Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μεγάλη «εκ – πτωση» στην κατανάλωση, η αγορά της Ξάνθης

Μεγάλη «εκ – πτωση» στην κατανάλωση, η αγορά της Ξάνθης

0
agora xanthi 2-empros
«Χαμηλές πτήσεις» παρά τις εκπτώσεις στα μαγαζιά
 
Πολύ χαμηλοί οι τζίροι δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις Φόβοι για «κύμα» νέων «λουκέτων»
 
«Έπεσε η αυλαία» των εκπτώσεων σήμερα τελευταία μέρα του Φλεβάρη. Έμποροι και καταστηματάρχες «κάνουν ταμείο» και όπως κάθε χρόνο για τα 3 τελευταία χρόνια τουλάχιστον, το βρίσκουν …μείον, αφού η πτώση της κατανάλωσης είναι τόσο μεγάλη που ξεπέρασε ακόμη και τις από χαμηλές προσδοκίες για κίνηση της αγοράς λόγω του μεγάλου ποσοστού των εκπτώσεων που ξεπερνούσαν ιδιαίτερα σε είδη ένδυσης και υπόδησης έως και το 70%!
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…
Αποτελεί επιμύθιο κάθε δήλωσης εκπροσώπων των εμπόρων το «Κάθε πέρσι και καλύτερα» που καταντά μονότονο και κοινότυπο. Όμως όσο μονότονο και κοινότυπο ακούγεται άλλο τόσο και αληθινό είναι: «Πήγαμε πιο χάλια απ’ ότι αναμέναμε. Είναι φανερό ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Η κατανάλωση έχει πέσει στο ναδίρ. Για να το πούμε απλά…αν περιμέναμε τις εκπτώσεις για να καλύψουμε 100 τρύπες με το τζίρο που κάναμε καλύπτουμε τις 20. Αυτή είναι η κατάσταση. Και στο μεταξύ τρέχουν οι φόροι, τα χαράτσια, η θέρμανση, οι εισφορές στα ταμεία…Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος μας είπε ο κόσμος και μεις προσπαθούμε να τα βολέψουμε μ’ αυτούς τους πενιχρούς τζίρους. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε ακόμη περισσότερα λουκέτα στην αγορά της Ξάνθης Παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί…», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου.
Φρούδες όμως οι ελπίδες ….
Στο ίδιο μήκος κύματος η αποτίμηση των εκπτώσεων και από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου: «Πώς να κινηθεί η αγορά όταν: αυξήθηκαν οι φόροι, αυξήθηκε το κόστος της ενέργειας, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και επιπλέον μειώθηκαν οι μισθοί. Και αρνητικός να είναι ο πληθωρισμός κίνηση του χρήματος δεν υπάρχει και είναι γνωστό ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κίνηση του χρήματος τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοσή του. Οι επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να πάρουν ανάσα, δεν δούλεψαν όσο καλές και αν ήταν οι εκπτώσεις Και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Έχουμε να πληρώσουμε τον ΦΠΑ που είναι από τους υψηλότερους της Ευρώπης (23%) και φορολογούμαστε με έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς δείκτες της Ε.Ε. (45%) ενώ έχουμε ύφεση 20%. Πόσο ν’ αντέξει μια επιχείρηση;», αναρωτιέται ο κ. Τσιακίρογλου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…