Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Στη Γ’ Εθνική η Ασπίδα

Μπάσκετ: Στη Γ’ Εθνική η Ασπίδα

0
dimitris panagiotopoulos
Επιστρέφει μετά από 17 χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες η ξανθιώτικη ομάδα
 
Δηλώσεις Π. Ραπτόπουλου (πρόεδρος) – Δ. Παναγιωτόπουλου (προπονητής) στο «Ε»
 
Ως… ονειρεμένη χαρακτηρίζουν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες οι παράγοντες και οι προπονητές του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς τα διάφορα τμήματα του συλλόγου σημείωσαν πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.
Συγκεκριμένα από τα έξι τμήματα που συμμετείχαν σε αγωνιστικό επίπεδο, τα τρία κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα των ομίλων τους.
Αποκορύφωμα της πετυχημένης χρονιάς βέβαια ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Γ’ Εθνική για το ανδρικό τμήμα.
Στα υπόλοιπα τμήματα, οι γυναίκες όπως και οι κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ενώ το εφηβικό τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου και οι νεανίδες στην 3η θέση του δικού τους γκρουπ.
¨Οι επιτυχίες μας δείχνουν τη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα και πρέπει να συγχαρούμε όλους τους προπονητές γι’ αυτό¨ δήλωσε σχετικά στο «Ε» ο πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας, Πέτρος Ραπτόπουλος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:
Π.Ρ.: «Ήταν μία πολύ επιτυχημένη σεζόν αν αναλογιστούμε ότι ήρθαμε από χαμηλότερη κατηγορία και σημειώσαμε 2η συνεχόμενη άνοδο, ενώ παράλληλα ανανεώσαμε την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Προστέθηκαν στο ¨ρόστερ¨ αρκετά ταλαντούχα και πολύ ικανά παιδιά, ενώ ήρθαν και κάποιοι φοιτητές που μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό».
Ο κ. Ραπτόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο «σπίτι» της Ασπίδας, το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου:
Π.Ρ.: «Ειδικά φέτος οργανωθήκαμε πολύ καλά καθώς έχουμε το δικό μας χώρο πλέον, όπου είχαμε τη δυνατότητα να οργανώνουμε καλύτερα τις προπονήσεις και να έχουμε σωστό προγραμματισμό. Η εγκατάσταση μας στο κλειστό Ευμοίρου μας γέμισε χαρά, όμως κι εμείς από την πλευρά μας το φροντίσαμε με προσωπική δουλειά και κόπο και το προσέχουμε με κάθε τρόπο. Είναι πολύ θετικό για όλους το ότι είχαμε το δικό μας χώρο, για τους προπονητές και τους αθλητές που δούλευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, για τους παράγοντες που χαίρονται για τα βήματα που έγιναν αλλά πιστεύω και για τον κόσμο που ήρθε στους αγώνες μας και απόλαυσε ωραία παιχνίδια».
Όσο για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και για την επόμενη χρονιά ο πρόεδρος της Ασπίδας τόνισε:
Π.Ρ.: «Η μεγαλύτερη δυσκολία όπως παντού είναι το οικονομικό, αλλά όταν λειτουργείς όπως εμείς, ¨οικογενειακά¨, ξεπερνιούνται και αυτές. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλα προβλήματα αλλά τα παραβλέπουμε και κοιτάμε μπροστά. Δεν ασχολούμαστε με θέματα που έχουν να κάνουν με σχέσεις ανθρώπων κλπ. Μας πλήγωσαν κάποιοι, ίσως πληγώσαμε κι εμείς. Για τη συνέχεια, ήδη αρχίσαμε τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Σίγουρα θα είμαστε του χρόνου μία πολύ καλή ομάδα και ανταγωνιστικοί όμως για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να μας στηρίξει και ο κόσμος. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι το μπάσκετ δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ κι έχει σημειώσει διακρίσεις και επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας το στηρίξουμε λοιπόν, ας σηκωθεί ο φίλαθλος μία Κυριακή απόγευμα και να έρθει να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Ασπίδας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγει δυσαρεστημένος, άσχετα με το αποτέλεσμα».
