Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προς ενοικίαση δύο κεντρικά καταστήματα του ΕΒΕ

Προς ενοικίαση δύο κεντρικά καταστήματα του ΕΒΕ

0
eve_01_2013-empros

Θα γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός. 10.000 μείον από το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση

3 ευρώ το παράβολο του ΓΕΜΗ για τα μέλη. Επιστολή και ψήφισμα για την Χημική Υπηρεσία και το αρδευτικό
 
Ομοφωνία και ομοθυμία επικρατεί στις τελευταίες συνεδριάσεις του επιμελητηρίου Ξάνθης αφού η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου σπανίως δεν ψηφίζει τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση και αρκείται σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ενώ απ’ την πλευρά της η διοικούσα επιτροπή επιδεικνύει επίσης καλή θέληση και έτσι επιτυγχάνεται ένα καλό κλίμα συνεργασίας. Άλλωστε αυτό ήταν και το ζητούμενο και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές.  
10.000 μείον από το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση
Έτσι και στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επί των 2 εκτός ημερησίας και των 9 εντός ημερήσιας θεμάτων τα οποία και εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα πλην μιας αναβολής του θέματος που αφορούσε την τροποποίηση του προϋπολογισμού προκειμένου να ενημερωθεί η αντιπολίτευση επαρκέστερα για το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση το οποίο έχει ολοκληρωθεί και από τους συντελεστές του προγράμματος έχει επισημανθεί μια δημοσιονομική διόρθωση και πρόκειται να παρακρατηθούν 10.000 ευρώ εν ήδη προστίμου. Αυτό όπως εξήγησε η Διευθύντρια του ΕΒΕ και ο γραμματέας κ. Νίκος Κουτσουρίδης οφείλεται στο γεγονός ότι εξαιτίας της ένστασης που είχε κάνει η εταιρεία που απορρίφθηκε στο διαγωνισμό καθυστέρησε όλη η διαδικασία και το Επιμελητήριο προκειμένου να μην χάσει τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα καθώς δεν υπήρχε παράταση αποσφράγισε τις προσφορές ενωρίτερα – διαδικασία που τηρείται και από άλλα επιμελητήρια όπως διευκρινίστηκε. Η αντιπολίτευση εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της και ζήτησε αναβολή του θέματος για να ενημερωθεί επισταμένως ενώ ο κ. Αγκόρτσας κατέθεσε το αίτημα να ενημερωθούν τα μέλη της αντιπολίτευσης για όλα τα προγράμματα που «τρέχουν» στο Επιμελητήριο ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα, αίτημα που έγινε δεκτό από τον πρόεδρο κ. Μωραΐτη, όπως επίσης και η αναβολή του θέματος.  
Τα παρόντα καταστήματα του ΕΒΕ ενοικιάζονται…
Όπως ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΞ έγινε εκτελεστή η δικαστική απόφαση για το κτίριο του κινηματογράφου REX και πλέον το ΕΒΕ έχει το κλειδί του στο χέρι και μπορεί να το νοικιάζει με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Εκφράστηκε ένας προβληματισμός από την αντιπολίτευση σχετικά με αντικείμενα που ανήκουν στον πρώτο ενοικιαστή όμως διευκρινίστηκε ότι όλα έχουν καταγραφεί με δικαστικό επιμελητή και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για το ΕΒΕ. Επίσης παρελήφθησαν τα κλειδιά του καταστήματος γνωστού ως Πιτσαρία Κωνσταντινίδη μετά από πρωτοβουλία του επιχειρηματία και η υπόθεση εκδικάστηκε μόνο για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων μισθωμάτων. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η νόμιμη διαδικασία δημοπράτησης με ανοιχτές προσφορές ενώ επισημάνθηκε τόσο από τον κ. Μωραϊτη όσο και από το κ. Τσιακίρογλου στους νέους ενοικιαστές που θ’ αναδειχθούν από το διαγωνισμό να επιδειχθεί αυστηρότητα στην τήρηση του νόμου ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.  
3 ευρώ το παράβολο του ΓΕΜΗ για τα μέλη
Με την αναφορά ότι το ΓΕΜΗ (Γενικό Μητρώο) λειτουργεί από τις 1/1/2013 έγινε αποδεκτή η πρόταση του προεδρείου καταβάλλεται τέλος χορήγησης αντιγράφων και αποσπασμάτων, το οποίο για το μέλη καθορίστηκε στα 3 ευρώ ενώ για τα μη μέλη στα 5 ευρώ. Επίσης αποφασίστηκε η υλοποίηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 1 – 25 σε συνεργασία με το Νομαρχιακό ΚΕΚ όπως επίσης και με το ΚΕΚ της ΓΣΒΕΕ με τους ίδιους οικονομικούς όρους.  
Επιστολή και ψήφισμα για την Χημική Υπηρεσία και το αρδευτικό
Στο τέλος της συνεδρίασης συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν το νομό σε σχέση με τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει το ΕΒΕ. Συγκεκριμένα εκφράστηκε η αντίθεση του ΕΒΕ Ξάνθης με την απόφαση του κλεισίματος της Χημικής υπηρεσίας Ξάνθης και διαβάστηκε η επιστολή του που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα όπου εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να συγχωνευτεί η υπηρεσία με την υπηρεσία της Καβάλας και να μεταφερθεί εκεί η έδρα της. Επίσης διαβάστηκε το ψήφισμα για το αρδευτικό το οποίο και πρέπει να κατατεθεί στο ΣτΕ στο οποίο εκτενώς εξηγούνται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαίο το έργο για την αποκατάσταση των υδροφορέων της πεδιάδας της Ξάνθης που πλήττεται από υφαλμύρωση τονίζοντας ότι το έργο είναι περιβαλλοντικό και ότι αν δεν γίνει η πεδιάδα της Ξάνθης κινδυνεύει με ερημοποίηση. Επ’ αυτού έκανε παρέμβαση ο κ. Αντώνης Κοσμίδης ο οποίος παρά το γεγονός ότι διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος με το έργο ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και αναφερόμενος στην σύσκεψη φορέων που έγινε και με πρωτοβουλία του ΕΒΕ σημείωσε ότι θα ήθελε να ακούσει και την άλλη πλευρά δηλαδή τους ισχυρισμούς των Οικολόγων. Παράλληλα κατέθεσε την άποψη ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση καλλιεργειών στον κάμπο της Ξάνθης που δεν απαιτούν τόσο νερό.  
Πρωτοβουλίες για ποδηλατόδρομο και παραχωρήσεις για εμβολιασμούς
Τέλος να σημειώσουμε ότι στα εκτός ημερησίας αποφασίστηκε το ΕΒΕΞ να προωθήσει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αυτοδιοικητικούς φορείς την πρόταση επιχειρηματία των τουριστικών καταλυμάτων 916, για το έργο της κατασκευής ποδηλατόδρομου από την Ξάνθη προς τον Κένταυρο, μέσω του Διάφορου, Πανερίου κλπ.
Επίσης εγκρίθηκε η παραχώρηση του χώρου του Κοινωνικού Ιατρείου στην «Ιατροκοινωνική Μέριμνα Θράκης» για τον εμβολιασμό νηπίων από τον εν λόγω φορέα.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…