Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τούρκοι και Έλληνες στη ΣΕΚΑΠ

Τούρκοι και Έλληνες στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros

Σύντομα η επίσημη ανακοίνωση  

Μετά τις μαρίνες και τη συνεργασία των ομίλων Λάτση και Dogus, άλλη μια ελληνοτουρκική συμμαχία βρίσκεται στα σκαριά.
Τις πρώτες ημέρες του 2013 θα ανακοινωθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας η πώληση του 51% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μία και μοναδική οικονομική δεσμευτική προσφορά, από την τουρκική εταιρεία SEBA. Η SEBA συνεργάζεται με τη ΣΕΚΑΠ τα τελευταία χρόνια, αφού η ακριτική καπνοβιομηχανία παράγει σήματα για λογαριασμό των Τούρκων.
Η πώληση θα έχει και ελληνικό…άρωμα, αφού αγοραστής της ΣΕΚΑΠ θα είναι μία joint venture εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει εκτός από τη SEBA και η ελληνική εμπορική εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ.
Το ισχυρό δίκτυο που διαθέτουν οι δύο εταιρείες αποτελεί ένα πρώτο πλεονέκτημα στην προσπάθεια ανάκαμψης της καπνοβιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια χάνει μερίδια αγοράς και καταγράφει υψηλές ζημιές. Θετικό είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας. Η ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει τα τσιγάρα Cooper, BF και άλλα προϊόντα, είχε το 2011 τζίρο 29 εκατ. ευρώ και ζημιές 15,8 εκατ. ευρώ.
Η προτελευταία δουλειά που έκλεισε με τούρκους επιχειρηματίες ήταν η εξαγορά της ιστορικής χαρτοβιομηχανίας ΜΕΛ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση παράγει προϊόντα χάρτου και κάνει σημαντικές εξαγωγές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…