Δ. Παναγιωτόπουλος: «Η πιο επιτυχημένη σεζόν των τελευταίων ετών»
Για τη φετινή σεζόν που «σφραγίστηκε» με την άνοδο στη Γ’ Εθνική μίλησε στο «Ε» και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Δ.Π.: «Σίγουρα ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά των τελευταίων ετών. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχαμε στη Β’ κατηγορία (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) όμως από πέρσι αποφασίσαμε να κάνουμε το δυναμικό μας «come back». Πέρσι ανεβήκαμε στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ και φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου με δικούς μας παίκτες από το εφηβικό, Στη συνέχεια από εκείνη την ομάδα οι επτά παίκτες πέρασαν στο πανεπιστήμιο κι έφυγαν. Έτσι φέτος πρωταρχικός μας στόχος ήταν να σωθούμε, δουλέψαμε πολύ μαζί με τον βοηθό μου Κώστα Ιωαννίδη με σκληρές προπονήσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεθεί η ομάδα και να βρει τη χημεία της κι έτσι φτάσαμε ως εδώ».
Για τις αδυναμίες στο αγωνιστικό μέρος και πως αντιμετωπίστηκαν ο Δ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε:
Δ.Π.: «Ξέραμε ότι είχαμε κάποιες αδυναμίες σε κάποιες θέσεις όμως το καλύψαμε με πιεστικές άμυνες σε όλο το γήπεδο. Οι πιεστικές μας άμυνες πιστεύω ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας μας και αυτές μας ανέβασαν κατηγορία. Επίσης παρακολουθώντας τις 18 ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πιστεύω ότι ήμασταν η πιο προπονημένη και αυτό μας βοήθησε σε τεράστιο βαθμό. Επίσης είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών όμως κάποιοι άνθρωποι όπως ο ορθοπεδικός Μ. Σαββίδης και ο φυσιοθεραπευτής Α. Χατζόπουλος μας βοήθησαν αφιλοκερδώς για να τους ξεπεράσουμε».
Τέλος για τους στόχος της επόμενης σεζόν ο τεχνικός της Ασπίδας ανέφερε:΅
Δ.Π.: «Σίγουρα ο στόχος την πρώτη χρονιά είναι να σωθούμε και μετά θα δούμε. Προς το παρόν μέσα στον επόμενο μήνα θα δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ και θα συνεχίσουμε με προπονήσεις».
* Η Ασπίδα κατέκτησε την άνοδο παρά την ήττα που γνώρισε την τελευταία αγωνιστική στην Αλεξ/πολη από τον Εθνικό με 63-61 καθώς κατάφερε να υπερασπιστεί τη διαφορά που την κατέτασσε στην 1η θέση.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες, προπονητές και διοίκηση ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία και τους ηρωικούς φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα και έδωσαν την δική τους μάχη στην εξέδρα να χειροκροτούν.
Στο παιχνίδι της «αυλαίας» για την Ασπίδα αγωνίστηκαν οι Κουμπάνης 14, Οικονόμου 3(1), Βαχαρίδης 3(1), Καλαματιανός, Τακίδης, Σιώρας 2, Σταυριανός, Καραμπέκης 13, Λιβησιανός, Τατάρης 12(2), Κωτάκης 4, Πέτς 10.
** Η Ασπίδα επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά από 17 χρόνια καθώς η προηγούμενη σεζόν που είχε βρεθεί ξανά στη Γ’ Εθνική ήταν τη χρονιά 1996 – ’97.
*** Για την επόμενη σεζόν η Ασπίδα θα βρεθεί σε έναν εκ των δύο ομίλων Γ’ Εθν. Κατηγορία της Β. Ελλάδος μαζί με τους ΓΑΣ Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρα Καβάλας, Τιτάνες Δράμας, Γ.Σ. Ελευθερούπολης, Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, Μακάμπι Θεσ/νίκης, Μακεδονικό, Αρναία και κάποιες ακόμη που θα ανέβουν από τη Θεσ/νίκη.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…