Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σολτάνι: «Θα δώσουμε το 100% για να τερματίσουμε ψηλά στο τέλος»

Σολτάνι: «Θα δώσουμε το 100% για να τερματίσουμε ψηλά στο τέλος»

0
soltani-empros
«Πάμε χωρίς άγχος στη Ν. Σμύρνη για το ματς με τον Πανιώνιο»
 
Συνέντευξη του 29χρονου Αλγερινού επιθετικού
 
Ο Καρίμ Σολτάνι μετά από 78 μέρες στη Skoda Ξάνθη μετράει 9 συμμετοχές και ένα γκολ. Ο 29χρονος Αλγερινός επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ (skodaxanthifc.gr) για το μοναδικό νικηφόρο εκτός έδρας σερί της ομάδας, για την εντυπωσιακή βαθμολογική της συγκομιδή το τελευταίο διάστημα, τους στόχους της Skoda αλλά και τις δικές του φιλοδοξίες.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σολτάνι:
ΕΡ: Η μία νίκη διαδέχεται την άλλη εκτός έδρας και η Skoda Ξάνθη έχει ανέβει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Με 38 βαθμούς κι ενώ υπολείπονται δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε πιστεύεις ότι ο στόχος της 5άδας είναι εφικτός;
Κ.Σ.: «Φυσικά και είναι. Έχουν μείνει δύο παιχνίδια για μας, με τον Πανιώνιο και με τον Άρη. Η Skoda Ξάνθη θα δώσει το 100% της για να κερδίσει και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει».
ΕΡ: Την Κυριακή στην Τρίπολη ήρθε το 5ο συνεχόμενο «διπλό» με το 0-1 σε μία δύσκολη έδρα, στην οποία ο αντίπαλος είχε μέχρι προχθές 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα…
Κ.Σ.: «Είμαστε πολύ καλοί όταν παίζουμε εκτός έδρας. Στην Τρίπολη ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση στο πρώτο μέρος σε ένα διάστημα που δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Για τον λόγο αυτό ό,τι δηλαδή δεν πετύχαμε περισσότερα από το γκολ του Φλίσκα, η επανάληψη ήταν δύσκολη για μας. Δεχθήκαμε πίεση, ο Αστέρας είχε τις δικές του καλές στιγμές αλλά στο τέλος η ομαδική μας προσπάθεια ήταν πολύ καλή και πήραμε αυτό που θέλαμε. Νιώθω πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου και για την νίκη που πήραμε κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο».
ΕΡ: Έχεις πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 9 συμμετοχές με την ξανθιώτικη ομάδα έχοντας σκοράρει μία φορά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ενώ σταδιακά δείχνεις να αφομοιώνεις και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας…
Κ.Σ.: «Στην αρχή δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος αλλά με την πάροδο του χρόνου βρίσκω την φόρμα μου. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα, έχω προσαρμοστεί πλήρως στη Skoda Ξάνθη και από παιχνίδι σε παιχνίδι νομίζω ότι έχω και καλύτερη απόδοση. Θέλω να συνεχίσω έτσι και χωρίς τραυματισμούς να βοηθήσω την ομάδα μου».
ΕΡ: Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 78 μέρες που είσαι στην Ξάνθη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου τόσο από τη Skoda όσο και από την πόλη;
Κ.Σ.: «Στην αρχή δεν γνώριζα πολλά πράγματα για την πόλη. Έψαξα στο ίντερνετ και είδα πως πρόκειται για μία πολύ μικρή πόλη. Μόλις ήρθα όμως και τώρα που έχω αρχίσει να την συνηθίζω μου αρέσει πολύ. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πάντα πρόθυμοι να μιλήσουν. Αναφορικά με τη Skoda Ξάνθη, ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος και μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα κι αυτά νομίζω πως φαίνονται από τις επιδόσεις και στο γήπεδο. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και θα έλεγα πως όλα είναι τέλεια».
ΕΡ: Η Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε την μεταγραφή σου στις 21 Ιανουαρίου. Τότε η ομάδα βρισκόταν στην 11η θέση με 19 βαθμούς ενώ μέσα σε 2,5 μήνες περίπου όλα είναι διαφορετικά. Στην συγκομιδή προστέθηκαν άλλοι 19 πόντοι και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.
