Σχόλια 14-02-2013

0

Αν δεν φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 400 ευρώ πώς θα παίρνει ο κ. Μέργος και οι όμοιοί του 5.500;    

Πασοκικό  


Εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, την προσεχή Κυριακή, θα γίνει προσυνεδριακός διάλογος στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο Νατάσα, στις 10:30.
Για όσους θα θελήσουν να καταθέσουν προτάσεις μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ή να παραλάβουν προσυνεδριακό υλικό από τα γραφεία της Νομαρχιακής.
Και μία πρόβλεψη όπως μου την είπε μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος: Την Κυριακή θα βρεθούμε οι παλιοί που χρόνια βρισκόμαστε πάντα σε όλα τα προσκλητήρια. Θα περιμένουμε να δούμε κάποιους γνωστούς θεσηθήρες, εάν θα έλθουν, ή κάποιους όψιμους κριτές.
-Για να δούμε τι θα δούμε.
«Ε»    

Απορία  


Συμπολίτης μας εκφράζει εγγράφως μια απορία αναφορικά με το κάπνισμα. Γράφει: «Παρακαλώ μπορείτε να πληροφορήσετε τους συμπολίτες μας εάν απελευθερώθηκε το κάπνισμα ή όχι. Εάν όχι, τότε κάποια υπηρεσία, εάν υπάρχει, ας λάβει μέτρα και να μην επαναπαύεται.»
Απάντηση: Δεν απελευθερώθηκε η απαγόρευση. Απλά καταργήθηκε σιωπηλά και πλέον δεν ισχύει και άρα δεν εφαρμόζεται. Εάν σε κάποια καταστήματα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αυτό οφείλεται στον ιδιοκτήτη. Τόσο απλά είναι τα πράγματα σ’ αυτήν τη χώρα.
«Ε»  

Θα τον «σώσει»!…  


Γλυκοκοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ η Λούκα Κατσέλη αλλά και οι Συριζαίοι μάλλον δεν λένε όχι, για τον «γάμο».
Προσωπικά, αν κρίνουμε από την προηγούμενη παρουσία και προσφορά της Λούκας στο ΠΑΣΟΚ, μάλλον ζημιά θα κάνει αντί να προσφέρει βοήθεια…
«Ε»          

Εδώ χρειάζεται αλλαγή  


Εάν δεν αλλάξει νοοτροπία, τρόπο σκέψης και δράσης το ελληνικό δημόσιο, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει σ’ αυτή τη χώρα σε επίπεδο επενδύσεων. Και όταν λέμε αλλαγή στο δημόσιο εννοούμε όλη τη βαθμίδα και όλους τους εργαζόμενους, είτε θεωρούν εαυτούς λειτουργούς, είτε υπαλλήλους. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι του δημοσίου, που νομίζουν ότι εργάζονται εκεί επί 7 ή 8 ώρες, ουσιαστικά εργάζονται πραγματικά ΜΟΝΟΝ το 20% αυτών!
Οι υπόλοιποι απλώς πηγαίνουν (αν πηγαίνουν…) στην υπηρεσία τους και το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν εμπόδια στους πολίτες, και κυρίως σε όσους θέλουν να κάνουν κάποια επένδυση.
Ας μην κρυβόμαστε. Το δημόσιο χρειάζεται αλλαγές. Όπως και η Αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται λιγότερο προσωπικό, ειδικευμένο και με πίστη στο έργο του και βέβαια, σωστά αμειβόμενο. Αν δεν λιγοστέψει ο αριθμός των εργαζομένων, με τη σημερινή οικονομική συγκυρία, αμοιβές στο δημόσιο όπως παλιά, ας τις ξεχάσουν όσοι τις νοσταλγούν. Θα πρέπει να μείνουν λίγοι για να αμείβονται σωστά όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη.
-Κατανοητό;
-Δε νομίζω!…γιατί δεν συμφέρει τους πολιτικούς!
«Ε»    

«Είναι τρελοί οι Γερμανοί»  


Ένα ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα, αποτελεί η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται, δήλωσε στην Huffington Post ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
«Όλες αυτές οι χώρες εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας και κάνοντας το μας προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει όταν ακολουθείς αυτές τις πολιτικές» σημείωσε.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Huffington Post για τα μέτρα που εφαρμόζει η Ελλάδα ο κ. Krugman, απάντησε ότι η «Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γιατί η Ελλάδα βασικά πρέπει να κάνει ότι ικανοποιεί τους Γερμανούς, οι οποίοι διαθέτουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή». «Οι Γερμανοί είναι στην πραγματικότητα τρελοί, γιατί επιβάλλουν υπερβολική λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στην βελτίωση της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος» πρόσθεσε.    

