Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συλλαλητήριο με μια …χούφτα εργαζόμενους, γίνεται;

Συλλαλητήριο με μια …χούφτα εργαζόμενους, γίνεται;

0
ergazomenoi-empros
Χρήζει προβληματισμού γιατί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ξάνθης «γύρισαν την πλάτη» στις κινητοποιήσεις του σωματείου τους
 
Καταγγελία της προέδρου του σωματείου: « Δεν έχει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη. Οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους»
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Απρίλιου στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ξάνθης στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΥΝ…όμως η συγκέντρωση ήταν για …πολύ λίγους αφού από τα 500 μέλη του σωματείου μόνο…7 συμμετείχαν στην … κατά ευφημισμόν «κινητοποίηση». Όμως και διαμαρτυρία δεν υπήρξε αν εξαιρέσει κανείς τις δηλώσεις της προέδρου του σωματείου κας Εριφύλλης Παπαδοπούλου και του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Ευστρατίου οι οποίοι αναφέρθηκαν στο διεκδικητικό πλαίσιο της διαμαρτυρίας! Κατά τα άλλα η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική και πιο πολύ έμοιαζε με μια παρέα που βγήκε να πιει καφέ στην πλατεία παρά για «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» , γεγονός που χρήζει προβληματισμού για την απήχηση που έχουν οι κινητοποιήσεις γενικώς αλλά και ειδικώς όπως στους εργαζόμενους ενός σωματείου!
Καταγγελία: Δεν έχει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη – Οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους
Σε δηλώσεις της η κα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα μνημόνια και οι περικοπές στο χώρο της υγείας τόσο στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όσο και στους ασθενείς: «Βλέπουμε καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους γιατί δεν υπάρχει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη. Παλαιότερα τα φάρμακα που κυκλοφορούσαν στην Αμερική άμεσα ερχόντουσαν στην Ελλάδα όμως τώρα δεν γίνονται εισαγωγές όπως για παράδειγμα στα χημικοθεραπευτικά που δεν έχουν παρενέργειες Μπρος σ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι! Ο κόσμος που περιμένει, οι γιατροί που δεν υπάρχουν… ο κόσμος όπου και να πάει πρέπει να πληρώνει. Είναι μια διαμαρτυρία που πρέπει να συμμετέχει όλος ο κόσμος. Δεν μπορεί να μην υπάρχει γιατρός ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη είναι απαράδεκτο!», καταγγέλλει η κα Παπαδοπούλου.
Ένας φαύλος κύκλος στο χώρο της υγείας
Παράλληλα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας τονίζει ότι πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο όπου: « Οι εταιρείες δεν πληρώνονται οπότε δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές από το εξωτερικό, δεν στέλνουν υλικά στα νοσοκομεία… τα νοσοκομεία δεν έχουν συμβάσεις οπότε τα υλικά που παίρνουν είναι πολύ κακής ποιότητας…και πάει λέγοντας».
 
Έλλειψη προσωπικού ΥΕ στο νοσοκομείο Ξάνθης
Αναφερομένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ξάνθης επεσήμανε ως κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΥΕ και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό: «Το κύριο πρόβλημα των εργαζομένων είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου, κατηγορίας ΥΕ. Στο δημόσιο αυτές οι κατηγορίες θα καταργηθούν και θα πρέπει να έχουμε… μεταπτυχιακό για να δουλεύουμε ως νοσηλευτές. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε Νοσηλευτικό λείπουν συνάδελφοι με άδειες κυήσεως και δεν αναπληρώνονται».
Ευστρατίου: «Όσοι δεν πολεμούν δεν μπορούν και να απαιτούν»!
Παρών στη …συγκέντρωση ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου που δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την απουσία των εργαζομένων «Συνδράμουμε στην …κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΥΝ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ξάνθης και στις συνεχόμενες δράσεις που κάνουν όπως με τον αποκλεισμό του ταμείου και το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία…Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει συμμετοχή. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του! Όταν θέλουμε να έχουμε καλύτερη υγεία, καλύτερο επίπεδο νοσηλείας πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί γιατί το τελευταίοι διάστημα τα έχουμε χάσει. Όσοι δεν πολεμούν δεν μπορούν και να απαιτούν»!
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ξάνθη έχουν προγραμματίσει όπως το συμβολικό κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων την περασμένη Πέμπτη και σήμερα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…