Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου απευθύνει κάλεσμα στους νέους της Ξάνθης

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου απευθύνει κάλεσμα στους νέους της Ξάνθης

0
panepistimio kyprou1-empros
Ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα του πανεπιστημίου, τις υποδομές, τις δυνατότητες και τη φιλοσοφία του
 
Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ξάνθη, με σκοπό την ενημέρωση υποψήφιων φοιτητών, αλλά και των γονέων τους για τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα του πανεπιστημίου.
Ο Αντιπρύτανης του Ε.Π.Κ. και καθηγητής πολιτικής επικοινωνίας κ. Κώστας Γουλιάμος και η Μαρίνα Αλεξάνδρου, διευθύντρια εισδοχής στο πανεπιστήμιο πραγματοποίησαν μία παρουσίαση των δυνατοτήτων, των υποδομών, αλλά και της φιλοσοφίας που διέπει τα προγράμματα σπουδών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ποιότητας και ισχυρών πτυχίων, με ιδιαίτερη μέριμνα στην εμπέδωση των ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού.
Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρύτανης του ΕΠΚ οι ενημερωτικές αυτές έξοδοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να γνωρίσουν οι νέοι το πανεπιστήμιο και να απαντηθούν ερωτήματα με άμεσο τρόπο. Όπως σημείωσε ο κ. Γουλιάμος, «πρόκειται για ένα δυναμικό πανεπιστήμιο με διεθνή παρουσία, μέλος του μεγαλύτερου δικτύου πανεπιστημίων στον κόσμο,Laureate, με διεθνείς συνεργασίες και σε ερευνητικό επίπεδο. Συνεργασίες έχει συνάψει και με το ΔΠΘ και το πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά έχει αναπτύξει και ειδικές συνεργασίες σε ερευνητικό επίπεδο με τα πανεπιστήμια της Ζυρίχης, της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ κ.ά. Επίσης, έχει διακριθεί, με μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις να αποτελεί το ECTS label που χορηγεί η ευρωπαϊκή επιτροπή, το οποίο διαθέτουν μόνο 45 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και δυστυχώς κανένα από την Ελλάδα». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι να εμπεδώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα ποιότητας και ισχυρών πτυχίων και να παρέχουμε Παιδεία μέσα από την ανθρώπινή της διάσταση».
Πέρα από αυτό, ο φοιτητής θα βρει επίσης στο ΕΠΚ ένα πανεπιστημιακό campus στη Λευκωσία με σύγχρονες υποδομές, τελευταίου τύπου τεχνολογικές και όχι μόνο εγκαταστάσεις. Επίσης, θα βρει ελληνόφωνα και αγγλόφωνα προγράμματα, καθώς και συνδυαστικά. Από το Σεπτέμβρη ξεκινά να λειτουργεί και η ιατρική σχολή, με αποτέλεσμα να διευρύνεται ακόμη περισσότερο η γκάμα των επιστημών που καλύπτει, από τις ανθρωπιστικές, νομικές, κοινωνικές, ως τις θετικές επιστήμες και τη διοίκηση επιχειρήσεων.
Στο ΕΠΚ υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός Ελλήνων φοιτητών, ενώ από το Σεπτέμβρη ξεκινούν και μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως.
Ο κ. Γουλιαμός σχολίασε καταληκτικά στο «Ε» ότι η κατάσταση στην Κύπρο αφορά στις τράπεζες και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…