Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μαθητικές αναζητήσεις δημοσιογραφικού…Τύπου

Μαθητικές αναζητήσεις δημοσιογραφικού…Τύπου

0
eleni-empros
Ενημερωτική επίσκεψη της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πολυσίτου στα γραφεία του «Ε»
 
Ετοιμάζουν την δική τους εφημερίδα και ζήτησαν πληροφορίες για θέματα της εκδοτικής διαδικασίας και της δημοσιογραφικής λειτουργίας
 
«Ήρθαν σαν την Άνοιξη» γεμάτα ζωντάνια και ενδιαφέρον για το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τη διαδικασία έκδοσης μιας εφημερίδας τα 51 παιδιά της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πολυσίτου Κατέκλυσαν τα γραφεία της εφημερίδας μας το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους κ. Κώστα Τερζανίδη, Μπάτζιου Αθηνά και Δανάκη Χρήστο και γεμάτα περιέργεια και ζωηρό ενδιαφέρον ζητούσαν να μυηθούν στον κόσμο της δημοσιογραφίας, στο «κυνήγι» της είδησης, στην τεχνική της καταγραφής του ρεπορτάζ καθώς επίσης και στους κανόνες της δεοντολογίας που διέπουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Απώτερος στόχος εκτός από το γεγονός ότι βρίσκονται σε μια διαδικασία αναζήτησης και επαγγελματικού προσδιορισμού η απόκτηση τεχνογνωσίας στο στήσιμο και στην έκδοση μιας εφημερίδας επειδή ετοιμάζουν τη δικής τους εφημερίδα.
Εφημερίδα του Γυμνασίου Πολυσίτου
Όπως μας πληροφόρησαν στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος που υλοποιούν σκοπεύουν να στήσουν και να εκδώσουν τη δική τους εφημερίδα που θα τιτλοφορείται «Εφημερίδα του Γυμνασίου Πολυσίτου» η οποία θα είναι 4σελιδη και θα κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση. Ήδη έχει οριστεί η συντακτική ομάδα που θα επιμελείται την ύλη και την καταγραφή των άρθρων και των ρεπορτάζ. Η θεματολογία της θ’ αφορά γενικότερα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα αλλά και καταγραφή εκδηλώσεων του σχολείου όπως την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων ή δράσεις τους με κεντρικό άξονα την ανακύκλωση κ.ά. Επίσης η εφημερίδα θα εμπεριέχει και αθλητική στήλη με αναφορά σε αθλητικά γεγονότα αλλά και αρθρογραφία γύρω από θέματα αθλητισμού όπως π.χ. βία στα γήπεδα.
«Καλώς τα» τα παιδιά του Γυμνασίου Πολυσίτου
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας μας και ενημερώθηκαν σ’ ότι αφορά την διαδικασία καταγραφής και έκδοσης της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» από την εκδότριά της Ελένη Διαφωνίδου, ενώ απαντήσεις σε ειδικότερα θέματα δημοσιογραφικής λειτουργίας δόθηκαν από τους δημοσιογράφους Μαριάννα Ξανθοπούλου και Δημήτρη Καλτέκη.
Το «Ε» καλωσορίζει τα παιδιά του Γυμνασίου του Πολυσίτου στα «χωράφια» της δημοσιογραφίας και εύχεται «Καλή επιτυχία» στην εκδοτικό τους εγχείρημα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…