Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Περισσεύει η ανθρωπιά στην Ξάνθη…»

«Περισσεύει η ανθρωπιά στην Ξάνθη…»

0

Εντυπωσιασμένος ο γραματέας Κ.Ο. ΔΗΜΑΡ από την αντιμετώπιση της τοπικής κοινωνίας και της διοίκησης του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών

 

Μια τροπολογία για το Ψυχολογικό. Το αντιρατσιστικό πρέπει να ψηφιστεί

Ανοιχτή η πόρτα της ΔΗΜΑΡ για διάλογο της κεντροαριστεράς

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Την πεποίθηση ότι η προώθηση και η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου απ’ όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις αποτελεί επιτακτική δημοκρατική αναγκαιότητα προκειμένου ν’ ανασχεθούν οι βίαιες συμπεριφορές μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Αμοιρίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου στα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη, παρουσία του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη κ. Κώστα Δέλκου και στελεχών του κόμματος.

 Αμοιρίδης : Η διάσταση της ανθρωπιάς της Ξάνθης δημιούργησε τη «ζεστή γωνιά» και όχι το κτίριο»

Παράλληλα αναφέρθηκε σε δύο τοπικά ζητήματα όπως το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης και Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, τα οποία και επισκέφτηκε νωρίτερα. Συγκεκριμένα για το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης, εξέφρασε την απόλυτα θετική εντύπωση που αποκόμισε για την λειτουργία του και για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει η διοίκηση του Κέντρου και η τοπική κοινωνία.: «Μου κάνει τρομερά θετική εντύπωση το αγκάλιασμα της τοπικής κοινωνίας και την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και αυτή θα τη μεταφέρω. Ο διοικητής έχει ταυτιστεί μ’ αυτή τη δουλειά με αισθήματα βαθιάς αλληλεγγύης… Η διάσταση της ανθρωπιάς της Ξάνθης δημιούργησε τη «ζεστή γωνιά» και όχι το κτίριο. Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στους ανθρώπους της περιοχής, θεωρώ ότι έχουν τρομερές ευαισθησίες που δεν έχουν αλλού», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης δεσμεύτηκε να υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ την απρόσκοπτη λειτουργία του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθη μέσω της ψήφισης μιας τροπολογία που θα το μετατρέπει σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου όπως το αντίστοιχο κέντρο που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη ώστε να έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Να σημειώσουμε ότι εκτενές ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη για τα δύο Κέντρα παρουσιάσαμε στο φύλλο της Παρασκευής. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Αμοιρίδης υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας η λειτουργία του Ψυχολογικού Κέντρου και ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν τέτοιες κοινωνικές δομές ενώ συνέδεσε απόλυτα το «ξήλωμα του κοινωνικού κράτους» που επιχειρείται ως ευκαιρία να παρεισφρήσει η ΧΑ.

 Προτεραιότητα της ΔΗΜΑΡ η πολιτική σταθερότητα – Υπερασπίστηκε το κοινωνικό κράτος

Ερωτηθείς δε αν και η ΔΗΜΑΡ έχει ευθύνη όντας μέλος της τρικομματικής κυβέρνησης τόνισε με έμφαση: «Προτεραιότητα της ΔΗΜΑΡ είναι η πολιτική σταθερότητα της χώρας, είναι αριστερά της ευθύνης και είναι τεράστια η συμβολή της σ’ αυτό». Ανέφερε δε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σταθεί ως ανάχωμα σε αντικοινωνικές δράσεις και νόμους αναφέροντας το «βέτο» που έθεσε στο να διατηρηθούν τα 4.500 ένσημα ενώ η τρόικα απαιτούσε 6.500 ή το να κατανεμηθεί το 70% του πλεονάσματος σε κοινωνικές δαπάνες ή ακόμη να μην επιβληθεί το χαράτσι σε 400.000 οικογένειες που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

 Το αντιρατσιστικό πρέπει να ψηφιστεί

Σ’ ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Αμοιρίδης τόνισε: «Γίνεται επικοινωνιακή εκμετάλλευση και χάνει την ουσία του καθώς περιορίζεται μόνο στην πιθανή αντιπαλότητα των τριών μελών της δικομματικής κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή συνιστώσα με τις εκατέρωθεν παρατηρήσεις ώστε το νομοσχέδιο να έρθει στην βουλή, να συζητηθεί και να υπάρξει απόφαση που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα χωρίς όμως να δημιουργεί ζητήματα στην καθημερινή ελευθερία του λόγου των πολιτών.

Αν ο λόγος που μετατρέπεται σε βίαια πράξη τιμωρείται τότε το νομοσχέδιο αυτό θα έχει πετύχει το στόχο που η δημοκρατία θέτει. Να μην είναι ανελαστική αλλά όχι και απεριόριστη».

 Ανοιχτή η πόρτα της ΔΗΜΑΡ για διάλογο της κεντροαριστεράς

Τέλος ερωτηθείς για το πόσο θετική είναι η ΔΗΜΑΡ σε μια ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου επανέλαβε τη φράση του προέδρου κ. Κουβέλη ότι: Ο νέος χώρος της κεντροαριστερά θα γεννηθεί από την κοινωνία και όχι μέσα από συμφωνίες κομμάτων και ότι το θέμα του διαλόγου παραμένει ανοιχτό λέγοντας χαρακτηριστικά : «Με φύραμα (προζύμι) τη ΔΗΜΑΡ μπορεί να φουσκώσει πολύ το ψωμί της κεντροαριστεράς».

 Δέλκος για τις τοπικές πρωτοβουλίες: «… υπήρξαν δυνάμεις που αντέδρασαν»

Για τις πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο που δεν τελεσφόρησαν απάντησε ο κ. Δέλκος λέγοντας ότι «Όταν ήρθε το θέμα στην πράξη σε τοπικό επίπεδο υπήρξαν δυνάμεις που αντέδρασαν» άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…