Σχόλια 17-04-2013

0
Το Σχέδιο Α του Αλαβάνου είναι ο … Τσίπρας!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Οι επίορκοι της Ξάνθης


 Και στην Ξάνθη έχουμε περιπτώσεις υπαλλήλων του δημοσίου που έχουν υποπέσει σε ποινικά και υπηρεσιακά παραπτώματα και αδικήματα.
Άρα θα εξετασθούν κι αυτές οι περιπτώσεις για να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις για την τιμωρία των επίορκων που εκτός των άλλων σημαίνει και απόλυση και πλήρη περικοπή των αποδοχών τους.
«Ε»
 
Ανταλλακτήρια χρυσού


 Ανθούν οι εργασίες των ανταλλακτηρίων χρυσού στην πόλη μας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Ξεφυτρώνουν ξαφνικά, μέσα σ’ ένα απόγευμα. Ένα γραφείο, καρέκλες, ζυγαριά, κομπιουτεράκι για τον υπολογισμό και υπομονή να έρθει ο πελάτης.
Ο οποίος πελάτης θα έρθει σίγουρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τις αυξημένες ανάγκες και τα μειωμένα έσοδα. Και για ν’ αυξάνονται τα ανταλλακτήρια, σημαίνει ότι δουλειά υπάρχει.
Χρυσές λίρες, κοσμήματα χρυσά και άλλα είδη πηγαίνουν για ρευστοποίηση και κάλυψη σημαντικών αναγκών και υποχρεώσεων.
«Ε»
 
Μια τρύπα στο νερό


 Το δούλεμα συνεχίζεται με το θέμα των δήθεν απολύσεων στο δημόσιο. Κι αυτό διότι αποφάσισαν οι φωστήρες που μας κυβερνούν και στις απολύσεις που θα γίνουν, να υπάρξουν ισόποσες προσλήψεις!
Δηλαδή ο αριθμός του ήδη πλεονάζοντος αριθμού δημοσίων υπαλλήλων θα μείνει ίδιος!
Άρα, δούλεμα κανονικό, ενώ υπήρχε η δέσμευση πέντε να φεύγουν και ένας να προσλαμβάνεται. Τελικά άλλα αποφάσισαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Δηλαδή τόση συζήτηση για να κάνουν μια τρύπα στο νερό, δηλαδή τίποτε!
«Ε»
 
Η SKODA


 Στην 6η με 7η θέση, εκεί γύρω θα τερματίσει τη φετινή χρονιά η ποδοσφαιρική ομάδα της SKODA Ξάνθης. Μια θέση αρκετά καλή αν σκεφθεί κανείς το άσχημο ξεκίνημα με τις εντός-εκτός ήττες. Στη συνέχεια τα πράγματα έστρωσαν και η ομάδα μας κατάφερε ένα σερί 5 νικών εκτός έδρας.
Τέλος καλό λοιπόν για φέτος και πάμε για τη νέα περίοδο που θα πρέπει να είναι καλύτερη με τη διατήρηση του βασικού κορμού των ποδοσφαιριστών και τη συμπλήρωση με ορισμένους νέους που έχουν ποδοσφαιρική αξία για να προσφέρουν.
«Ε»
 
Τερτίπια του καιρού


 Στις τρελίτσες του βρίσκεται ο καιρός, παρότι Άνοιξη πλέον. Κρύο πρωί και βράδυ, αέρας, βροχούλες και κάθε άλλο ανοιξιάτικος για την περιοχή μας.
Τέλος πάντων, καιρικά φαινόμενα είναι αυτά, θα τα υποστούμε ανεχόμενοι τις ιδιοτροπίες. Ελπίζοντας βέβαια να καλυτερέψει ο καιρός τις επόμενες ημέρες για να γιορτασθεί το Πάσχα στο ύπαιθρο όπως το έθιμο ζητάει.
«Ε»
 
Τρομοκρατία και πάλι


 Η τρομοκρατία επέστρεψε στις ΗΠΑ και μάλιστα επιδεικνύοντας ένα πολύ σκληρό πρόσωπο. Μετά το σοκ της 11ης Σεπτεμβρίου οι Αμερικανοί ήρθαν προχθές αντιμέτωποι με μία αδίστακτη, τυφλή επίθεση εναντίον ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος της Βοστόνης, του μαραθωνίου της πόλης.
Οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν με τον τρόπο αυτό τη «γιορτή των πατριωτών», μία μέρα γιορτής της ελευθερίας και της ενότητας της χώρας, και η τυφλή αυτή επίθεση έγινε εναντίον αθλητών και οικογενειών με μικρά παιδιά, αφήνοντας τρεις νεκρούς (μεταξύ τους κι ένα μικρό παιδί) και περίπου 130 τραυματίες.
Απ’ ότι φαίνεται, ανοίγει ένας νέος κύκλος βίας στις ΗΠΑ και μακάρι να μην επεκταθεί. Η παρουσία του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία της υπερδύναμης προϊδεάζει για μία πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση του χτυπήματος αυτού, σε σχέση με τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους, που μετά την 11η Σεπτεμβρίου ενέπλεξε τις ΗΠΑ σε έναν πολυετή και αιματηρό πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν με τρομακτικές παγκόσμιες συνέπειες.
 
