Σχόλια 12-02-2013

0

Δανεισμός: Ο ιδιώτης καταντά…ιδιώτης. (χρειάζεται λεξικό;)
Θωμάς Βουγιουκλής      

H φάρσα  


Θα έχετε ακούσει εδώ και μήνες ότι τάχα επρόκειτο να γίνουν συγχωνεύσεις διαφόρων φορέων του Δημοσίου. Οι οποίοι φορείς ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Ε, λοιπόν, η καλή μας η κυβέρνηση κι εδώ μας δούλεψε ψιλό γαζί όπως και για τις αποκρατικοποιήσεις κλπ.
Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, οι συγχωνεύσεις ήταν στάχτη στα μάτια. Διότι εκατοντάδες φορείς συνεχίζουν να λειτουργούν μεν, χωρίς αντικείμενο δε, και με παχυλούς μισθούς βέβαια. Ως προς τις συγχωνεύσεις, ελαχιστότατες έγιναν. Το δούλεμα όμως συνεχίζεται.
Και κάτι τελευταίο και μην ξαφνιαστείτε: Αυτή η ιστορία της φάρσας των συγχωνεύσεων μας κοστίζει 2 δις ευρώ ετησίως!
Στην υγεία των κορόιδων λοιπόν λένε όλοι αυτοί οι μάγκες που δήθεν εργάζονται στους φορείς του Δημοσίου. Η κυβέρνηση όμως πότε θα κάνει το αυτονόητο;
«Ε»    
Υποσχέσεις  


Χρόνια τώρα ακούμε απ’όλες τις κυβερνήσεις ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι σ’ αυτή τη χώρα, ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, ότι θα εκσυγχρονιστεί το κράτος.
Ε, λοιπόν, μόνο λόγια είναι. Γιατί από έργα, στα παραπάνω, ελάχιστα έγιναν μέχρι τώρα και ελάχιστα θα γίνουν και στο μέλλον, δυστυχώς.
Περισσεύουν τα λόγια σ’ αυτήν τη χώρα. Και κυρίως τα ψέματα που τα εκστομίζουν οι πολιτικοί μας χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα.
-΄Αραγε, πόσα χρόνια ακόμη θ’ ακούμε τις ίδιες υποσχέσεις;
«Ε»    

Πρόταση για εξαγορά  


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον πρόεδρο της «Παπαστράτος» Νικήτα Θεοφιλόπουλο ότι η μητρική Philip Morris International, που εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας, θα υποβάλει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά του 50% των ελληνικών καπνών την τρέχουσα τριετία 2013-2015.
Όλα ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν, όταν ήταν ακόμη άγνωστο αν η Ελλάδα θα λάβει τη δόση των 33,2 δις ευρώ και θα παραμείνει εντός του ευρώ. ο πρόεδρος της «Παπαστράτος», σε ένα από τα ταξίδια προς τα κεντρικά γραφεία της πολυεθνικής στην Ελβετία, έθεσε το αίτημα στον πρόεδρό της, που τυγχάνει να είναι από τον…Πύργο Ηλείας και ονομάζεται Ανδρέας Καλατζόπουλος, με πολυετή καριέρα στην Philip Morris International.
Η απόφαση ελήφθη και ήδη τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η σχετική πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η πρόταση στοχεύει να ενισχύσει τον κλάδο της καπνοκαλλιέργειας που απασχολεί 15.000 καλλιεργητές και 12.000 εργάτες και αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.
«Ε»    

Η SKODA


Άλλη μια απόδειξη ότι στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δεν κερδίζουν οι φανέλες και τα ονόματα αλλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αγωνιζόμενοι σωστά και με πάθος. Και το διαπιστώσαμε αυτό προχθές στην Αθήνα με την εκτός έδρας νίκη της SKODA επί του Παναθηναϊκού.
Η ομάδα της πόλης μας έπαιξε σωστά, έξυπνα, δυνατά και πιστεύοντας στις δυνατότητές της. Γι’ αυτό και κέρδισε έστω και με λίγη τύχη.
Ο ΠΑΟ αντί της τύχης είχε τον διαιτητή Κάκο που άλλη μι αφορά τα έκανε μούσκεμα μη δίνοντας καταφανέστατο πέναλτυ.
Τέλος καλό, όλα καλά και η λήξη βρήκε την ομάδα μας με μια μεγάλη νίκη που βαθμολογικά και ηθικά την ανεβάζει.
Και μια παρατήρηση: Ας παίξει έτσι σωστά την Κυριακή και με τον Ολυμπιακό. Το μπορεί.
«Ε»        

Παραιτείται ο Πάπας!  


Είδηση σοκ μετέδωσε το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Όπως αναφέρουν τα παγκόσμια μέσα, πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση πάπα στα παγκόσμια χρονικά, ενώ είναι η πρώτη από το 1415.
Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στις 20:00 τοπική ώρα, όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ενώ το γεγονός αναμένεται να ταράξει τα νερά της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Η απόφαση του Αγίου Πατέρα οφείλεται σε ιατρικούς λόγους. Στην ηλικία των 86, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, (γεννημένος Joseph Alois Ratzinger) δήλωσε ότι δεν έχει «δυνάμεις» να οδηγήσει την Εκκλησία, λόγω της ηλικίας του.
Ο Πάπας ανακοίνωσε την παραίτησή του προσωπικά τη Δευτέρα το πρωί στα Λατινικά από το ραδιόφωνο του Βατικανού.        

