Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα ένωση πολυτέκνων με διάθεση και αίσθημα ευθύνης

Νέα ένωση πολυτέκνων με διάθεση και αίσθημα ευθύνης

0
polyteknoi
Αναγνωρίστηκε η «Ένωση Πολυτέκνων Π.Ε. Ξάνθης» από τη Συνομοσπονδία και πιάνει δουλειά
 
Θα λειτουργούν γραφεία στην οδό Βλαχοπούλου 5. 600 τα μέλη και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς
 
Σε νέο σύλλογο θα μπορούν πλέον να απευθύνονται οι πολύτεκνοι της Ξάνθης, μετά την πολυαναμενόμενη αναγνώριση της «Ένωσης Πολυτέκνων Περιφερειακής Ενότητας» Ξάνθης από τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ένωσης στις 7/3, μετά από τη σχετική αίτηση που είχε γίνει στις 4/1. Ο προηγούμενος σύλλογος, που λειτουργούσε στην Ξάνθη, είχε διαγραφεί από τη Συνομοσπονδία και σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς αδράνειας, έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα.
Το νέο γραφείο για τους πολύτεκνους θα λειτουργεί στην οδό Βλαχοπούλου 5, μετά από παραχώρηση χώρου από τον κ. Κακιό, παλιό πρόεδρο του συλλόγου πολυτέκνων, που θέλησε να ενισχύσει την προσπάθεια. Εκεί θα μπορούν πλέον να απευθύνονται οι πολύτεκνοι για θεώρηση βιβλιαρίων και έκδοση του πολυτεκνικού πάσο. Μέχρι τώρα τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, λόγω της διαγραφής του προηγούμενου συλλόγου, υφίσταντο ταλαιπωρία, αφού έπρεπε να μεταβαίνουν στην Κομοτηνή ή άλλες γειτονικές πόλεις, καθώς δεν υπήρχε αναγνωρισμένος σύλλογος στην Ξάνθη για να διεκπεραιώσει αυτές τις εργασίες.
Δ. Χατζηγεωργίου: «άμεση η ανταπόκριση πολύτεκνων οικογενειών της Ξάνθης για την ίδρυση της Ένωσης»
Ο πρόεδρος της νέας Ένωσης Δημήτρης Χατζηγεωργίου ενημερώνει για τη λειτουργία του νέου γραφείου, που θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα, καθώς και για τη συνάντησή του στην Αθήνα, με μέλη ΔΣ της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει πληροφορίες για τη σωστή λειτουργία της Ένωσης, αλλά και για τις αλλαγές που υπάρχουν σχετικά με τα θέματα των πολυτέκνων. Για προχθές μάλιστα είχε προγραμματιστεί συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, για να τον ενημερώσουν για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας Ένωσης.
Ο ίδιος ο πρόεδρος, μαζί με τα μέλη του ΔΣ, θέλησαν να ευχαριστήσουν τις πολύτεκνες οικογένειες που έσπευσαν να στηρίξουν το σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός οικογενειών για την ίδρυση της Ένωσης. Ήδη, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος, οι εγγραφές έφτασαν τις 600 και αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ. Στον προηγούμενο σύλλογο τα μέλη έφταναν τις 3.500 και η νέα Ένωση ευελπιστεί να ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ώστε να συσπειρωθούν οι πολύτεκνες οικογένειες χριστιανών και μουσουλμάνων. Στα σχέδια της Ένωσης Πολυτέκνων είναι να προβεί σε δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και άλλες κινήσεις στήριξης των μελών των πολύτεκνων οικογενειών και ιδιαιτέρως των παιδιών. Επίσης, ο κ. Χατζηγεωργίου δίνει έμφαση, μιλώντας στο «Ε», στη διάθεση, αλλά και το αίσθημα ευθύνης των μελών της νέας Ένωσης και τονίζει ότι η λειτουργία του γραφείου θα είναι αδιάλειπτη για τη σωστή εξυπηρέτηση των πολυτέκνων και θα υποστηριχτεί από εθελοντές, κυρίως συνταξιούχους, που θα το λειτουργούν.
«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, διότι, όπως τα ζούμε αυτή τη στιγμή, η συγκυβέρνηση βάλλει από παντού την πολύτεκνη οικογένεια, κόβοντάς μας τα επιδόματα των πολυτέκνων, βάζοντάς μας τεκμήριο για τα παιδιά μας, ακόμη και στη διανομή τροφίμων κατέβασε κι άλλο τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να τα δικαιούται ελάχιστος αριθμός οικογενειών. Το ΔΣ είναι αποφασισμένο να αγωνιστή και να διεκδικήσει όσα δικαιούμαστε», σημειώνει ο κ. Χατζηγεωργίου.
Συμμετοχή στη δωρεάν διανομή τροφίμων του ΥΠΑΑΤ
Η Ένωση Πολυτέκνων πάντως, ήδη έδωσε τα πρώτα δείγματα της δράσης της συμμετέχοντας ενεργά στη δωρεάν διανομή προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με τον υπολειτουργούντα σύλλογο Πολυτέκνων, στον οποίο είχε ανατεθεί αρχικά η διαδικασία. Μέχρι σήμερα, έχουν μοιράσει τρόφιμα σε 1.640 οικογένειες πολυτέκνων και έδωσαν μικρή παράταση στη διανομή μέχρι την Παρασκευή για να εξυπηρετήσουν τις 75 οικογένειες που δεν έχουν πάρει ακόμη τα προϊόντα που δικαιούνται. Ήδη έχουν ξεκινήσει και τη συλλογή δικαιολογητικών για τη διανομή του νέου έτους.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…