Ανέντιμη στάση προς την Κύπρο  


Στην σθεναρή άρνηση των Γερμανών προσκρούει η συμφωνία για βοήθεια της Ε.Ε. προς την Κύπρο, με την υπογραφή μνημονίου εννοείται και τη σκληρή λιτότητα που αυτό συνεπάγεται. Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να συμφωνήσουν σε δάνειο 4-5 δις ευρώ και απειλούν να αφήσουν την Κύπρο να χρεοκοπήσει, προφασιζόμενοι διάφορα απίθανα εμπόδια, αφού η περίπτωση της Κύπρου δεν προσφέρεται για πιέσεις περί «δημοσιονομικής προσαρμογής» όπως αυτή της Ελλάδας. Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση σήμερα όχι λόγω δικής της παθογένειας αλλά αποκλειστικά και μόνον λόγω της στενής σχέσης των τραπεζών της με την Ελλάδα και του κουρέματος που τους επιβλήθηκε.
Οι εταίροι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Κύπρος έχει στενούς δεσμούς με ρωσικά κεφάλαια, και την κατηγορούν ευθέως για ξέπλυμα μαύρου ρωσικού χρήματος, αρνούμενοι να τη στηρίξουν στο τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Και δικαίως ο πρόεδρος Χριστόφιας νοιώθει πικραμένος καθώς είναι πλέον εμφανές ότι οι «εταίροι» εκβιάζουν την Κύπρο ζητώντας εμμέσως μερίδιο στους υδρογονάνθρακες της χώρας για να βοηθήσουν. Και αυτό πρέπει να προβληματίζει και την ελληνική πλευρά. Μήπως αυτό επιζητούν τελικά και από την Ελλάδα επιμένοντας σε αδιέξοδες πολιτικές που μόνο καταστροφή έχουν φέρει μέχρι σήμερα;    

Έχασε τη δίκη για το κάμπινγκ ο δήμος Αβδήρων


Έχασε πρωτόδικα την δίκη για το κάμπινγκ του Μυρωδάτου ο Δήμος Αβδήρων καθώς η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης απέρριψε την προσφυγή για την διεκδίκηση των μισθωμάτων από την μισθώτρια εταιρεία του κάμπινγκ. Το δικαστήριο έκρινε …αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του δήμου καθώς δεν έγινε επίσημη παράδοση – παραλαβή του κάμπινγκ και αυτό ζημιώνει τον μισθωτή. Να σημειώσουμε ότι αυτό βαρύνει την πρώην δημοτική αρχή του Καποδιστριακού δήμου Αβδήρων. Να σημειώσουμε ότι τα μισθώματα ανέρχονται σε 100.000 ευρώ περίπου. Δικηγόρος του μισθωτής ήταν ο π. νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ενώ του δήμου Αβδήρων ο κ. Μαυρομάτης και η κα Ιωακειμίδου. Ο Δήμος Αβδήρων άσκησε έφεση.
Μ.Ξ.

Η μελέτη για τον Βιολογικό Αβδήρων


Σε 10 μέρες πρόκειται να υπογραφεί η ανάθεση της μελέτης για το έργο του Βιολογικού καθαρισμού του οικισμού Αβδήρων. Προηγήθηκε διαγωνισμός και κατατέθηκαν προσφορές. Να σημειώσουμε ότι όλο το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και είναι ένα έργο που συμπληρώνει το έργο αποχέτευσης του οποίου έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει σύντομα. Και τα δυο έργα είναι απαραίτητα για τον οικισμό και η δημοτική αρχή τα έχει θέσει ως προτεραιότητα.
Μ.Ξ.    

Τη Θράκη μόνο τότε τη θυμούνται  


Πολύ… ενδιαφέρον για τη Θράκη τελευταία… Δυστυχώς όμως ανακύπτει μόνο όταν πρόκειται για εκδήλωση αλυτρωτικών απαιτήσεων και δήθεν φιλοπατριωτικών αισθημάτων. Κατά τα άλλα στην απομόνωσή της και στην τύχη της… Τόσο νοιάζονται.
Πρόσφατα θέμα ανέκυψε και αναφορικά με την υποχρέωση του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ να εξετάζουν ξανά υποθέσεις που έχουν δικαιωθεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Βουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ανοίγει ο δρόμος στην αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, όμως αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δήλωσε ότι: «από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό Δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;».
Δυστυχώς, το όλο θέμα της «ΤΕΞ» έχει εμποτιστεί με τόση παρανόηση και τόσα νομικά και ουσιαστικά λάθη, από μία “de facto” κατάσταση που κανείς δεν επεδίωκε…
Ε.Δ.  

Σε δίκη η «Ένωση προσώπων» της ΡΟΔΟΠΗΣ  


Την Παρασκευή εκδικάζεται στην Ξάνθη η υπόθεση της δημιουργίας Ένωσης Προσώπων από τη διοίκηση στο εργοστάσιο «ΡΟΔΟΠΗ» για την υλοποίηση της επιχειρησιακής σύμβασης, που είχε συσταθεί εξαιτίας της απουσίας πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου. Το ΠΑΜΕ Ξάνθης χαρακτήρισε από την αρχή «εκβιαστική» αυτή την πρακτική που επιτρέπει ο νόμος και σκοπεύει να εκδηλώσει τις αντιδράσεις του με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί.
Ε.Δ.  

Ρεύμα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες κάνει κοιτίδα την Ξάνθη  


Μια πρωτοβουλία με τίτλο «δώσε τέλος στη σιωπή» προετοιμάζει να πραγματοποιήσει στην Ξάνθη πανελλαδική εκδήλωση ενάντια στη βία των γυναικών με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της Ζωής Δαλακλίδου. Οι διοργανώτριες φέρονται κατά της συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, της σιωπής που καλλιεργούν σε άλλες περιπτώσεις οι υποκριτικές οικογένειες και οι πατριαρχικές κοινωνίες. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προγραμματίζεται πορεία ενάντια στη βία των γυναικών το Σάββατο 9 Μαρτίου και συζήτηση την ίδια μέρα στο ΕΚΞ με ομιλήτριες με δυναμική παρουσία στον αγώνα του γυναικείου κινήματος.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…