Σχόλια 20-02-2013

0

Η «Αθηνά» προβλέπει και συγχώνευση κυβερνητικών κομμάτων;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Ψάχνει ρόλο ο Μάντατζη  


Πληροφορίες από τον φιλικό χώρο του πρώην βουλευτή Τσετίν Μάντατζη αναφέρουν πως ο γιατρός ψάχνει να βρει ένα ρόλο για τον εαυτό του. ένα ρόλο βέβαια πολιτικό που είναι και ο δυσκολότερος να βρεθεί μετά το διαζύγιό του από το ΠΑΣΟΚ όπου ήταν και κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Αυτή όμως η επιδίωξή του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα, διότι λίγο-πολύ τα μεγάλα κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους σήμερα στη μειονότητα.
Βέβαια κανείς δεν πρέπει να αποκλείει κάποιες απίθανες εξελίξεις, διότι στη ρευστή πολιτική κατάσταση όλα μπορούν να γίνουν. Κι επειδή το γνωρίζει αυτό πολύ καλά ο Τσετίν, προσπαθεί να βρει έναν ρόλο για τον εαυτό του. Ρόλο βέβαια πρωταγωνιστή, όχι κομπάρσου…
«Ε»    

Το γεωθερμικό Αλεξανδρούπολης  


Εγκρίθηκε η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Αριστείνου από το δήμο Αλεξανδρούπολης.
Έτσι, σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν δίκτυα τηλεθέρμανσης, τρεις θερμοκηπιακές μονάδες βιολογικών κηπευτικών και μία θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας σπιρουλίνας.
Πρώτος λοιπόν ο δήμος Αλεξανδρούπολης στον τομέα αυτόν προχωράει αποφασιστικά και δυναμικά.
Αυτό όμως (και άλλα προς την αξιοποίηση γεωθερμίας) στην Αλεξανδρούπολη, όπου το παράδειγμα του δήμου θα πρέπει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των δικών μας δήμων, Αβδήρων και Τοπείρου.
Το ερώτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε εμείς εδώ στην Ξάνθη. Σε δήμο Αβδήρων και Δήμο Τοπείρου βεβαίως. Που και οι δύο διαθέτουν γεωθερμικά πεδία, που τους περιμένυν να κινηθούν για να τα αξιοποιήσουν.
Άραγε πότε θα γίνει αυτό; Και γιατί αργούν; Τι περιμένουν; Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, ας κινηθούν γρήγορα και συντονισμένα επ’ ωφελεία των κατοίκων των δήμων τους.
-Επιτέλους, ας ξεκινήσουν κάτι!…
«Ε»              

Έφυγε ο Γιάννης Αρναούτογλου  


Οι Ξανθιώτες της γενιάς του 1946-47 έχασαν έναν εξαιρετικό συμπολίτη. Ο λόγος για τον Γιάννη Αρναούτογλου, δάσκαλο Σχολής Οδηγών, που ο καρκίνος τον νίκησε στην άνιση αυτή μάχη.
Άνθρωπος απλός, χαμηλών τόνων, εργατικός, αγαπητός από όλους. Έζησε ήρεμα με τη Χρύσα Μπαΐρα, πάλεψαν τη ζωή μαζί, έφτιαξαν οικογένεια.
Τώρα που θα ξεκουραζόταν, έφυγε νωρίς από κοντά μας.
Καλό ταξίδι Γιάννη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
«Ε»    

Το Αρδευτικό Καβάλας  


Κι άλλο νέο με έργο υποδομής, την φορά αυτή από την γειτονική Καβάλα. Λοιπόν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψε το έργο «Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων δυτικής πεδιάδας Νέστου Νομού Καβάλας».
Και δήλωσε: «Επιτέλους ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη βόρεια Ελλάδα για την άρδευση 25.000 στρεμμάτων». «Η κατασκευή του έργου θα έχει πολύ σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη στην τοπική κοινωνία» συνέχισε ο υπουργός.
Κι ερχόμαστε τώρα σε μας, εδώ στην Ξάνθη. Που οι οικολογούντες παπαρολόγοι, σταμάτησαν το έργο στην πεδιάδα της Ξάνθης. Στην Καβάλα δεν έγινε καμία αναφορά, ένσταση κλπ. Όλα καλά και ωραία.
Στην Ξάνθη βγήκαν οι αντιρρήσεις τους και οι προσφυγές. Κι αυτό γιατί οι Καβαλιώτες θα τους έπαιρναν με τις πέτρες. Όλους τους ψευτοοικολόγους που εκ του ασφαλούς σταμάτησαν το έργο της Ξάνθης.
Όμως, το έργο της Ξάνθης πρέπει να γίνει και θα γίνει, όπως είπε ο πρώην νομάρχης Γ. Παυλίδης!
«Ε»    

Εθνική- Eurobank: Και έσονται οι δύο σε ένα…ταμείο  


Αίσιο τέλος είχε η συμφωνία συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και της Eurobank Ergasias, με την πρώτη να αποκτά ποσοστό 84,35% της δεύτερης.
Έτσι, Εθνική Τράπεζα και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες.      