     
Οι Χαϊνηδες στην Ξάνθη  


Φίσκα ήταν το club Lola την Παρασκευή το βράδυ της Παρασκευής όπου εμφανίστηκαν οι Χαϊνηδες, το κρητικό συγκρότημα που συνταιριάζει ένα ιδιαίτερα φιλοσοφημένο, βαθυστόχαστο και ανατρεπτικό στίχο με την κρητική παραδοσιακή μουσική. Το κοινό της Ξάνθης υποδέχτηκε θερμά το ιδιαίτερο αυτό συγκρότημα ακούγοντας και χειροκροτώντας τα τραγούδια τους αλλά και τις ρηξικέλευθες προτάσεις τους που συμπεριλαμβάνονται στα   ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ και τα ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ» που κυκλοφόρησε το 2011 αλλά και άλλους δίσκους τους όπως
«Με κόντρα τον καιρό», «Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι», Η κάθοδος των σαλτιμπάγκων» κ.ά Να σημειώσουμε ότι τους Χαϊνηδες αποτελούν οι: Δ. Αποστολάκης, Δ. Ζαχαριουδάκης, Τ. Κανέλλος, Μ. Κώτη, Δ. Μπρέντας, Μ. Νικόπουλος, Α. Νόνης, Α. Σκαμνάκης, Ε.Τσακίρη.
Μ.Ξ.            

Με την ομπρέλα του ΥΠΕΞ επιχειρεί…


… το επιχειρείν της Β. Ελλάδος ν’ ανοίξει τα φτερά του διεισδύοντας στις αγορές των χωρών της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που είχαν όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Β. Ελλάδος με την γενική γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Μάγδα Καρακόλη την Παρασκευή. Όμως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης που συμμετείχε στη σύσκεψη είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται κάτι τόσο στοχευμένα και συντονισμένα από το ΥΠΕΞ το οποίο προτίθεται ν’ αναλάβει την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και βιομηχανικών από πολλούς κλάδους σε χώρες όπως η Αλβανία τα Σκόπια, η Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν , Γεωργία, Ρωσία, Τουρκία και άλλες χώρες διοργανώνοντας εκθέσεις μέσω των Εμπορικών Ακολούθων του υπουργείου σε ξενοδοχεία και αναλαμβάνοντας τα έξοδα Πέρα απ’ τα προϊόντα όμως το σχέδιο περιλαμβάνει και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών απ’ αυτές τις χώρες.
Καιρός ήταν να δραστηριοποιηθεί και το ΥΠΕΞ σ’ αυτή την προσπάθεια. Για την αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού χρειάζεται μια συντονισμένη και ομαδική προσπάθεια με αρωγή της πολιτείας και όλων των παραγωγικών φορέων
Μ.Ξ.        

Ανθρωπιστική έκκληση  


Το έργο τους αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί στο Κέντρο κράτησης Μεταναστών επιτελούν διακριτικά, καθώς γνωρίζουν ότι οι στρεβλώσεις στην κοινή γνώμη είναι ικανές να δημιουργήσουν άσκοπες εντάσεις. Όμως οι ανάγκες για τους κρατούμενους μετανάστες παραμένουν, αφού πολλοί είναι αυτοί που συνελήφθησαν από τον Αύγουστο με σαγιονάρες και κοντομάνικα μπλουζάκια και μένουν έτσι μέχρι και σήμερα, αφού υπάρχουν ελλείψεις. Στους διάφορους φορείς, όπως και στο σοροπτιμιστικό όμιλο, έγινε έκκληση για παροχή μπουφάν, γαντιών και χειμωνιάτικων ειδών, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν για κάποιο καιρό ακόμα.
Ε.Δ.  

Και χθες κλειστό το ΙΚΑ  


Απεργία είχαν και τη χθεσινή ημέρα οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών παρέμεινε κλειστό σε διαμαρτυρία της απόλυσης των 7 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με την προκήρυξη 9Κ για την ΑΤΕ.
Οι εργαζόμενοι προβάλλουν έντονα τις αντιρρήσεις τους, όχι μόνο για τις απολύσεις, αλλά και για τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που θα παρουσιαστούν στο κατάστημα, δημιουργώντας μία κατάσταση, χαοτική όπως είπαν και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, για την εξυπηρέτηση των 56.000 ασφαλισμένων του νομού.
Ε.Δ.  

Κίνδυνος στους δρόμους  


Δεν έχει μείνει γειτονιά χωρίς σημαντικά προβλήματα στο αστικό οδικό δίκτυο, με τεράστιες λακκούβες να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα αμέριμνων πεζών και οδηγών. Οι συχνές και έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει βαθιά «φαγώματα» στο δρόμο, τα οποία οι οδηγοί αντιλαμβάνονται την τελευταία στιγμή. Η αποφυγή με ελιγμό μπορεί να αποβεί μοιραία βέβαια για δίκυκλα και πεζούς, γι’ αυτό χρειάζεται τεταμένη προσοχή. Σημεία- συναγερμό αποτελούν ενδεικτικά οι καταστροφές του οδοστρώματος στη Δημοκρίτου, τη Βλαχοπούλου, Ολόρου κ.ά.
Τραγελαφική πάντως περίπτωση, όπως μάθαμε, αποτελεί η περίπτωση λακκούβας που είχαν καλύψει οι ίδιοι οι περίοικοι με άμμο, καθώς δεν υπήρχε επέμβαση από τους αρμόδιους. Η βροχή βέβαια κατέστρεψε το πρόχειρο «μπάλωμα» και άρα οι γείτονες πρέπει να… πιάσουν δουλειά ξανά!
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…