Σχόλια 15/05/2013

0
Φαντάσου να δήλωνε ο Μανιάτης ότι έβαλε χέρι! Και ο Μίτσελ, ήθος ε;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Διαλύεται ο ΛΑΟΣ
 Άσχημες ημέρες διανύει το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ένας-ένας ή κατά ομάδες, τα στελέχη αποχωρούν για άλλες πολιτείες. Πού θα καταλήξουν, σε ποιο λιμάνι φιλόξενο θα ρίξουν άγκυρες, άγνωστο.
Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, λέγεται πως θα κατευθυνθεί προς Ν.Δ. Αυτό λένε όσοι κάτι γνωρίζουν. Και συμπληρώνουν πως είναι θέμα χρόνου να γίνει η μετακίνηση αυτή και να αναγγελθεί ο αρραβώνας.
Τέλος καλό λοιπόν για τον κ. Καρατζαφέρη;
-Μάλλον!
«Ε»
 
Καλούμε ξένους μεν, αλλά…
 Καλά αυτό μάλλον δεν θα έχει ξαναγίνει. Κάλεσε το ΕΒΕ ξένους συνέδρους και δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν διερμηνείς!!
Δικαιολογημένα σηκώθηκαν κι έφυγαν οι σοβαροί άνθρωποι που ήρθαν «κάτι» ν’ακούσουν. Οι υπόλοιποι, έστω και βουβά, έμειναν, γιατί ήρθαν για τουρισμό οι άνθρωποι. Και βέβαια και οι μεν που έφυγαν και οι δε που έμειναν, θ’ ακούν Ξάνθη και θα γελάνε ειρωνικά.
-Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Χωρίς μετάφραση, ενώ έχει ξένους στο συνέδριο;
Πάντως το 1ο αυτό συνέδριο θα μείνει στην ιστορία!
«Ε»
 
Εκατοντάδες θέσεις εργασίας
 Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγάλο πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 χρόνων.
Αναλυτικά στοιχεία για το θέμα δίδονται στη σελίδα 5, στο ένθετο «Εργασία» στο σημερινό ΕΜΠΡΟΣ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι νέοι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης-Λυκείου, ΤΕΙ και ΑΕΙ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεών τους γίνεται ηλεκτρονικά και η προθεσμία λήγει στις 22 Μαΐου.
Οι ενδιαφερόμενοι νέοι έχουν το δικαίωμα επιλογής να εργαστούν σε επιχειρήσεις της Ξάνθης. Οι αιτήσεις γίνονται στο ΚΕΚ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ όπως και στα υπόλοιπα του νομού.
Πληροφορίες και διευκρινήσεις στο τηλέφωνο 25410 84831. Σημειώνουμε ότι οι ειδικότητες που ζητούνται από τις επιχειρήσεις του νομού είναι αρκετές και καλύπτουν μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων.
«Ε»
 
Είπαν
 Η καταπολέμηση των κουνουπιών θ΄ αρχίσει μας είπαν. Τα κουνούπια το ξέρουν;
«Ε»
 
Μια πρόταση
 Είναι μια αφορμή η Σταυρούπολη να βρεθεί για ένα διήμερο στη δημοσιότητα. Κι αυτό γίνεται με τους Ποδηλατικούς αγώνες που εκεί διοργανώνονται.
Φέτος ήταν η 2η χρονιά και η εκτίμησή μας είναι πως θα γίνει πλέον θεσμός η αθλητική αυτή δράση που μόνον θετικά προσφέρει στην περιοχή της Σταυρούπολης.
Με την ευκαιρία, οι αρμόδιοι της ορεινής μας περιοχής θα πρέπει να σκεφτούν και να υλοποιήσουν παρόμοιες δράσεις που δίνουν ζωή και οικονομικό οξυγόνο στις εκεί επιχειρήσεις.
«Ε»
 
Δεν το πίστευαν
 Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, περίμεναν ότι θα έρθει στην Ξάνθη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο 1ο Συνέδριο.
Καλό πράγμα είναι η ελπίδα αλλά αρκεί αυτή να στηρίζεται σε πραγματικότητα και ρεαλισμό. Μπορεί στο επίσημο πρόγραμμα να μπήκε το όνομα της υπουργού, έτσι για κράχτης, όμως όλοι λέγαμε ότι τέτοια τιμή δεν θα μας έκανε η κυρία υπουργός, η οποία ως γνωστόν ετοιμάζεται για το ταξίδι της στην Κίνα μαζί με τον πρωθυπουργό.
«Ε»
 
Θαλάσσιος τουρισμός με κουνούπια δεν γίνεται
 Ας είμαστε ρεαλιστές εμείς εδώ στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Θαλάσσιο τουρισμό άξιο λόγου δεν θα αποκτήσουμε εάν δεν καταπολεμηθούν τα κουνούπια. Κι όταν λέμε «τουρισμό» εννοούμε διαμονή ημερών, όπως γίνεται σε Θάσο, Πέραμο, Ηρακλείτσα και Παληό.
Τα κουνούπια είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα και θα πρέπει να το δεχτούμε αυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε τόσο το ίδιο το πρόβλημα όσο και τη λύση του αλλά και τις άλλες διεξόδους που έχουμε και μας προσφέρονται ως νομός.
«Ε»
 
