Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Θα συμπληρώσει το «καρέ» νικών;

Θα συμπληρώσει το «καρέ» νικών;

0

Μεγάλη πρόκληση για τη Skoda Ξάνθη ο επόμενος αγώνας με Ολυμπιακό μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες

Ρίχνει «κλεφτές ματιές» προς την Ευρώπη μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ        

Η εντυπωσιακή πορεία της Skoda Ξάνθη στο Β’ γύρο του πρωταθλήματος και οι συνεχόμενες επιτυχίες έχουν «εκτοξεύσει» την ξανθιώτικη ομάδα στην 6η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ όπου θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Η νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού ήταν η 3η συνεχόμενη (προηγήθηκαν η νίκη 0-1 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και αυτή στα Πηγάδια 2-0 επί του Πλατανιά), ενώ για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε απαραβίαστη η εστία της καθώς προηγήθηκε και το 0-0 με την Κέρκυρα.
Στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Ντιέ στο 40ο λεπτό με ένα σουτ – βολίδα έξω από την περιοχή της αντίπαλης ομάδας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, που έμεινε έως το τέλος, με τους γηπεδούχους να απειλούν μόνο στο 74΄όταν ο Εσπάρθα σε κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.
Σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο όμως η ξανθιώτικη ομάδα επέβαλλε το ρυθμό της, οι παίκτες της που αγωνίστηκαν ήταν σχεδόν αλάνθαστοι και με άψογο στήσιμο και τακτική από τον Μαρίνο Ουζουνίδη έφτασε στο θριαμβευτικό «διπλό».
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Ζεκά, Σισόκο, Σο, Μαυρίας (55’ Φουρλάνος), Σεϊταρίδης (69’ Κάιπερ), Κασιγιάμα (46’ Εσπάρθα).
Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντάνι (65’ Βασιλακάκης), Μαρίν, Σμιθ (61’ Σολτάνι), Μάνταλος, Ονουάτσι (77’ Μαρσελίνιο).  
Ουζουνίδης: «Μπορούμε να κοιτάμε ψηλότερα»  
Ο τεχνικός της Ξάνθης τόνισε πως η νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ ήταν σημαντική, ανεξάρτητα από την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κι εξέφρασε την πίστη του για ανάλογη συνέχεια.
«Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς. Σε ότι κατάσταση και να είναι ο Παναθηναϊκός, μια νίκη εδώ δεν είναι εύκολη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και ελπίζω να συνεχίζουμε έτσι. Το ματς είχε δύο όψεις. Στο πρώτο με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο, ελέγχαμε το ματς και μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ ακόμα. Δίκαια προηγηθήκαμε. Στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί, οπισθοχωρήσουμε ανεξήγητα. Λίγο ο αντίπαλος, λίγο η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, μας έκαναν να γυρίσουμε πίσω. Κοιτάμε τη συνέχεια, έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας με τον Ολυμπιακό και τη Βέροια και τα αποτελέσματα μας θα καθορίσουν τη συνέχεια μας», είπε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Όσο για το αν η Ξάνθη έχει υψηλότερες βλέψεις ανέφερε: «Να κάνουμε σιγά -σιγά τα βήματα. Η ομάδα μπορεί να κοιτάει πιο ψηλά, αλλά πρώτα πρέπει να πατήσει γερά στα πόδια της. Εάν πάρει κάποιους βαθμούς, τότε μπορεί να αρχίσει να κοιτάει και λίγο ψηλότερα».
Θα συμπληρώσει το «καρέ» νικών;  
Μπορεί να… τρίτωσε το καλό, με τις τρεις διαδοχικές νίκες, όμως ο επόμενος αγώνας της Skoda Ξάνθη είναι και η μεγάλη πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές της. Κι αυτό γιατί ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που προηγείται στη βαθμολογία και έχει «κλειδώσει» ουσιαστικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα μεσοβδόμαδα έχουν το παιχνίδι για το Europa League με τη Λεβάντε στην Ισπανία κι έτσι θα έχουν επιπλέον κούραση στα πόδια τους, γεγονός που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές. Αν μάλιστα καταφέρουν να συμπληρώσουν «καρέ» νικών θα κάνουν ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά στη βαθμολογία!  
«Κλεφτές ματιές» στην Ευρώπη  
Με τη φόρα που έχει πάρει η Ξάνθη δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Παράλληλα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση άλλων ομάδων που βρίσκονται κοντά, ή ψηλότερα στη βαθμολογία από τη Skoda και διεκδικούν επίσης την 5η θέση μπορεί να εκμεταλλευθεί κατάλληλα η ξανθιώτικη ομάδα ώστε να ¨προσπεράσει¨ κι άλλους αντιπάλους, όπως έκανε εξάλλου με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πριν το κυριακάτικο ματς ήταν μπροστά με 1 βαθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της πόλης μας έχει στο πρόγραμμα της αγώνες με τις 4 από τις 5 ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από αυτήν στο βαθμολογικό πίνακα (ήδη έπαιξε με τον ΠΑΟΚ)!
Αναλυτικά οι επόμενοι αγώνες της Skoda Ξάνθη μέχρι το τέλος της σεζόν:
22η αγ. (17/02): Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός
23η αγ. (23/02): Skoda Ξάνθη – Βέροια
24η αγ. (03/03): Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη
25η αγ. (10/03): Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα
26η αγ. (18/03): Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη
27η αγ. (31/03): Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ.
28η αγ. (07/04): Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη
29η αγ. (14/04): Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη
30η αγ. (21/04): Skoda Ξάνθη – Άρης

SUPER LEAGUE  


21η αγωνιστική – τα αποτελέσματα
Ατρόμητος Αθ. – Βέροια 0-0
Π.Α.Ο.Κ. – Ο.Φ.Η. 3-1
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Κέρκυρα – Α.Ε.Κ. 0-1
Πανθρακικός – Λεβαδειακός 3-0
Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 0-1
Πλατανιάς – Άρης (χθες)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 54
2. Π.Α.Ο.Κ. 39
3. Αστέρας Τρίπολης 38
4. Ατρόμητος Αθ. 36
5. ΠΑΣ Γιάννινα 30
6. Skoda Ξάνθη 28
7. Λεβαδειακός 28
8. Ο.Φ.Η. 26
9. Παναθηναϊκός 26
10. Πανιώνιος 25
11. Πανθρακικός 25
12. A.E.K. 25
13. Βέροια 20
14. Άρης 19*
15. Πλατανιάς 18*
16. Κέρκυρα 14
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Πλατανιάς – Άρης.  
Επόμενη (22η) αγωνιστική
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013
17.15: Κέρκυρα – Πανιώνιος
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός
19.30: A.E.K. – Π.Α.Ο.Κ.
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
15.00: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ.
17.15: Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός
17.15: Βέροια – Αστέρας Τρίπολης
19.30: Άρης – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
19.30: Ο.Φ.Η. – Πλατανιάς

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …