Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Στα τελικά η Ασπίδα Ξάνθης

Μπάσκετ: Στα τελικά η Ασπίδα Ξάνθης

0
aspida_andriko_2012-empros

Προκρίθηκε στην τετράδα απ’ όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Δ. Παναγιωτόπουλος: «Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και κοιτάμε τη συνέχεια»        

Με νίκη ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η Ασπίδα Ξάνθης και πλέον με την κατάκτηση της 2ης θέσης του Β’ ομίλου, ετοιμάζεται για τη συμμετοχή στους τελικούς απ’ όπου μπορεί να φτάσει μέχρι και στην άνοδο στη Γ’ Εθνική!  
Νίκη παρά το «rotation»  
Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ανδρών η ξανθιώτικη ομάδα επικράτησε εκτός έδρας του Σπάρτακου Διδυμοτείχου με 48-78 και κατέλαβε την δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η Ασπίδα ταξίδεψε στο μακρινό Διδυμότειχο με μόλις 8 παίκτες, καθώς οι προπονητές της επέλεξαν να ξεκουράσουν κάποιους ενόψει των παιχνιδιών της τελικής τετράδας. Στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός της Ασπίδας ήταν καταιγιστικός, φτάνοντας το σκορ στο 18-53. Στο δεύτερο μέρος χαλαρότητα, επιπόλαιες προσπάθειες και έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν ανασταλτικοί παράγοντες για να κρατήσουν τον ίδιο υψηλό ρυθμό αλλά σε γενικές γραμμές οι προπονητές της Ασπίδας έμειναν ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας, δεδομένων και των απουσιών.
Σπάρτακος Διδυ/χου – Ασπίδα Ξάνθης 48-78
Δεκάλεπτα: 05-17, 18-53, 34-67, 48-78
Ασπίδα Ξάνθης (Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης): Κουμπάνης 16(1), Καλαματιανός, Τακίδης 14, Σιώρας 9(1), Κωτάκης 6, Λιβησιανός 13, Πέτς 10, Οικονόμου 9(2).  
«Σούπερ» προπονητικό δίδυμο  
Το προπονητικό δίδυμο των Δημήτρη Παναγιωτόπουλου – Κώστα Ιωαννίδη έχει αναλάβει την καθοδήγηση της ξανθιώτικης ομάδας και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα, αν αναλογιστούμε ότι εκτός από το πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα του ομίλου η Ασπίδα προσφέρει όμορφο θέαμα στους αγώνες της, ενώ το ¨ρόστερ¨ της αποτελείται από νεαρούς παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται και στο εφηβικό.  
Η τετράδα της τελικής φάσης  
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες των αγώνων της τελικής φάσης, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η Ασπίδα έχει μάθει τους αντιπάλους της στην τετράδα. Συγκεκριμένα μαζί με την Ασπίδα στα τελικά προκρίθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που τερμάτισε 1ος μπροστά από την ξανθιώτικη ομάδα στον Β’ όμιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ οι άλλοι δύο αντίπαλοι είναι ο Πανσερραϊκός και ο ΑΟ Χρυσούπολης που τερμάτισαν 1ος και 2ος αντίστοιχα στον Α’ όμιλο.
Οι ομάδες θα αναμετρηθούν εντός – εκτός έδρας (συνολικά έξι παιχνίδια κάθε ομάδα) ξεκινώντας από το μηδέν στη βαθμολογία, καθώς δεν μεταφέρονται οι βαθμοί από την Α’ φάση.  
Δ. Παναγιωτόπουλος: «Να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ και αν έρθει η άνοδος δεν θα πούμε όχι»  
Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη μέχρι τώρα πορεία μας ενώ επικρατεί ενθουσιασμός για την πρόκριση μας στα τελικά. Να σημειώσω ότι αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία, όμως μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες βγάλαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο γήπεδο και καταφέραμε να σημειώσουμε σπουδαίες νίκες που μας έφεραν στη 2η θέση και μας χάρισαν την πρόκριση.
Ο δεύτερος στόχος είναι μπροστά μας και δεν είναι άλλος από το να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Άγχος δεν υπάρχει, καθώς η άνοδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αντίθετα υπάρχει δίψα και θέληση για να φανούμε ανταγωνιστικοί στους έξι τελικούς που θα δώσουμε.
Πάντως παραμένουμε προσγειωμένοι και γνωρίζουμε ότι έχουμε το ντεσαβαντάζ λόγω της απειρίας των παικτών μας οι οποίοι θα αγωνιστούν απέναντι σε έμπειρους παίκτες όπως έχει π.χ. ο Πανσερραϊκός. Σε αγώνες πλέι – οφ η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι φαβορί για την άνοδο είναι η σερραϊκή ομάδα, ή ο ΑΟ Χρυσούπολης.
Από την πλευρά μας πάντως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια στην επόμενη φάση και αν προκύψει ακόμη και η άνοδος, δεν θα πούμε όχι.  
Τελική Βαθμολογία Β’ ομίλου πρωταθλήματος ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ
1. Εθνικός Αλεξ/πολης 31
2. Ασπίδα Ξάνθης 30
3. ΑΕ Κομοτηνής 25
4. Φιλία Ορεστιάδας 25
5. Αρίωνας Ξάνθης 24
6. Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 23
7. Θύελλα Φερών 21
8. Έβρος Σουφλίου 21
9. Σπάρτακος Διδυμοτείχου 15  
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…