Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένα υποβρύχιο ρομπότ νερού θα φτιάξουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γενισέας

Ένα υποβρύχιο ρομπότ νερού θα φτιάξουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γενισέας

0
eidiko_gym_gen_rompot_copy

Ενθουσιασμός στη σχολική κοινότητα για το πρωτότυπο project του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης  

Το ΕΕΕΕΚ Γενισέας, τη σχολική χρονιά 2012-2013, έχει την τιμή να ανήκει στα 50 σχολεία της Ελλάδας που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής «HYDROBOT» του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε 200 σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην Κύπρο και στη Γαλλία.
Το ΕΕΕΕΚ Γενισέας, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του ΕΚΦE Ξάνθης, κ. Κουρτίδη Παύλο, υιοθετώντας το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να υλοποιήσει ένα project με τίτλο «Και εμείς μπορούμε», όπου ομάδα μαθητών του σχολείου συμπράττοντας με τους καθηγητές τους και τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος, κ. Παπαστεργίου Γεώργιο, θα κατασκευάσουν ένα υποβρύχιο ρομπότ νερού ROV (Remotely Operated Vehicle- τηλεκατευθυνόμενου οχήματος) με σωλήνες PVC και φθηνά, εύκολα προσβάσιμα υλικά. Στόχος του project είναι να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τεχνολογία, τις επιστήμες και τις εφαρμογές τους. Οι μαθητές του σχολείου αψηφώντας τις αναπηρίες και τις ιδιαιτερότητές τους, θα αλληλεπιδράσουν προς ένα κοινό σκοπό υπερνικώντας το στίγμα που μπορεί να τους συνοδεύει. Θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το «ανέφικτο» για τους ίδιους και τους τρίτους, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοεκτίμησή τους. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς θα παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα της Ξάνθης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τραγικός θάνατος Κομοτηναίας με αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα

Κόπηκε ξαφνικά το σκοινί έλξης   Τη ζωή της έχασε μία γυναίκα 62 ετών από την Κομοτην…