Οι δυο Ελλάδες
 Οι δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου, ο τελικός κυπέλου στο ποδόσφαιρο και της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, ανέδειξαν με διαφορά λίγων ωρών δύο διαφορετικές νοοτροπίες, δύο διαφορετικές Ελλάδες. Η μία θριαμβεύει και μας ενθουσιάζει και η άλλη μας είναι αποκρουστική.
Η μπασκετική Ελλάδα, της ομαδικής προσπάθειας, του πάθους, της οργάνωσης, των ονείρων, που δε φοβάται ν’ ανοιχτεί στον κόσμο, να αγωνιστεί, καταφέρνει και θριαμβεύει ανεβάζοντάς μας όλους στα ουράνια. Μπορούμε μήπως να τα καταφέρουμε αν λειτουργούμε και ως χώρα, όπως ο μπασκετικός Ολυμπιακός; Σίγουρα ναι!
Και από την άλλη, η ποδοσφαιρική Ελλάδα, της εσωστρέφειας, της μιζέριας, του φανατισμού, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, της αδικίας και των ημετέρων που όλοι οι λογικοί πολίτες αποστρέφονται. Μία Ελλάδα που τη βιώνουμε όλοι εδώ και πολλά χρόνια, μου μισούμε και βρίζουμε αλλά ελάχιστα προσπαθούμε να την αλλάξουμε.
Ίσως εκεί από τον πάτο που έχουμε φτάσει να πρέπει να ξεκινήσουμε πια να χτίζουμε τη χώρα μας όπως την ονειρευόμαστε και όπως γνωρίζουμε όλοι ότι μπορούμε να γίνει…
 
Αστοχίες…
Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις του δήμαρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη με τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Μωραΐτη προκάλεσε η απουσία του από το συνέδριο τουρισμού. Και δεν πήγε αλλά και δεν έστειλε κάποιον εκπρόσωπό του. Ήταν βέβαια ο κ. Φανουράκης αλλά ως αντιδήμαρχος Τουρισμού ενώ ο κ. Τσέλεπης ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ …κάθισε μόλις ένα τέταρτο και αποχώρησε! Όπως ακούσαμε ο δήμαρχος Ξάνθης ενοχλήθηκε σφόδρα επειδή δεν περιελάμβανε χαιρετισμό του η πρόσκληση στο πρόγραμμα του συνεδρίου όπως για παράδειγμα του δημάρχου Αβδήρων και αυτό βεβαίως είναι ένα ερώτημα. Εν πάσει περιπτώσει πολλές ήταν οι αστοχίες της διοργάνωσης…
Μ.Ξ.
 
Παντελώς απούσα ήταν και η αντιπολίτευση…
στο Επιμελητήριο παρότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. το ενέκριναν και δήλωσαν ότι θα το στηρίξουν. Ούτε ο κ. Τσιακίρογλου ούτε ο κ. Αγκόρτσας,κανείς…Τι συνέβη και άλλαξαν γνώμη;
Αντίθετα εκεί που πήγαμε να τον ξεχάσουμε ξαναείδαμε τον π. δήμαρχο Βιστονίδας κ. Νίκο Ζλάτκο ο οποίος μάλιστα χαιρέτισε θερμά τον υπουργό κ. Καράογλου αλλά και τον κ Κοντό! Τι έγινε προαλείφεται πάλι για το δήμο Αβδήρων; Βέβαια όταν ήταν να κατέβει την προηγούμενη φορά αποχώρησε και έβαλαν τον Τσιτιρίδη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Τώρα φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε ο κ. Ζλάτκος ή του έλειψε η πολιτική και άρχισε τις εμφανίσεις…άλλωστε και ως δήμαρχος ήταν πολυεμφανιζόμενος σε παντός είδους εκδηλώσεις!
Μ.Ξ.
 
Ο δρόμος του τουρισμού…
Θα ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση το θέμα της αποζημίωσης των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα ΚΕΛΑΥΕ είπε ο υπουργός Μακ. – Θράκης κα. Καράογλου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο στον Κίδαρη που θα κάνει ελέγχους για το παραεμπόριο και ότι θα δείχνουν μια ανοχή και στα λίγο μεγαλύτερα των 2 τόνων και 1,80 φάρδος οχήματα ώστε να περνάνε τουριστικά. Όπως όλα δείχνουν βαίνει προς εκτόνωση η κατάσταση με το θέμα που πρόεκυψε από τις κινητοποιήσεις του Επιμελητηρίου για το δρόμο. Μέχρι και συνέδριο για τον τουρισμό διοργάνωσε το Επιμελητήριο για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και τις επικρίσεις που δέχτηκε, μιας και είχε και περισσευούμενα χρήματα από το πρόγραμμα RECULTIVATUR!
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…