Έργα και εργολαβίες…


Έργα 15 – 17 εκ ευρώ που αφορούν στο νομό μας πρόκειται να ενταχθούν το επόμενο χρονικό στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται μια σειρά από ώριμα έργα που ζητούν χρηματοδότηση όπως ο δρόμος της παραλίας Μυρωδάτου ύψους 1 κ. ευρώ, παράλληλα έργα αναδασμών ύψους 4 εκ. ευρώ, οριοθέτηση του χειμάρρου του Εχίνου ύψους 2.800.000 ευρώ αλλά και η γέφυρα των Πηγαδίων που πρόκειται να γίνει ανατολικότερα της υφιστάμενης και εξ’ ολοκλήρου καινούργια με σύγχρονες προδιαγραφές. Τάδε Έφη Φώτης Καραλίδης άρτι αφιχθείς από το συνέδριο των Περιφερειών.
Μ.Ξ.      

Ξεκινά η επισκευή της γέφυρας στον περιφερειακό


Υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας η σύμβαση για την επισκευή της γέφυρας της περιφερειακής οδού της Ξάνθης η οποία όπως είναι γνωστό καταστράφηκε η οροφή της από σύγκρουση με σκαπτικό μηχάνημα τον Σεπτέμβριο. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Φώτης Καραλίδης με την εταιρία ΥΔΡΟΓΕΙΟ που είναι η κατασκευάστρια εταιρεία την επιλογή της οποία έκανε η Ασφαλιστική Εταιρεία η οποία και ανέλαβε όλες τις δαπάνες για την μελέτη και την κατασκευή της γέφυρας. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται να κατεδαφιστεί όλη η ανωδομή της και θα κατασκευαστεί εξ’ αρχής με καινούριους τένοντες με βάση το πόρισμα της επιτροπής που είχε στελεχωθεί από το ΤΕΕ, το ΔΠΘ και την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Ξάνθης. Η κατασκευή της θα αρχίσει τις επόμενες μέρες αφού προηγουμένως γίνουν οι παρακάμψεις από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης
Μ.Ξ.        

Δεν έλειψε το χιούμορ στη συνάντηση Σαμαρά – Ολάντ


Όπως αναφέρουν αθηναϊκά Μέσα λίγο πριν αποσυρθούν στο πρωθυπουργικό γραφείο για την επίσημη συνάντησή τους και την ώρα που άστραφταν τα φλας των φωτογράφων ο Φρανσουά Ολάντ ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά για το μάτι του.
Ο έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε εν συντομία την περιπέτεια με την υγεία του και την επέμβαση που έκανε στο μάτι του και στην συνέχεια έκανε χιούμορ.
Δείχνοντας το αριστερό του μάτι ο Γάλλος Πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει πρόβλημα. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: “Δυστυχώς έχω χάσει την περιφερειακή μου όραση στα δεξιά. Μου είπαν ότι ιδεολογικά έπρεπε να είναι στ’ αριστερά” Αυτό προκάλεσε το γέλιο του Γάλλου Προέδρου.
Μ.Ξ.
   
Αποχή δικηγόρων  


Για μια ακόμη φορά προβαίνουν σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι της Ξάνθης, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τα δρομολογούμενα μέτρα που έθιξαν και αναμένεται να θίξουν ακόμη περισσότερο την επαγγελματική κατάσταση των δικηγόρων.
Ε.Δ.      

Έξω φρενών ο Κρίτωνας  


Έντονα ενοχλημένος ο «πράσινος» ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης από την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για την ενοικίαση νησιών και βραχονησίδων. Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «πριν από μια εβδομάδα κατέθεσα κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρωτώντας αν κινδυνεύουν τα νησιά που θα ενοικιαστούν με κατάσχεση από κράτη και ιδιώτες δανειστές μας. Μόλις μια μέρα μετά την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προβλεπόταν η πώληση και ενοικίαση νησιών και βραχονησίδων που ανήκουν στο δημόσιο. Κάποιοι στην Ελλάδα δεν θέλανε η Επιτροπή να απαντήσει. Θέλανε να προλάβουν την απάντηση γιατί θέλουν να επιτρέψουν με οποιοδήποτε κόστος την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών σε ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για την κατάσχεση των νησιών και των βραχονησίδων μας από κράτη και ιδιώτες δανειστές. Δυστυχώς η Βουλή υπερψήφισε τροπολογία που προβλέπει για πρώτη φορά σε ελληνικό νόμο την ενοικίαση των νησιών. Υπενθυμίζω ότι ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε με θράσος δηλώσει ότι μετά από συνομιλίες που είχε με τους “πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής” ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας. Με την τροπολογία αυτή εφαρμόζονται στην πράξη και τα δύο κατά γράμμα. Με την τροπολογία αυτή επιχειρηματίες νομοθετούν μέσω της τρόικας».  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …