Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος σε… αναμμένα κάρβουνα

Super League: Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος σε… αναμμένα κάρβουνα

0
kompiouteraki-empros
Βγήκαν τα κομπιουτεράκια για τον υπολογισμό βαθμών που οδηγούν στην παραμονή
 
Σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ομάδων η Skoda Ξάνθη που χρειάζεται δύο νίκες για να… ησυχάσει
 
Αν και απομένουν επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Super League, ήδη αρκετές ομάδες έβγαλαν τα… κομπιουτεράκια και άρχισαν τους υπολογισμούς, καθώς μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων αναμετρήσεων υπήρξαν ανακατατάξεις στη βαθμολογία, ενώ όπως φαίνεται ανέβηκε και το όριο… ασφάλειας για την παραμονή στην κατηγορία.
Μιας και η υπόθεση τίτλος έχει καθοριστεί εδώ και πολύ καιρό, το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος απέμεινε στις ομάδες που θα σωθούν και αυτές που θα μπουν στα πλέι – οφ.
Στη μάχη της παραμονής, οι νίκες της Βέροιας στα Πηγάδια επί της Ξάνθης (0-2) και του Πανιώνιου επί του Πανθρακικού (2-0) στη Νέα Σμύρνη περιέπλεξεαν κι άλλο την ήδη μπερδεμένη κατάσταση για το ποια θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα που όπως όλα δείχνουν θα υποβιβαστεί στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Βέβαια και πέρσι οι «Φαίακες» θεωρούνταν από πολλούς ξεγραμμένοι όμως έκαναν την έκπληξη στο τέλος και σώθηκαν.
Απ’ ό,τι φαίνεται, το “όριο ασφαλείας” για την παραμονή στη Super League φέτος θα ανέβει στους 34 βαθμούς. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι Ξάνθη, Πανιώνιος, Πλατανιάς, ΟΦΗ, Πανθρακικός, ΑΕΚ, Βέροια και Άρης χρειάζονται άμεσα 6 και πάνω πόντους για να “ανασάνουν” όσο πιο γρήγορα μπορούν…
Κλώτσησε την… καρδάρα με το γάλα η Ξάνθη
Κλώτσησε την… καρδάρα με το γάλα η Skoda Ξάνθη η οποία ενώ βρέθηκε σε απόσταση… αναπνοής από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ όπου θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, γνώρισε δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (από Ολυμπιακό και Βέροια) και πλέον κοιτάζει ξανά προς τα… χαμηλά.
Η ξανθιώτικη ομάδα πάντως για να υποβιβαστεί θα πρέπει να… αυτοκτονήσει καθώς θεωρητικά χρειάζεται δύο νίκες στα τελευταία επτά ματς και όλα είναι εντός των δυνατοτήτων της. Έχει έξι βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και τρία εντός έδρας παιχνίδια, ενώ εκτός έχει τέσσερις εξορμήσεις σε δύσκολες πάντως έδρες.
Χαρακτηριστικό πάντως για την κατάσταση στις μεσαίες και χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας είναι το γεγονός ότι ομάδες που βρίσκονται εκεί, μπορούν με ένα μικρό σερί νικών να φτάσουν ακόμη και στην πρώτη 5άδα! Για παράδειγμα η Ξάνθη απέχει από την 5η θέση τέσσερις βαθμούς ενώ επάνω από την Skoda βρίσκονται ο κακός φέτος Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο επερχόμενος αντίπαλός της, Λεβαδειακός. Η ξανθιώτικη ομάδα που είχε βλέψεις για τις υψηλότερες θέσεις, θα μπορέσει να κάνει την «υπέρβαση» μόνο εάν επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις όπως αυτές στο ξεκίνημα του Β’ γύρου.
* Το χθεσινό πρόγραμμα της Skoda περιλάμβανε απογευματινή προπόνηση. Ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στη Λιβαδειά δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Ντιέ και ο τραυματίας Βάλλας.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…