Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 10-04-2013

Εργασιακό 10-04-2013

0
Θέμα 1ο


2 δικαστικοί επιμελητές στο Πρωτοδικείο Ξάνθης
Γραπτός διαγωνισμός για 57 δικαστικούς επιμελητές – 5 θέσεις στο Εφετείο Θράκης
 
Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 11 Μαΐου
 
Διαγωνισμό για την πλήρωση 5 7 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών θα διενεργήσει το υπουργείο Δικαιοσύνη την Παρασκευή 31 Μαΐου στο κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.
Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη από 1973 έως και 1991.
Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν έως της 11 Μαΐου στον γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου.
Στην αίτηση αυτή επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Πιστοποιητικό του οικείου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση.
2.Tίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου από τον νόμο και για ασκούμενοι εγγεγραμμένοι πριν από τις 8/5/2012, τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή άλλα ισότιμα σχολής ή ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από τον νόμο).
3.Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπως αναφέρονται στο εδάφιο α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 όπως ισχύει και του άρθρου 4 του ν. 2318/1995.
4.Απόδειξη καταβολής ποσού πενήντα ευρώ ως εξέταστρα.
 
 
ΣΤ) Περιφέρεια Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θράκης

1. Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης

2  

2. Πρωτοδικείο Ξάνθης

2

3. Πρωτοδικείο Δράμας

1

BOX 2
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
8 εποχικές προλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας
Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Απριλίου, πέφτει η «αυλαία» στον διαγωνισμό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για οκτώ εποχικούς υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι θέσεις κατανέμονται σε 3 ειδικότητες ως εξής:
►ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, έξι θέσεις,
►ΤΕ Νοσηλευτικής, μία θέση, και
►ΔΕ Βοηθού Νοσηλευτών, μία θέση.
Οι επιτυχόντες θα συνεργαστούν με το νοσηλευτικό ίδρυμα με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2513 / 501596 και 2513 501588.
 
 
Θέμα 2ο


 10 εργάτες στο Δήμο Μύκης
Ο δήμος Μύκης θα προσλάβει 10 εργάτες ΥΕ για απασχόληση 2 μηνών
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
Θέμα 3ο


Πριμ 10.000 ευρώ σε 7.000 νέους επαγγελματίες
 
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Η επιχορήγηση έχει διάρκεια 12 μήνες, ενώ το ποσό θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις
Στήριγμα σε όσους νέους -έως 35 ετών- επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση δίνει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το ΔΣ του Οργανισμού και πριμοδοτεί την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας εν μέσω… κρίσης. Το πρόγραμμα που θα “τρέξει” μέσα στον επόμενο μήνα ονομάζεται “Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία” και αφορά την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 7.000 ανέργων σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
10.000 ευρώ σε νέους για ατομική επιχείρηση
Η διάρκεια της επιχορήγησης των δικαιούχων ορίζεται σε 12 μήνες, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:
-Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα από την επιχείρηση, είχαν απασχοληθεί καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με αυτό το αντικείμενο δραστηριότητας.
-Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιχορηγηθούν μόνο για όσο επιπλέον προσωπικό προσλάβουν πέραν αυτού που κατά μέσο όρο απασχολήθηκε στην προηγούμενη επιχείρηση κατά το τελευταίο 12μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ πριν την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
2. Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
3. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
4. Να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
5. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά.
6. Δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ατομικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο):
– Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.)
– Ετερόρρυθμης Εταιρίας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της
– Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και
– Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (Ι.Κ.Ε.)
Διάρκεια και ποσό επιχορήγησης
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ.
Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
Φωτο στο 2 – 4 – 2013 με τίτλο:neoi_epaggelmaties
 
 
Θέμα 3ο


«Επιταγή εισόδου»για 35.000 ανέργους
Από τις 15 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων
Την επόμενη εβδομάδα, στις 15 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων ανέργων. Η διαδικασία θα λήξει στις 22 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους».
Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον κλάδο του τουρισμού» για 10.000 θέσεις για νέους.
 
Θέμα 4ο


Διαγωνισμός για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές
Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν θα ανακοινωθεί μετά από Κοινή Υπουργική
Αναρτήθηκε στον ιστόχωρο του ΓΕΕΘΑ η εγκύκλιος – διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής σπουδαστών-τριών για την εισαγωγή και κατάταξη τους στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων, (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ).
Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών.
Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων(ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις “Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)” (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως τονίζεται στην προκήρυξη, όσοι -ες έχουν τα απαραίτητα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Προκαταρκτικές εξετάσεις για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής) και μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού υποβάλλουν το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους.
Στην προκήρυξη αναφέρονται οι υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο www.geetha.mil.gr
 
 
Θέμα 5ο


8 θέσεις καθηγητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Αιτήσεις μέχρι τις 29 Μαΐου
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αναζητά καθηγητές για την κάλυψη θέσεων στο τμήμα ιατρικής, νομικής, αρχιτεκτόνων μηχανικών, καθώς και άλλων ειδικοτήτων, σύμφωνα με την υp’ αριθμόν 249/6 Μαρτίου 2013 προκήρυξη, η οποία αφορά την πλήρωση οχτώ (8) θέσεων Καθηγητών για τις ανάγκες Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Θράκης και συγκεκριμένα:
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ-ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ
-Μία (1) θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Φαρμακολογία»
-Μία (1) θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Υγιεινή»
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο “Περιβαλλοντική Υδραυλική”.
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΩΝ
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο “Μεταλλικές Χωροκατασκευές”
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
-Μία (1) θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο “Διαφορικές Εξισώσεις και Εξισώσεις Διαφορών”
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
-Μία (1) θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο “Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Αποκατάσταση – Επανάχρηση Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων”
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο “Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στην διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου”
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο “Κινητική Μάθηση στην Πετοσφαίριση”.
Που θα υποβάλλονται οι αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέχρι τις 29 Μαΐου να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας, μαζί με όλα τα απαραίτητα για την κρίση τους δικαιολογητικά, στην Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος.
-Για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής Βας.Σοφίας 12, 671 00 Ξάνθη τηλ.2541079023
-Για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Κτίριο Ηλεκτρολόγων 67100 Κιμμέρια Ξάνθη, τηλ.2541079018
-Για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων 67100 Ξάνθη, τηλ.2541079349
-Για το Τμήμα Ιατρικής, Δραγάνα 68100 Αλεξανδρούπολη, τηλ.2551030928
-Για το Τμήμα Νομικής, Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, 69100 Κομοτηνή, τηλ.2531039829
-Για το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, 69100 Κομοτηνή, τηλ.2531039621
 
 
ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Ζητούνται επιστημονικοί συνεργάτες σε 14 πόλεις
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες προτίθεται να προσλάβει το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, προκειμένου να στελεχώσει τις Μονάδες συμβουλευτικής του δικτύου που διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πρέβεζα, Βέροια, Ξάνθη, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Σύρο, Τρίπολη, Ηράκλειο, Ρόδο και Χίο.
Από το σύνολο των θέσεων οι δύο αφορούν την έδρα του Ινστιτούτου στην Αθήνα και οι υπόλοιπες δεκατρείς είναι κατανεμημένες στα δεκατρία Περιφερειακά ΙΝΕ ΓΣΕΕ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…