Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προετοιμασία για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο σε κλίμα σύμπνοιας

Προετοιμασία για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο σε κλίμα σύμπνοιας

0
ratsismos-empros
Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ και Οικολόγων, μαζί με φορείς για το συντονισμό. Κοινό κάλεσμα
 
Σε κλίμα σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού κομμάτων και φορέων το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους Οικολόγους, ενώ το «παρών» έδωσαν η ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Εργατικό κέντρο, και η ΑΔΕΔΥ διευκρινίζοντας η τελευταία ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσει εσωτερικά τη συμμετοχή της. Το ΚΚΕ παρόλο που απουσίαζε λόγω δική του εκδήλωσης, φάνηκε ανοιχτό στο ενδεχόμενο να δώσει το «παρών» στο κοινό κάλεσμα για την Ξάνθη. Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης. Ο βουλευτής ΝΔ Αλέκος Κοντός δεν παραβρέθηκε, ενώ προηγουμένως είχε προτείνει να συγκληθεί διευρυμένη σύσκεψη των φορέων για αν συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και να απευθυνθούν όλοι μαζί στην κυβέρνηση.
Στόχος των παρευρισκομένων ήταν να διατυπώσουν ένα κοινό πλαίσιο που θα αποτελεί ένα ενωτικό κάλεσμα και που θα δώσει το αντίστοιχο μήνυμα στην κινητοποίηση. Γι’ αυτό δε θα υπάρχουν κομματικές σημαίες και πανό στην πορεία του Σαββάτου, ενώ τα συνθήματα θα περιοριστούν στο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό περιεχόμενο και κατά της βίας.
Τριμελής επιτροπή που ορίστηκε στη συνάντηση ανέλαβε τη σύνταξη του πολιτικού πλαισίου για να δοθεί το αντιρατσιστικό μήνυμα και η βαρύτητα που δίνεται από τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια, πέρα από κομματικές γραμμές και διαφωνίες.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…