Εξαγριώθηκαν άνθρωποι και σκυλιά στη Μύκη


 Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου Μύκης από τα αδέσποτα σκυλιά. Ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί επικίνδυνα όπως και η επιθετικότητα τους. Μόλις προχθές την Παρασκευή ένας ηλικιωμένος στην Μυκη μέρα μεσημέρι δέχτηκε επίθεση σκυλιών που τον δάγκωσαν στο χέρι και ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτά τα περιστατικά εξαγριώνουν και τους κατοίκους και έτσι προ ημερών είχαμε και εκείνη την επίθεση ενός κτηνοτρόφου σε μια ομάδα σκυλιών που του έφαγαν πρόβατα. Δηλαδή με λίγα λόγια άνθρωποι και σκύλοι είναι εξαγριωμένοι στο δήμο Μύκης. Η μόνη…ατάραχη είναι η δημοτική αρχή που όταν το έφερε το θέμα η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο το μόνο που είπε είναι ότι «κάτι …Θα κάνουμε»! Και όμως είναι η μόνη που μπορεί και οφείλει να κάνει κάτι αν δεν θέλει να …εξαγριωθούν οι δημότες εναντίον της και φάει καμιά δυνατή δαγκωνιά στις δημοτικές εκλογές!
Μ.Ξ.  
 
«Δεν είμαστε σύλλογοι είμαστε έμποροι…»


 Τα κακώς κείμενα της καρναβαλικής παρέλασης απαρίθμησε η Οργανωτική επιτροπή σε συνεδρίαση της τη Δευτέρα κι απ’ ότι φάνηκε κανείς δεν ήταν ικανοποιημένος από το οργανωτικό κομμάτι της παρέλασης, ούτε από την μουσική, ούτε από την παρουσίαση από την ΕΤ3. Ειπώθηκαν πικρές αλήθειες, όμως αλήθειες για το πώς λειτουργούν οι σύλλογοι και πόσο έχουν εκτραπεί από το καταστατικό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύλλογος πούλησε – σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μανώλης Φανουράκης – 750 στολές ενώ είχαν βάλει πλαφόν τις 450! Δηλαδή το …μαγαζί τους έκανε χρυσές δουλειές. Αυτό είπαν και οι πιο παλιοί από τους συλλόγους. «Δεν είμαστε σύλλογοι είμαστε έμποροι…». Κάποιοι μάλιστα αναρωτήθηκαν «Που πηγαίνουν τα λεφτά;» και ψέλλισαν κάτι για ελέγχους της Εφορίας κ.λ.π. Αλήθεια που πάνε τόσα λεφτά γιατί πλην ελαχίστων συλλόγων κανένα κοινωνικό έργο ή καμιά δωρεά σε κανένα κοινωνικό ίδρυμα του νομού μας δεν βλέπουμε και δεν ακούμε! Μήπως κάποιος πρέπει να το ελέγξει;
Μ.Ξ.
 
Ψεκάστε όσο είναι καιρός!


 Μέχρι τέλος Απριλίου το αργότερο θ’ αρχίσουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια δεσμεύτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Να σημειώσαμε ότι αναδείχθηκε ο ανάδοχος (επιτέλους!)για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ μετά από το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση ενώ η τελική έγκριση θα δοθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο. Το πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμοσθεί για δυο χρόνια, είναι ύψους 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζουμε το Ελεγκτικό συνέδριο να βγάλει γρήγορα απόφαση γιατί αν οι προνύμφες γίνουν κουνούπια και με τόση υγρασία μας βλέπω να ζούμε … «αιματηρό» καλοκαίρι από τα τσιμπήματα! Και είναι και αυτός ο ιός του Νείλου που έχει αφήσει παράλυτους ανθρώπους στο νομό μας. Για αυτό σπεύσατε και κουνούπια εξολοθρεύσατε!
Μ.Ξ.
 
Προχωράνε οι μελέτες για την διάνοιξη του κάθετου άξονα από το Δημάριο


 Υπενθυμίζουμε ότι γίνονται 2 μελέτες από την Εγνατία Α.Ε. για την διάνοιξη Σμίνθη – Εχίνου και Εχίνου – Μελίβοια. Οι μελέτες έχουν κόστος 8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το interreg. Ο δρόμος θα είναι ταχείας κυκλοφορίας ενώ στο κομμάτι Εχίνου – Κενταύρου θα έχει τούνελ. Πρόκειται να είναι διευρωπαϊκός δρόμος που θα συνδέει την Ξάνθη με την Φιλιππούπολη και τη Ρουμανία και θα συνδεθεί με ένα οδικό δίκτυο που ήδη υπάρχει. Μέχρι πάντως να γίνει, η μόνη δίοδος για την Βουλγαρία από το νομό μας είναι από τον Αγ. Κωνσταντίνο και την προχειρότητα με την οποία κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε αυτός ο δρόμος χωρίς να ληφθούν όλα τα μέτρα σε θέματα ελέγχου για παραεμπόριο τα πληρώνει ο νομός μας!
Μ.Ξ.  
 
Ηλεκτρονική ξενάγηση στο μουσείο Αβδήρων


 Εγκρίθηκε πρόγραμμα ηλεκτρονικής ξενάγησης στο μουσείο Αβδήρων. Πρόκειται για πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα με τον κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό να ξεναγεί ηλεκτρονικά τον επισκέπτη του μουσείου σε πολλές γλώσσες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για το μουσείο Αβδήρων καθώς διευρύνει τους ορίζοντές του. Να σημειώσουμε ότι το Μουσείο Αβδήρων θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σε οργάνωση και σε ευρήματα μουσεία της Β. Ελλάδος.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…