού μας, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν από 100 έως 200 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Εμείς ως σύλλογος έχουμε ήδη ενημερώσει τους φορείς του νομού μας και προσπαθούμε να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση».

Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες έχουν έδρα την Κομοτηνή ως έδρα της Περιφέρειας και την ίδια όχληση έχουν οι πολίτες της Ξάνθης όταν για οποιαδήποτε υπόθεσή τους π.χ. ΣΔΟΕ, Εφετείο, είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στην Κομοτηνή!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…