Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χρήζει άμεσης επισκευής ο δρόμος προς Λυκοδρόμιο

Χρήζει άμεσης επισκευής ο δρόμος προς Λυκοδρόμιο

0
lykodromio dromos1-empros
Το νερό των βροχών παρέσυρε τα χωματουργικά και υποχώρησε μέρος της ασφάλτου σε δύο σημεία
 
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες κρατούν κλειστό το δρόμο. Η παρέμβαση αποτελεί το τελευταίο κομμάτι εργολαβίας του δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με τον Ν. Σπυριδόπουλο
 
 Για αρκετό καιρό παραμένει κλειστή η πρώτη είσοδος του οικισμού Λυκοδρομίου, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να αναγκάζονται να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση 4-5 χλμ για να μπουν από τη δεύτερη είσοδο ή να διαλέξουν το χωματόδρομο.
Ο δρόμος παραμένει κλειστός καθώς, οι έντονες βροχοπτώσεις της φετινής χειμερινής περιόδου, παρέσυραν τα χωματουργικά και σε δύο σημεία στροφών υποχώρησε και η άσφαλτος. Η τεχνική υπηρεσία αποφάσισε να κλείσει το δρόμο για λόγους ασφαλείας και έχει τοποθετήσει κώνους στα επικίνδυνα σημεία. Παρόλα αυτά, οι οδηγοί συνεχίζουν να περνούν με προσοχή, καθώς η διέλευση είναι εφικτή από το ένα ρεύμα του δρόμου. Δυσαρέσκεια εκδηλώνεται πάντως από κατοίκους και όσους επισκέπτονται τον οικισμό, καθώς η εναλλακτική διαδρομή δεν εξυπηρετεί τόσο, ενώ η ταλαιπωρία διαρκεί αρκετό καιρό.
«Φρακάρισε» το τεχνικό έργο και πλημμυρίζει η άσφαλτος με κάθε βροχή
Το πρόβλημα στο δρόμο είχε προκύψει από παλαιότερα, αλλά οι τεχνικές υπηρεσίες το αντιμετώπιζαν επιφανειακά κάθε χρόνο, βάζοντας χώμα με μηχάνημα για να σταθεροποιηθεί.
Όμως στο πιο κρίσιμο σημείο, το τεχνικό έργο που υπάρχει, δε λειτουργεί επειδή έχει βουλώσει με αποτέλεσμα να παρασύρεται το χώμα με κάθε δυνατή βροχόπτωση. Πλέον , με κάθε βροχή η άσφαλτος πλημμυρίζει, αφού τα νερά δεν μπορούν να περάσουν από κάτω.
Τη… σειρά του περιμένει το Λυκοδρόμιο για τις επισκευές
Όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Νίκος Σπυριδόπουλος, το έργο για την αποκατάσταση του δρόμου είναι ενταγμένο σε εργολαβία για παρεμβάσεις σε οδικά έργα. Το συνολικό έργο αφορά διαπλατύνσεις και παρεμβάσεις στους οικισμούς Πιλήματος, Μ. Ευμοίρου, Ισαίας και από αυτό ως τελευταίο μέρος έχει απομείνει το έργο στο Λυκοδρόμιο. Ο κ. Σπυριδόπουλος υπολογίζει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα περιλαμβάνουν επιδιόρθωση, τεχνικό έργο (με γεφυράκι ή σωλήνες), νέο ασφαλτικό, ίσως και διαπλάτυνση σε ορισμένα σημεία.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …