Σχόλια 02-03-2013

0
Ένα όμορφο μπιφτέκι με τα…άλογα
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Κάτι μας είπαν…


 Οι τροϊκανοί ανώτατοι ελεγκτές, υπέβαλαν έκθεση με την οποία αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας μας.
Μάλιστα ζητούν –και σωστά –την απόλυση των 130 εφοριακών που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό.
Λοιπόν, οι τροϊκανοί «έπεσαν μέσα» στις διαπιστώσεις τους. Όμως από αυτά που ζητούν να γίνουν και ν’ αλλάξουν, ελάχιστα θα γίνουν. Διότι δεν το θέλουν οι πολιτικοί μας για να μην πιαστούν οι φοροφυγάδες και οι μεγαλοφειλέτες!
Γιατί να κρυβόμαστε; Τόσα χρόνια, αν το ήθελαν θα τους είχαν εντοπίσει και φορολογήσει. Άρα, δεν το ήθελαν και δεν το θέλουν.
Γι’ αυτό ας μην απορούν γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων.
«Ε»
 
Βοήθεια από υπουργείο Γεωργίας και ΕΛΓΑ


 Από την αρχή του χρόνου όχι λίγες φορές ο ΕΛΓΑ έδωσε χρήματα σε αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους, ενώ το ίδιο και μεγαλύτερη είναι η ενίσχυση που έχουν λάβει κτηνοτρόφοι και αγρότες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κι όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, είναι βέβαιο ότι τελικά πέφτουν στην αγορά της περιοχής μας τόσο σε γεωπόνους, κτηνίατρους, εμπορικά κλπ.
Είναι μια οικονομική ένεση πολύ σημαντική στην χειμάζουσα τοπική οικονομία γι’ αυτό και είναι καλοδεχούμενα.
«Ε»
 
Διώξτε τους!


 Ακόμη παραμένουν στις θέσεις τους επίορκοι υπάλληλοι τόσο στο δημόσιο όσο και στους Οργανισμούς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ.
Υπάλληλοι του δημοσίου που συνελήφθησαν να έχουν χρηματισθεί, παραμένουν και συνεχίζουν να αμείβονται!!
Αυτό το απαράδεκτο από κάθε άποψη γεγονός, επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει. Με μαχαίρι! Και για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη αλλά και για παραδειγματισμό.
Αυτή η ανοχή των κυβερνώντων να μη θιγεί κανείς, επιτέλους ας σταματήσει. Είναι ντροπή για τη χώρα δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Επιτέλους διώξτε όλους αυτούς που υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα, που λαδώθηκαν, που έκαναν λαμογιές εις βάρος της υπηρεσίας και του κοινωνικού συνόλου.
-Επιτέλους ας κάνουν κάτι…
«Ε»
 
Έφυγαν τρεις του ΛΑΟΣ


 Σε άσχημη (από πολιτική άποψη) κατάσταση βρίσκεται ο ΛΑΟΣ και μαζί και ο Καρατζαφέρης. Όλα δείχνουν ότι η παράταξη πάει για διάλυση. Κι αυτό μάλλον το έχουν καταλάβει κάποιοι και φροντίζουν να την κάνουν με πηδηματάκια.
Πρόσφατη φουρνιά αποχωρούντων και μάλλον όχι τελευταία οι Γιάννης Κοραντής, Αστέριος Ροντούλης, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Προς τα πού θα οδεύσουν οι τρεις πρώην βουλευτές; Ο πρώτος προς Ν.Δ. και οι άλλοι δύο προς Καμμένο. Ως προς τον Χρυσανθακόπουλο, το έχει ξανακάνει. Μόλις τον έδιωξαν από το ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΛΑΟΣ χωρίς αναστολές. Τώρα θα έχει;
«Ε»
 
Να πουν την αλήθεια


 Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εν εξελίξει και ως εκ τούτου είναι επίκαιρο να λεχθούν μερικά πράγματα όχι τόσο για τα οργανωτικά του μέρη όσο ως προς την ιδεολογική του πλευρά.
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να λεχθεί η αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά και με ειλικρίνεια. Και να ξεκαθαριστεί πώς θα γίνει η ανασυγκρότηση του κόμματος και ποια θα είναι η νέα ιδεολογική του πλατφόρμα.
Διότι είναι καιρός πλέον το ΠΑΣΟΚ να τοποθετήσει ξεκάθαρα τον εαυτό του στο πολιτικό πλαίσιο των σύγχρονων καιρών και αιτημάτων.
«Ε»
 
GUARDIAN: «Έγκλημα κατά της Ελλάδας διαπράττουν οι Ευρωπαίοι»


 Το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian χαρακτηρίζει «έγκλημα» την άρνηση των Ευρωπαίων να κουρέψουν το χρέος της Ελλάδας και των υπόλοιπων «αδύναμων κρίκων» της Ευρώπης, παρότι πριν 60 χρόνια συμφώνησαν να κάνουν το ίδιο για το γερμανικό χρέος.
«Σαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, με τον τρόπο που έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται δε σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, στο όνομα του χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.
Αναφερόμενη στη χώρα μας η εφημερίδα αναφέρει πως η πρακτική αυτή της συνεχούς λιτότητας «αύξησε την ανισότητα, συρρίκνωσε την οικονομία περισσότερο από 20% και είχε ως αποτέλεσμα ένας στους δύο νέους να είναι άνεργος».
 
Κι άλλοι νεκροί της κρίσης…


 Κι άλλοι δύο θάνατοι στο βωμό της οικονομικής κρίσης εχθές στη Λάρισα! Άλλοι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.
Οι πέντε νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας προστέθηκαν στη λίστα θανάτου από τζάκια, μαγκάλια και σόμπες, λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου. «Τα παιδιά δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο» όπως λέει σπαρακτικά η σπιτονοικοκυρά τους. Πέρασαν όλο το χειμώνα χωρίς θέρμανση. Κι όταν δεν άντεξαν άλλο το κρύο, προσπάθησαν να φτιάξουν μία αυτοσχέδια σόμπα για να βρουν το θάνατο οι δύο και να χαροπαλεύουν οι άλλοι τρεις. Όλοι τους φτωχόπαιδα, που πάλευαν να σπουδάσουν με ελάχιστα μέσα και στερήσεις.
Αλήθεια, ποιος θα λογοδοτήσει γι’ αυτούς τους τόσο άδικους θανάτους; Αυτοί οι φωστήρες που εμπνεύστηκαν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αυτού του άχρηστου και χωρίς αντίκρισμα μέτρου που έχει φέρει σε απόγνωση τη μισή Ελλάδα, δεν έχουν τύψεις με τ’ αποτελέσματα;
 
Ξεκινά η προσέγγιση για τον πολιτισμό


Την αρμοδιότητα που του ανέθεσε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης σχετικά με την προσέγγιση των πολιτιστικών φορέων της πόλης, ξεκινά ο Θανάσης Μουσόπουλος, με πρώτο βήμα την καταγραφή όλων των ενεργών συλλόγων και των δράσεων στις οποίες επιδίδονται.
Η αποστολή αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ξάνθη που διαθέτει πολιτιστικό πλούτο, τόσο σε επίπεδο παράδοσης, όσο και σε φορείς που προωθούν σύγχρονες μορφές τεχνών, σε συλλόγους με μακρά ιστορία και σε «φρέσκο» και ορεξάτο δυναμικό που δίνει το δικό του παρών.
Ο Θανάσης Μουσόπουλος θα χρειαστεί βέβαια να δουλέψει σκληρά, κυρίως εξαιτίας παλιών ιστοριών που έχουν δυσχεράνει την προσέγγιση, όμως αναμφίβολα για την Ξάνθη είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, γιατί διαθέτει βαθιά γνώση για τα πολιτιστικά θέματα, έχει πολύχρονη πείρα και εμπειρία μέσα σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς και το κυριότερο ξέρει να ακούει και να δίνει «πάσα» στις νέες ιδέες.
Ε.Δ.
 
«Καμπάνα» για ατύχημα στις λακκούβες


Αρκετά συζητήθηκε χθες στην πόλη η υπόθεση της αποζημίωσης 7.000 ευρώ που επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής) και υπέρ μοτοσικλετιστή ο οποίος τραυματίστηκε λόγω της κακής κατάστασης τμήματος του οδοστρώματος (λακκούβες, σαμαράκια κ.λπ.) της αττικής οδού. Η συζήτηση ήταν επίκαιρη, καθώς, οι πολίτες της Ξάνθης άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με εκνευρισμό, αναφέρονται όλο και συχνότερα στο ζήτημα της κατάστασης του οδοστρώματος.
Γι’ αυτό… του νου σας!
Ε.Δ.
 
Στην Αθήνα


… βρίσκεται από την Παρασκευή ο Περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος καθώς την Δευτέρα και την Τρίτη και οι 13 διευθυντές έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου προκειμένου να λάβουν εντολές για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και άλλων θεμάτων της εκπαίδευσης. Όμως την Παρασκευή άρχισε και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και προφανώς ο κ. Μελισσόπουλος θα πάει να ρίξει μια ματιά… γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται…
Μ.Ξ.
 
ΕΒΖ: Πάει για άγονος ο διαγωνισμός;


 Διάφορα ακούγονται για τον διαγωνισμό για την πώληση της ΕΒΖ.
Γνωστός βουλευτής από την Ημαθία διαρρέει ότι ο διαγωνισμός για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα είναι άγονος, σύμφωνα με πληροφορίες του από φίλους του κυβερνητικούς. Αυτά ακούνε όμως οι εργαζόμενοι και λίγο ακόμα θέλουν για να… ανέβουν στα κάγκελα. Η κατάσταση στα εργοστάσια της εταιρείας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και κυκλοφορούν πολλές φήμες όσον αφορά την τύχη τους. Όπως επί παραδείγματι ακούγεται ότι το εργοστάσιο της Ορεστιάδας θα μετατραπεί σε μονάδα ραφιναρίσματος του πολτού. Για το δικό μας εδώ στην Ξάνθη άγνωστες οι βουλές…Ούτως ή άλλως σε αποθήκη το έχουν μετατρέψει…Για να δούμε τι θα γίνει, αν και την τοπική κοινωνία πιο πολύ την «καίει» το θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ και από εκεί ουδέν νεώτερον…
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…