Κ.Σ.: «Πράγματι είναι εντυπωσιακή η πορεία το τελευταίο διάστημα. Νομίζω πως οι επιλογές που έγιναν τον Γενάρη βοήθησαν την Skoda που υστερούσε σε εμπειρία. Μαζί με τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ η… μίξη βλέπουμε ότι πέτυχε, κάτι που έφερε την ισορροπία στην ομάδα και ήρθαν και τα θετικά αποτελέσματα».
ΕΡ: Το ντεμπούτο σου με την φανέλα της Skoda Ξάνθη ήταν στο 0-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έκτοτε η ομάδα εκτός έδρας μετράει μόνο νίκες. Θεωρείς πως έφερες «γούρι»;
Κ.Σ.: «Δεν ξέρω αν έφερα τύχη στη Skoda Ξάνθη όμως το σίγουρο είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι. Επίσης οφείλουμε να βρούμε λύση στους αγώνες στην έδρα μας και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».
ΕΡ: Το επόμενο παιχνίδι είναι στη Ν. Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το θετικό σερί θεωρείς πως «αγχώνει» την ομάδα σου;
Κ.Σ.: «Πλέον όλοι γνωρίζουν πως η Skoda Ξάνθη μακριά από την έδρα της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Κάτι που κάνει τους αντιπάλους μας και πιο υποψιασμένους και πιο προσεκτικούς. Εμείς δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, πιστεύουμε στην ποιότητα της ομάδας μας. Άγχος δεν νομίζω ότι θα έχουμε, θα πάμε στη Ν. Σμύρνη να παίξουμε το παιχνίδι μας και να τα δώσουμε όλα για το θετικό αποτέλεσμα».
ΕΡ: Είσαι 29 χρονών για πολλούς στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον;
Κ.Σ.: «Νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση κι ότι έχω ακόμη αρκετή ενέργεια να δώσω. Θέλω να βάζω γκολ, να δίνω ασίστ και να βοηθάω την ομάδα μου με κάθε τρόπο. Θέλω να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο».
ΕΡ: Έχεις περάσει από τρεις διαφορετικές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα (Ηρακλής, Άρης, Ξάνθη). Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό;
Κ.Σ.: «Γενικά στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο αμυντικογενές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ελκυστικό, ιδιαίτερα τώρα στο φινάλε που όλες οι ομάδες θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Θα μπορούσε πάντως να είναι πιο θεαματικό με περισσότερα γκολ και τα γήπεδα να έχουν περισσότερο κόσμο».
Ελπίζει σε «γκέλες» των άλλων για να βγει στην Ευρώπη
Εν τω μεταξύ μειώθηκαν αισθητά οι πιθανότητες της Ξάνθης για συμμετοχή στα πλέι – οφ, μετά τη νίκη του ΠΑΣ επί της Α.Ε.Κ.
Η ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται στους τέσσερις και τρεις βαθμούς πίσω από Ατρόμητο Αθ. και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, όμως υστερεί σε ισοβαθμίες μαζί τους λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Έτσι η Skoda ελπίζει σε δύο ¨στραβοπατήματα¨ μίας εκ των δύο ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από αυτήν και παράλληλα δύο δικές της νίκες ώστε να τερματίσει στην 5η θέση.
Με δεδομένο ότι ο ΠΑΣ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ουραγό και υποβιβασμένη Κέρκυρα και – θεωρητικά – θα πάρει το ¨τρίποντο¨, η Ξάνθη κυνηγάει πλέον τον Ατρόμητο, με την ομάδα του Περιστερίου να έχει στο πρόγραμμα της αναμετρήσεις με Ο.Φ.Η. και Α.Ε.Κ. που ¨καίγονται¨ για βαθμούς ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ωστόσο δύο ισοπαλίες για τον Ατρόμητο και πάλι του εξασφαλίζουν την 5η θέση (σε περίπτωση που η Ξάνθη πετύχει δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια) κι έτσι θα μπορέσει να τον προσπεράσει εάν ο Ατρόμητος πάρει μάξιμουμ ένα βαθμό στα επόμενα δύο.
* Χθες η Skoda Ξάνθη είχε ρεπό και οι παίκτες της θα επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις ενόψει του κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο. Για το παιχνίδι της Ν. Σμύρνης ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βασιλακάκη που είναι τιμωρημένος.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…